Planinarenje i pješačenje

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji odnos kvaliteta i cijene

Proizvodi 1-24 od 53

24   60  

Proizvodi 1-24 od 53

24   60  

Muške planinarske cipele

Kvalitetna obuća je najvažniji komad planinarske opreme. Obuća je garancija da ćemo biti bezbrižni u brdima, bez obzira na vremenske prilike. Stoga joj treba posvetiti određenu pažnju. Prije nego što se upustimo u kupovinu, moramo da odgovorimo na neka pitanja - gdje, koliko često i na kakvom terenu ćemo šetati, u koje doba godine i u kojim vremenskim uslovima ...

Podrška i visina cipele

Visina je odlika planinarskih cipela, koja pruža dobru podršku. Naravno, dobro je znati kuda idemo. Za hodanje po ravnom terenu pogodne su plitke planinarske cipele. Ako idemo malo više i ako idemo kamenitim, stjenovitim i korijenastim stazama, prikladne su duboke planinarske cipele.

Đon

U većini slučajeva planinarske cipele sa grubo profilisanim đonom su pogodne za planinarenje, a dobro se ponašaju i na mekšim površinama. Takođe se preporučuje da budu izrađene od visokokvalitetne gume, koja se odlično ponaša u mokrim i vlažnim uslovima. Cipele za visoke planine uglavnom imaju čvršći i robusniji đon, dok modeli za hodanje i penjanje po visoravnima imaju fleksibilniji đon.

Materijali

Od nedavno preovladavaju kvalitetni tehnički materijali, koji omogućavaju prozračnost, a istovremeno su dovoljno izdržljivi da se nose sa bliskim susretima sa oštrim stijenama i korijenjem. Međutim, većina proizvođača nudi i klasične kožne cipele, u koje se mnogi planinari tradicionalisti još uvijek zaklinju. Kombinacije vještačkih materijala i kože su takođe popularne. Za one koji odlaze u planine čak i zimi, pogodne su goreteks cipele. Oni koji su najzahtjevniji, izabraće cipele na koje se mogu postaviti dereze .

Bogata ponudba

Prodavnica Intersport nudi muške planinarske cipele mnogih svjetski poznatih brendova. Merrell cipele zadivljuju svojom funkcionalnom savremenošću. Dolomite cipele predstavljaju vječnu klasiku, a McKinley cipele nude savršen kvalitet za cijenu.

Punjenje…