Sadržaj

Trčanje

Još uvijek sanjate o udobnim patikama za trčanje u kojima možete trčati satima, a da ih ne osjetite na nogama? Isprobajte Asics GEL-NIMBUSTM 25 patike za trčanje koje će vas odvesti u potpuno nove dimenzije trčanja.

Ne tako davno, brend patika za trčanje Asics lansirao je potpuno novi model patika za trčanje, GEL-NIMBUSTM 25 kojim je impresionirao trkačku javnost i medije širom svijeta.

Sa ovim modelom patika za trčanje, Asics je napravio veliki korak naprijed u budućnost patika za trčanje i postavio potpuno nove standarde za udobno trčanje.

Mnoštvo luksuznih tehnologija za najbolje iskustvo trčanja

Asics GEL-NIMBUSTM 25 patike za trčanje kombinuju pravi luksuz novih tehnologija koje doprinose boljem amortizovanju i mekšem pristajanju. Budite sigurni da će vam pružiti najudobnije iskustvo trčanja.

PureGEL tehnologija za mekan doskok

GEL-NIMBUSTM 25 patike za trčanje imaju potpuno novu PureGELTM tehnologiju, koja je čak i mekša od već uspostavljene GELTM tehnologije. Najnovija tehnologija je ugrađena u centralni dio petnog dijela đona i nije vidljiva spolja. Iako se na prvi pogled ne primjećuje, trkači to odlično osjete pri svakom koraku, jer stvara najmekše doskoke ikada.

PureGELTM tehnologija je napravljena isključivo u svrhu poboljšane amortizacije koraka i tečnijeg kretanja tokom trčanja. Sa njim je kontakt sa podlogom mek kakav trkači nikada ranije nijesu iskusili, a osećaji tokom trčanja su stoga jedinstveni. Sigurni smo da će vas ove patike za trčanje svojom mekoćom odvesti u potpuno novu dimenziju trčanja.

Pjena FF BLASTTM PLUS ECO sa još više jastučića za potpunu udobnost

Đon patika za trčanje Asics GEL-NIMBUSTM 25 je napravljen od FF BLASTTM PLUS ECO pjene, koja je napravljena od bioloških materijala. Ovaj model ima 20% više pjene od prethodnih modela, tako da stopalu pruža još više amortizacije i optimalan odboj.

FF BLASTTM PLUS ECO pjena učiniće da se osjećate kao da lebdite u ovim patikama za trčanje. Sa njima ćete moći da pretrčite udaljenosti o kojima ste samo mogli da sanjate, jer ćete trošiti znatno manje energije, a tijelo i um će biti potpuno opušteni tokom trčanja.

Mekana i fleksibilna tkanina za višestruku prilagodljivost

GEL-NIMBUSTM 25 patike za trčanje su napravljene od meke i pripijene tkanine koja omogućava univerzalno pristajanje duž cijele dužine stopala. Većoj udobnosti značajno doprinosi i unutrašnjost patike, koja je tako podstavljena da vam nudi potpunu udobnost pri trčanju.

Posebno moramo istaći meku i fleksibilnu tkaninu od koje su napravljeni jezik i gornjište patike. Samo to omogućava lako i brzo oblačenje, a istovremeno tako nježno grli stopalo da patike za trčanje praktično nećete osjetiti na nogama.

Osim što su izuzetno mekane u svakom pogledu, patike za trčanje  GEL-NIMBUSTM 25 su takođe izuzetno lagane. Zato kažu da su ovo najudobnije patike za trčanje koje su ikada probali.

Asics GEL-NIMBUSTM 25 – dokazano najudobnije patike za trčanje

Asics je već postavio ljetvicu veoma visoko kada je dizajnirao Asics GEL-NIMBUSTM 25 patike za trčanje, jer je cilj bio da se kreiraju najudobnije patike za trčanje. Ovo je zahtijevalo još više rada na dizajnu i razvoju, i kao rezultat toga, višestrukim testiranjima  dobilo se više povratnih informacija.

U tu svrhu je sprovedena studija u kojoj je 100 test trkača testiralo udobnost patika za trčanje Asics GEL-NIMBUSTM 25 . Učesnici su trčali nekoliko nedelja u GEL-NIMBUSTM 25 , GEL-NIMBUSTM  24 i tri modela takmičarskih patika za trčanje.

Za to vrijeme su morali da procijene udobnost patika za trčanje na osnovu različitih kriterijuma. Između ostalog, morali su da procijene amortizaciju petnog dijela đona, amortizaciju prednjeg dijela đona, kao i fleksibilnost prednjeg dijela đona. Asics EL-NIMBUSTM 25, patike za trčanje su ocijenjene kao broj jedan za udobnost i svi test trkači su se složili da su to trenutno najudobnije patike za trčanje na tržištu.

Naravno, procjena udobnosti je uvijek subjektivna procjena svakog pojedinca. Ako želite osjetiti razliku koju nude Asics GEL-NIMBUSTM 25 patike za trčanje, morate ih isprobati. Sigurni smo da će vas impresionirati u svakom pogledu!