U novoj biciklističkoj sezoni ističemo

Nakamura CATCH 5.0

Nakamura Catch 5.0 je svestrano biciklo sa 29-inčnim točkovima. Vožnja s njim je udobnost i predstavlja zadovoljstvo.

Nakamura Fusion 3.0

Nakamura Fusion 3.0 kvalitetno je 29-inčni brdsko biciklo namijenjeno svim onim brdskim biciklistima koji tek upoznaju ljepote brdskog biciklizma.

Head Granger

Head Granger je svestrano brdsko biciklo s točkovima od 29” koji osigurava bezbrižnu vožnju na svim terenima, jer vrlo dobro ujednačava neravnine i prigušuje vibracije.

Nakamura Catch 7.0

Nakamura Catch 7.0 je svestran stroj koji omogućava svom vozaču da prevlada sve padine i nagibe. Na zahtjevnijim terenima pokazaće se važnim opružne viljuške sa 100 milimetara opružne staze. Shimano hidraulične disk kočnice s rotorima od 180 mm osiguraće sigurno zaustavljanje u svim vremenskim uslovima.

Nakamura PLATINUM 1.0

Nakamura Platinum 1.0 izvrstan je izbor za sve one koji tek kreću na biciklističke izlete. Ovo biciklo pruža izvrsno upoznavanje s ovim prekrasnim sportom. Osim toga, moguće je na njega ugraditi i niz dodataka za putovanja.

Nakamura FUSION 2.0

Nakamura Fusion 2.0 je brdsko biciklo s 27,5-inčnim točkovima. Ovo je biciklo kojim će biti oduševljeni entuzijasti koji traže lak i univerzalno koristan proizvod s kojim je moguće voziti se na raznim terenima.

Sva biciklistička oprema na jednom mjestu

Dječiji biciklistički kutak

Odabir dječjeg bicikla

Naravno, važno je da dijete voli biciklo. No, kako bi vožnja bila udobna i sigurna, važno je da je biciklo odgovarajuće veličine.

Biciklo mora biti prilagođen djetetovim godinama i veličini ili fizičkoj visini. Kad ispunimo oba kriterijuma, biciklistička avantura može započeti!

U prodavnicama Intersport i u webshop prodavnici pronaći ćete široku paletu dječjih bicikala, od guralica do bicikala za tinejđere.

Biciklistički savijeti na našem blogu

Kako se obući za jesenje – zimsku vožnju bicikla?

Iako  brojni biciklisti već spremaju svoje bicikle, jesen i zima takođe mogu biti ugodna godišnja doba za nove biciklističke poduhvate. Za njih se treba samo dobro pripremiti, pri čemu je izbor biciklističke odjeće izuzetno važan.

Pročitajte više
Hidratacija za bicikliste

Hidratacija je izuzetno važna za biciklistu. Konzumiranje dovoljne količine tečnosti prije, tokom i posle vježbanja u velikoj mjeri poboljšava rezultate treninga, ubrzava regeneraciju i smanjuje umor. Kada idemo na biciklističku turu, moramo se pobrinuti da sa sobom ponesemo dovoljno vode.

Pročitajte više
Dječija sjedišta za bicikl

Sve dok su djeca suviše mala da bi mogla samostalno da nam se pridruže na biciklističkom putovanju, možemo ih pozvati da nam prave društvo na biciklu na posebno napravljenom sjedištu iza njega. Dječija sjedišta su odličan dodatak za biciklizam, zahvaljujući kojima cijela porodica može da ide u obilazak, a možemo i djecu da uključimo u naše putničke obaveze. Postoji nekoliko verzija dečijih sjedišta koje, u zavisnosti od dizajna i cjenovnog ranga, omogućavaju različite načine podešavanja i udobnosti.

Pročitajte više
PREDSTAVLJAMO MTB GENESIS IMPACT 7.2

Brdski hardtail bicikl sa prednjim vješanjem, koji će se najbolje snaći na malo zahtjevnijim brdskim stazama. Impact 7.2 je bicikl koji se po hodu prednjeg vješanja svrstava u hardtail trail bicikla.

Pročitajte više
POKLONI KOJI ĆE ODUŠEVITI DJECU

Jeste li i vi među onima kojima kupovina poklona za djecu predstavlja težak zadatak? Šta kupiti djeci na dar, a da je dovoljno praktično? Da se dijete razveseli, i da već za nekoliko sati ne završi u ćošku. Pitanja su koja mnoge muče još prije nego što krenu u kupovinu. Kako su djeca većinom prepuna energije, nimalo nećete pogriješiti ako im kupite neki sportski rekvizit, odnosno komad sportske opreme ili sportske odjeće.

Pročitajte više
SPREMITE VAŠ BICIKL ZA PROLJEĆNE AVANTURE

 Prvi zraci proljeća brzo probude želju za vožnjom bicikla. Ako nijeste koristili bicikl preko zime, nije bezbjedno voziti ga bez servisa ili barem pregleda. Da biste izbjegli nepotrebna iznenađenja pri prvoj vožnji, pripremite svoj bicikl i pridržavajte se preporuka.

Pročitajte više
KAKO SE ZIMI OBUĆI ZA VOŽNJU BICIKLA?

Obično biciklisti zimi odlože svoj bicikl ili pređu na sobni bicikl za vježbanje. Razlog za takvu odluku su najčešće hladni i nepovoljni vremenski uslovi i neadekvatna oprema za bicikliste, koji po hladnijem vremenu zahtevaju odjeću koja je prilagođena hladnoći i vlazi. Međutim, vožnja biciklom može biti prijatna čak i zimi. Evo samo nekoliko osnovnih savjeta koje treba imati na umu.

Pročitajte više
KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU BICIKLISTIČKU KACIGU

Sve se mijenja, a mijenjaju se i bicikli. Gradskim, brdskim i trekking biciklima su se više nego uspješno pridružili i električni bicikli koji su okretanje pedala približili brojnim rekreativcima koji prije možda nisu poznavali čari biciklizma. Sa svime time dodatno se prvenstveno povećala potreba za zaštitnom opremom.

Pročitajte više
NAJKVALITETNIJE KACIGE ZA BRDSKI BICIKLIZAM?

Brdski biciklizam je sve popularnija sportska aktivnost i ukoliko želite da se oprobate u njoj, neophodno je da se pravilno opremite. Cjelokupna oprema je vrlo važna, ali na prvo mjesto stavljamo biciklističku kacigu, koja će Vas zaštititi od povreda u slučaju pada. Uprkos činjenici da je biciklistička kaciga obavezna samo do 18. godine, sve je više stručnjaka koji smatraju da je ona obavezan dio biciklističke opreme, bez obzira na starost.

Pročitajte više
TOP DJEČIJI BICKLI ZA NAJBOLJE AVANTURE U NOVOJ SEZONI

Kupovina dječijeg bicikla nikako nije lak zadatak. S jedne strane, važno je imati biciklo koji će se svidjeti djetetu, a sa druge strane, mora biti funkcionalan i dovoljno kvalitetan da bi dijete moglo da ga koristi dugi niz godina. Zbog toga bicikla mora biti prilagođen uzrastu djeteta, visini ali i dotadašnjem iskustvu.

Pročitajte više
KAKO SE PRIKLADNO OBUĆI ZA VOŽNJU BICIKLOM

Pročitajte više