Prijava za dobijanje ponuda i zanimljivih sadržaja!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ostali sportovi

Košarkaške patike – pravi modni dodatak

Košarkaške patike posljednjih godina neizostavni su modni dodatak, ali njihova istorija je puno kompleksnija i seže još u daleke 1830. godine. Tada je kompanija Liverpool Rubber Company izradila prve poznate patike. Patikee s gornjištem od platna koje je bilo zalijepljeno za gumene potplate kako bi se napravile udobne, neklizajuće cipele koje su ljudi počeli nositi na mjestima poput plaže. Godine 1917. Converse je izdao prve patike dizajnirane za košarku, Converse All-Star. Do 1920-ih, Liverpool Rubber Compani je proizvodila specijalne patike, uključujući i one specijalno napravljene za igranje tenisa.

Ostali sportovi

Medicinska lopta – vaš najbolji prijatelj za trening

Medicinska lopta, često se nalazi u brojnim teretanama, ali mnogi nisu upoznati sa svim prednostima korišćenja ove lopte. Medicinska je tako neizostavan dio rehabilitacije, ali i kada je u pitanju trening snage i izdržljivosti i povećanje koordinacije. Evolucija medicinskih lopti tokom godina je prošla kroz nekoliko ključnih faza. A promjene su se dešavale u materijalima, dizajnu i konačno, njihovoj namjeni. Ranije verzije medicinskih lopti su često bile napravljene od životinjske kože i punjene pijeskom ili drugim prirodnim materijalima.

Fitnes

Prva posjeta teretani: savjeti za početnike

Početak treniranja može biti uzbudljivo i izazovno iskustvo, ali je definitivno korak ka zdravijem i aktivnijem životu. U početku, pogled na hiljadu i jednu spravu, mnoštvo različitih dodataka, nabildovanih i fit osoba može uplašiti mnoge. I sasvim je normalno da kao početnik ne znate odakle da počnete i šta da očekujete. Uz pozitivan pristup, malo motivacije i pravi plan, možete brzo početi sa dobro osmišljenim i prilagođenim treninzima koji će vam otvoriti vrata za postizanje vaših sportskih ciljeva. Pripremili smo za vas nekoliko savjeta koji će vam svakako bar malo olakšati početak.

Zdravi recepti

Doručak: važan početak dana

Zajtrk pogosto imenujemo »najpomembnejši obrok dneva« in to z dobrim razlogom. Po dolgi noči našemu telesu nudi potrebna hranila za energijo in koncentracijo ter nam pomaga pri lažjem obvladovanju preostanka dneva.

Uprkos pažljivoj kontroli kada je u pitanju postavljanje i ažuriranje sadržaja na sajtu, moguća su eventualna odstupanja i greške, za koje ne preuzimamo odgovornost. Svi prikazani artikli na sajtu su dio naše ponude i ne mora da znači da su dostupni u svakom trenutku. Informacije o raspoloživosti artikala možete provjeriti besplatnim pozivom našeg Korisničkog centra na 080 333 333 ili na mail webshop@intersport.me.