Sadržaj

Plivanje

Istorija japanki

Japanke su idealna obuća za udobno hodanje i brzo obuvanje. Takođe, odlične su za tuširanje u teretanama i fitnes centrima, jer štite stopala od gljivica i moguće prljavštine. Mogu se izrađivati od različitih prirodnih i vještačkih materijala, na primer, slame, gume, plastike, kože.

Dostupan je neograničen izbor motiva i nijansi boja. I iako japanke ne pružaju stopalima takvu potporu kao što su, na primjer, patike, u poređenju sa hodanjem bosih nogu, i dalje vrlo dobro štite stopala od pijeska, prljavštine i vrućeg asfalta.

Jedna od ključnih prednosti je i to što se u japankama možete osjećati potpuno slobodno, što je posebno važno za vruće ljetnje dane. Da li ste se ikada zapitali odakle potiče ova vrsta ljetnje obuće?

Ukratko vam predstavljamo neke od najvažnijih istorijskih činjenica o japankama. Na kraju ćemo vam predstaviti nekoliko TOP ponuda ove vrste obuće, koje po pristupačnim cijenama možete kupiti u svim Intersport prodavnicama.

Japanke prate čovječanstvo milenijumima

Japanke su ravne papuče sa dvije trake koje obuhvaćaju nastavak i spojene su između kažiprsta i palca, a čovječanstvo prate ne samo poslednjih nekoliko decenija, već milenijuma.

Sandale u japanskom stilu već su nosili Egipćani. Napravljene su od palminog lišća ili papirusa. Slična obuća nosila se i u drevnoj Grčkoj, a Rimljane su odlikovale takve japanke, koje su imale kaiševe spojene između srednjeg i kažiprsta.

Američki vojnici osvajali su kalifornijske plaže sa japankama

Nakon dolaska američkih vojnika kući – posle Drugog svetskog rata, japanke su postale veoma popularne u Americi uopšte. To je posebno bilo primetno na kalifornijskim plažama, gde su se japanke najčešće nosile u kombinaciji sa šortsom ili kupaćim kostimom. Odavde se ova vrsta obuće proširila po cijelom svijetu.

Japanke su izuzetno popularne i danas. Svake godine postižu izuzetno visoke prodajne brojeve. Mogu se kupiti u mnogim zemljama svijeta. Takođe su veoma popularni kod nas. Kupce najviše impresioniraju šareni motivi.

TOP ponuda japanki u Intersportu za ljeto 2021.

Za ovo ljeto smo se u Intersportu pobrinuli za vrlo udobnu i prijatnu obuću, među kojom zasigurno vladaju večite japanke.

Možete pogledati kompletnu ponudu OVDJE.

Na primjer, možete birati između japanki poznatih brendova Adidas, Cartago, Crocs, Energetics, Firefly, Ipanema, Nike, Quiksilver.

Crocs LITERIDE FLIP

Crocs LiteRide Flipsu su praktične i lagane japanke. Crocs je koristio lagan i izuzetno fleksibilan Matlite materijal koji nije samo udoban već i lak za čišćenje. Materijal se neće prelomiti i vrlo brzo se može očistiti i osušiti. Idealno za odmor. Croslite đon sa LiteRide uloškom je nevjerovatno udoban i odlično opuštanje za stopala.

Cartago FIJI IV THONG AD

Cartago Fiji IV Thong AD su muške japanke koje se izdvajaju opuštenim i naglašenim, ručno izrađenim izgledom. Japanke imaju mekani đon od EVA materijala, a pored toga imaju i izuzetno mekan i udoban kaiš za nožne prste, za udobnost koja traje i traje.

adidas EEZAY FLIP FLOP

adidas Eezay Flip Flop su moderne japanke koje su stvorene za tople dane. Izrađene su od kvalitetne pjene. Gumene trake pružaju udobnost i fleksibilnost.

Ipanema Maxi Fashion Kids su moderne japanke za djevojčice sa metalnim srcem na prednjoj strani. Đon je anatomskog oblika i fleksibilan. Šetnja s njima je istovremeno udobna i pouzdana. Jedinstveni dizajn plod je svjetski poznatog brazilskog brenda koji uvijek inspiriše.