Fitness, training & yoga

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji odnos kvaliteta i cijene

Proizvodi 1-24 od 650

24   60  

Proizvodi 1-24 od 650

24   60  

Fitnes

Svako od nas ima svoju omiljenu sportsku aktivnost. Neki trče, drugi planinare, treći uživaju u vožnji bicikla, neki su impresionirani sportovima sa loptom, a mnogi uživaju u vodenim sportovima... Svi ovi različiti sportovi imaju zajednički osnovni motiv a to je razvijanje fizičke spreme. U tom maniru, teretana ili fitnes sala je svojevrsni studio u kojem možemo razviti svoje tijelo i sistematski izgraditi njegovu snagu, izdržljivost i mobilnost. Samo tijelo sa dobrom osnovom može dugoročno prevazići napore i teret različitih sportskih aktivnosti. To povećava zadovoljstvo i radost prilikom bavljenja našim omiljenim sportovima, dok istovremeno smanjuje mogućnost povrede.

Ljudsko tijelo je veoma izuzetno i kompleksno. Kontinuitet besprekornih performansi zavisi direktno od naše posvećenosti, truda i brige o našem tijelu i mišićima. Ako ignorišemo signale našeg tijela, vjerovatnoća umora, povreda, pucanja i oštećenja se znatno povećava. Zato je briga o sopstvenom tijelu neka vrsta obavezne lične higijene.

Fitnes oprema za kuću

Ne morate biti sportski fanatik da bi krenuli sa svakodnevnim treninzima i prošli obuku korištenja sprava. Svako može trenirati u skladu sa svojim sposobnostima i ciljevima. Neko trenira jer bih želeo da se oslobodi dodatnih kilograma i želi da poboljša svoje držanje. Neko trenira da bi se spremio za učešće na pravom maratonu. Neko trenira jer će ovog ljeta ili na biciklistička putovanja i želi da poboljša svoju snagu i spremnost. Dnevna soba može postati mjesto za trening, jer postoje eliptični trenažeri, sobni bicikli, trake za trčanje,tegovi, elastične trake i mnogo drugih uređaja za fitnes.

Oprema za fitnes

Najbitniji sastojak treninga je čvrsta volja i cilj. Zatim nam je potrebna osnovna oprema. Moderna odjeća za fitnes se uglavnom pravi od visokokvalitetnih, brzo sušećih tehničkih materijala koji dobro upravljaju vlagom. Pored toga, oni su dizajnirani u modelima koji omogućavaju veću slobodu kretanja. Takođe je poželjno imati specijalne fitnes patike koje obezbjeđuju dobru lateralnu stabilnost i đonove koji obezbjeđuju dobru podlogu na ravnim i glatkim površinama. Sve ovo je, naravno, dostupno u Intersport online prodavnici.

Punjenje…