Sadržaj

Biciklizam

Predstavljamo MTB Genesis Impact 7.2 udoban, svestran, brz i agilan brdski bicikl za sve rekreativne vozače koji žele nešto više od bicikla.

1

Genesis IMPACT 7.2 

Brdski hardtail bicikl sa prednjim vješanjem, koji će se najbolje snaći na malo zahtjevnijim brdskim stazama. Impact 7.2 je bicikl koji se po hodu prednjeg vješanja svrstava u hardtail trail bicikla. Karakteriše ga kraći volan i nešto agresivniji položaj sjedenja. Na Impact-u ćete izabrati nešto zahtjevnije spuštanje jer taj bicikl može da izdrži. Usudili bismo se reći da je ovaj model namijenjen onima koji imaju iskustva u planinskoj vožnji, a već poznaju tehniku vožnje kao takvu. Kraći volan i domet rama takođe ukazuju na agilnost ovog bicikla, koja se pokazala više nego zadovoljavajućom. Okvir od aluminijumske legure 6061 u ovom cjenovnom rangu je očekivan i ispunjava tražene kriterijume.

Pogon

Pogonski sklop Shimano Deore 1 × 11 je više nego dovoljna oprema za rekreativnog vozača, koji vozi bicikl najmanje jednom nedeljno. Ako vam nedostaje veća brzina, možete izabrati i model koji nudi 2 × 11. Odnosno, duplo više brzina i lakše ćete izabrati opremu koja vam odgovara da savladate neki uspon.

Prednosti prenosa 1 × 11 su jednostavnost održavanja, manja ukupna težina bicikla i nešto tiši pogon pri okretanju pedala. Shimano Deore Rapidfire Plus ručke mjenjača su dokazale svoj kvalitet dugi niz godina. Kao takvi, sa njima ćete brzo i precizno mijenjati brzine.

Kočnice

Impact 7.2 dolazi sa hidrauličnim kočnicama Shimano mt 200 i rotorima od 160 mm. Za ovaj bicikl i njegovu namjenu, ove kočnice su se nakon adekvatnog razvoja pokazale kao pouzdane i precizne. Izuzetno je važno da kočnice imaju mogućnost fine modulacije.

Da biste izbjegli prekomjerno kočenje i gubitak vučne sile sa podlogom.Svi bužiri, uključujući i bužir zadnjeg mjenjača, prolaze kroz okvir tako da kokpit bicikla ostaje čist i uredan, a bužiri skriveni. Još jedna prednost skrivenih bužira je održavanje i pranje i veća izdržljivost kablova unutar navlake.

Prednje vješanje

Suntour KSCR32 je prednje vješanje namijenjeno za brdske bicikle sa mogućnošću podešavanja tvrdoće kao i zaključavanja. Vi ćete zaključati ili učvrstiti ovu viljušku kada ste uzbrdo, dok je otključavate kada idete nizbrdo. Prednje vješanje igra značajnu ulogu kada je u pitanju vuča prednjih točkova.

Koji mora biti što više na zemlji da bi mogao sa sigurnošću da upravlja i ulazi i izlazi iz krivine. Viljuška KSCR 32 sa 120 udaraca doprinosi kvalitetu vožnje, ali se ne preporučuje za izuzetno agresivne i brze terene koji su prepuni skokova i grubih tehničkih terena.

Točkovi

Trakcija je ono što čini vožnju po prljavim površinama bezbjednom, zahvaljujući Makkis Ardent 29-inčnim planinskim gumama. Koje su pokazale nebrojeno puta da su odličnih voznih karakteristika, a biciklisti nemaju potrebu da predstavljaju ovaj brend i model. Trail modeli planinskih bicikala često imaju, kao u ovom slučaju, nešto šire gume.

Ardent od 2,25 inča ima veću zapreminu, zbog čega se gume mogu voziti pod nešto nižim pritiskom, čime se povećava udobnost i prianjanje. Aluminijumske felne sa dvostrukim zidovima danas su standardne kao i hidraulične kočnice, posebno u ovom cjenovnom rangu.

Genesis Impact 7.2 je pouzdan planinski hardtrail bicikl sa točkovima od 29 inča i prednjim vješanjem od 120 milimetara hoda, za udobniju i sigurniju vožnju. Najbolje se snalazi na nešto zahtjevnijim brdovitim i zemljanim terenima. Idealan je bicikl za istraživanje šumskih staza u potrazi za zabavom i adrenalinom. Impact 7.2 je namijenjen rekreativcima, kako početnicima, tako i nešto zahtjevnijim i iskusnijim ljubiteljima biciklizma. Napredniji Deore pogon, hidraulične kočnice i Makkis Ardent gume daju ovom biciklu kvalitet ozbiljnog planinara. Za sve one koji vole da provedu vikend, opuštajući se, vozeći po makadamskim putevima ili gradskim parkovima, Impact 7.2 će se pokazati kao pravi izbor. Udobnost, okretnost i sigurnost su karakteristike ovog modela.