Povrat robe i reklamacija

Povratak na podršku

Povraćaj robe i reklamacija

Mogu li se vratiti proizvodi kupljeni u INTERSPORT WEBSHOP-u?

Proizvod/i se mogu vratiti, poštom na adresu (troškovi poštarine padaju na teret kupca):
WEBSHOP Intersport
Ul Njegoševa bb, 81400 Nikšić
080 333 333
067633636 (broj koji kurir može pozvati prije dostave paketa)


Saglasno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac može u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija da jednostrano raskine ugovor. Da biste mogli da ostvarite pravo na jednostrani raskid, morate da nas obavijestite o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka za jednostrani raskid i to nedvosmislenom izjavom poslatom poštom na adresu Ul Njegoševa bb, 81400 Nikšić ili na mail webshop@intersport.me  u kojoj ćete navesti datum narudžbe,broj narudžbe, Vaše ime i prezime, opštinu, broj telefona, broj žiro računa * (ukoliko ne želite dostaviti ili nemate broj žiro računa molim vas da nas o tome obavijestite na mail marko.draganic@intersport.me) a možete i koristiti priloženi primjer Obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Robu ćete poslati nazad na adresu Ul Njegoševa bb, 81400 Nikšić, bez odlaganja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nas obavijestili o Vašoj odluci o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obavezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka robu pošaljete ili je predate nama, odnosno licu koje smo ovlastili da primi robu.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko kupac robu kojom je nezadovoljan vraća poštom, troškove ove dostave snosi on sam. U roku do 14 dana od pristizanja Izjave o jednostranom raskidu ugovora od strane kupca, a nakon prijema neoštećene robe u originalnom pakovanju i sa svom pratećom dokumentacijom, Intersport će kupcu vratiti cjelokupan iznos, na žiro račun, osim ako se izričito ne zahtijeva da se sredstva vrate na isti način na koji je uplata izvršena.

Ukoliko podnosilac zahtjeva želi povraćaj gotovine putem kurirske službe (novac se vraća kurirskom službom NTC Logistics, cijena slanja gotovine 2,65 eur + PDV). Podnosilac zahtjeva će snositi troškove dostave.
Po prijemu i provjeri vraćene robe u webshop-u, šalje se gotovina na adresu u prethodno navedenom roku.
Ukoliko je artikal vraćen oštećen u webshop isti će biti ponovo poslat na adresu podnosioca zahtjeva uz pismeno obrazloženje zbog čega je odbijen zahtjev za jednostrani raskid ugovora.

Ukoliko podnosilac zahtjeva želi slanje gotovine putem druge kurirske službe, u obavezi smo podnosioca zahtjeva za povrat sredstava obavijestiti kada je gotovina spremna za slanje.
Nakon predaje gotovine ne snosimo odgovornost za dostavu iste.

Jednostranim raskidom ugovora kupac se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe trgovcu. Izjava o jednostranom raskidu ugovora na daljinu koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija se može poslati na e-mail adresu webshop@intersport.me ili preporučeno na adresu Ul Njegoševa bb, 81400 Nikšić.

Kako reklamirati proizvod kupljen u INTERSPORT WEBSHOP-u?

Potrošač ima pravo da podnese prigovor u slučaju nesaobraznosti proizvoda ugovoru, u vezi sa datom garancijom, na račun za kupljeni proizvod i iz drugih sličnih razloga, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Ukoliko kupljeni proizvod ima neki nedostatak, kupac podnosi prigovor na papiru ili nekom drugom, potrošaču dostupnom, trajnom mediju, u nekom od maloprodajnih objekata prodavca ili na mail webshop@intersport.me.  Prodavac je dužan da dostavi odgovor na taj prigovor u roku od 8 dana, u kojem se navode moguća rješenja vezano za reklamirani proizvod.

Prije predaje poručene robe kurirskoj službi, naši zaposleni će je detaljno provjeriti i osigurati da na njoj nema vidljivih oštećenja. Roba će biti pakovana na način koji sprječava njeno oštećenje u prevozu. Prilikom preuzimanja robe od kurirske službe, kupac je dužan da je pregleda i za sva eventualna oštećenja uloži prigovor licu koje vrši isporuku.

Shodno odredbma člana 61 stav 3 tacka 20 zakona o zaštiti porošača (”Službeni list CG”002/14, 006/14, 043/15, 070/17 i 67/19)( u daljem tekstu: ZZP) Intersport d.o.o. svoje potrošače koji robu kupuju preko interneta obavještava o mogućnosti vansudskog rješavanja potrošačkih sporova. Postupak rješavanja vansudskog potrošačkog spora može da pokrene samo potrošač. Postupak se može pokrenuti kod Odbora za vansudsko rješavanje potrošačkih sporova pri Privrednoj komori Crne Gore i to u slučaju kada trgovac odbije prigovor potrošača. 

Kontakt podaci Odbora za vansudsko rješavanje potrošačkih sporova: Ul. Novaka Miloševa br. 29/II, Podgorica 81000, www.privrednakomora.me

Treba vam pomoć? Tu smo za vas

Kontakt

* Polja označena zvezdicom su obavezna.

Korišćenjem internetskog kontakt obrasca korisnik web stranice slaže se da INTERSPORT Crna Gora d.o.o. koristi prikupljene lične podatke za odgovore korisniku (npr. ime i e-mail adresa, telefonski broj koji je dao korisnik).

Saznajte više

Punjenje…