U NOVOJ BICIKLISTIČKOJ SEZONI PREDSTAVLJAMO

Nakamura CATCH 5.2

Nakamura CATCH 5.2 je svestrani bicikl sa 29-inčnim točkovima. Voznja na ovom biciklu je jedna velika udobnost i užitak!

Head GRANGER

Head Granger je svestrano brdsko biciklo sa točkovima od 29 inča, koji omogućavaju bezbrižnu vožnju na svim terenima

Genesis IMPACT LTD

Genesis IMPACT LTD je brdsko biciklo za dinamičnu vožnju ili duge vožnje – na makadamima, šumskim stazama, preko korijenja i stijena.

Nakamura PLATINUM 3.2

Nakamura PLATINUM 3.2 je odličan saputnik za duže vožnje po raznolikoj prirodi.

Genesis SPEED CROSS SX 4.1

Genesis SPEED CROSS SKS 4.1  je odličan na asfaltnim podlogama kao i na makadamu.

Nakamura FUSION 1.2

Nakamura FUSION 1.2 pruža dobru osnovu za uspon i spust, ali i za opuštene vožnje po svim vrstama terena.

IZBOR DJEČJEG BICIKLA

Naravno, važno je da dijete voli bicikl. Kako bi vožnja bila udobna i sigurna, prije svega je važno da bicikl bude prave veličine.

Bicikl mora biti prilagođen uzrastu i veličini djeteta ili tjelesnoj visini. Nakon što ispunimo oba kriterijuma, biciklistička avantura može početi!

U trgovinama INTERSPORT i online prodavnici možete pronaći široku ponudu dječjih bicikala.

SAVJETI ZA BICIKLIZAM NA NAŠEM BLOGU

Bicikl kao omiljeno ekološko prevozno sredstvo

Biciklizam je izvrstan način za održavanje zdravlja. Redovna vožnja bicikla može poboljšati vaše kardiovaskularno zdravlje, smanjiti rizik od srčanih bolesti, povećati mišićnu snagu i izdržljivost, pomoći u gubitku tjelesne mase, čak i poboljšati vaše raspoloženje i mentalno zdravlje. Osim toga, biciklizam može biti i ekološki prihvatljiv način prevoza, pa ga mnogi ljudi koriste kao alternativu automobilu ili javnom prevozu, jer ne proizvodi emisije štetnih gasova i zagađujućih čestica, pa se tako može smanjiti i uticaj globalnog zagrijevanja.

Pročitajte više
Evo kako probuditi bicikl iz zimskog sna!

Dani postaju duži, temperature se lagano penju i vrijeme je da svog ljubimca na dva točka upregnete u nove akcije. Da, napokon je stigao period da skinemo prašinu sa svojih bicikala. I krenemo na dugo očekivanu proljećnu vožnju. Bez obzira na to razmišljate li o korištenju bicikla kao svakodnevnom prevoznom sredstvu, ili kao sredstvu za rekreativno vježbanje i uživanje u prirodi, važno je svoj bicikl dobro pregledati.

Pročitajte više
Kako se obući za jesenje – zimsku vožnju bicikla?

Iako  brojni biciklisti već spremaju svoje bicikle, jesen i zima takođe mogu biti ugodna godišnja doba za nove biciklističke poduhvate. Za njih se treba samo dobro pripremiti, pri čemu je izbor biciklističke odjeće izuzetno važan.

Pročitajte više
Hidratacija za bicikliste

Hidratacija je izuzetno važna za biciklistu. Konzumiranje dovoljne količine tečnosti prije, tokom i posle vježbanja u velikoj mjeri poboljšava rezultate treninga, ubrzava regeneraciju i smanjuje umor. Kada idemo na biciklističku turu, moramo se pobrinuti da sa sobom ponesemo dovoljno vode.

Pročitajte više
Dječija sjedišta za bicikl

Sve dok su djeca suviše mala da bi mogla samostalno da nam se pridruže na biciklističkom putovanju, možemo ih pozvati da nam prave društvo na biciklu na posebno napravljenom sjedištu iza njega. Dječija sjedišta su odličan dodatak za biciklizam, zahvaljujući kojima cijela porodica može da ide u obilazak, a možemo i djecu da uključimo u naše putničke obaveze. Postoji nekoliko verzija dečijih sjedišta koje, u zavisnosti od dizajna i cjenovnog ranga, omogućavaju različite načine podešavanja i udobnosti.

Pročitajte više
PREDSTAVLJAMO MTB GENESIS IMPACT 7.2

Brdski hardtail bicikl sa prednjim vješanjem, koji će se najbolje snaći na malo zahtjevnijim brdskim stazama. Impact 7.2 je bicikl koji se po hodu prednjeg vješanja svrstava u hardtail trail bicikla.

Pročitajte više
POKLONI KOJI ĆE ODUŠEVITI DJECU

Jeste li i vi među onima kojima kupovina poklona za djecu predstavlja težak zadatak? Šta kupiti djeci na dar, a da je dovoljno praktično? Da se dijete razveseli, i da već za nekoliko sati ne završi u ćošku. Pitanja su koja mnoge muče još prije nego što krenu u kupovinu. Kako su djeca većinom prepuna energije, nimalo nećete pogriješiti ako im kupite neki sportski rekvizit, odnosno komad sportske opreme ili sportske odjeće.

Pročitajte više
SPREMITE VAŠ BICIKL ZA PROLJEĆNE AVANTURE

 Prvi zraci proljeća brzo probude želju za vožnjom bicikla. Ako nijeste koristili bicikl preko zime, nije bezbjedno voziti ga bez servisa ili barem pregleda. Da biste izbjegli nepotrebna iznenađenja pri prvoj vožnji, pripremite svoj bicikl i pridržavajte se preporuka.

Pročitajte više
KAKO SE ZIMI OBUĆI ZA VOŽNJU BICIKLA?

Obično biciklisti zimi odlože svoj bicikl ili pređu na sobni bicikl za vježbanje. Razlog za takvu odluku su najčešće hladni i nepovoljni vremenski uslovi i neadekvatna oprema za bicikliste, koji po hladnijem vremenu zahtevaju odjeću koja je prilagođena hladnoći i vlazi. Međutim, vožnja biciklom može biti prijatna čak i zimi. Evo samo nekoliko osnovnih savjeta koje treba imati na umu.

Pročitajte više
KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU BICIKLISTIČKU KACIGU

Sve se mijenja, a mijenjaju se i bicikli. Gradskim, brdskim i trekking biciklima su se više nego uspješno pridružili i električni bicikli koji su okretanje pedala približili brojnim rekreativcima koji prije možda nisu poznavali čari biciklizma. Sa svime time dodatno se prvenstveno povećala potreba za zaštitnom opremom.

Pročitajte više
NAJKVALITETNIJE KACIGE ZA BRDSKI BICIKLIZAM?

Brdski biciklizam je sve popularnija sportska aktivnost i ukoliko želite da se oprobate u njoj, neophodno je da se pravilno opremite. Cjelokupna oprema je vrlo važna, ali na prvo mjesto stavljamo biciklističku kacigu, koja će Vas zaštititi od povreda u slučaju pada. Uprkos činjenici da je biciklistička kaciga obavezna samo do 18. godine, sve je više stručnjaka koji smatraju da je ona obavezan dio biciklističke opreme, bez obzira na starost.

Pročitajte više