Biciklizam

Kupovina dječijeg bicikla nikako nije lak zadatak. S jedne strane, važno je imati biciklo koji će se svidjeti djetetu, a sa druge strane, mora biti funkcionalan i dovoljno kvalitetan da bi dijete moglo da ga koristi dugi niz godina. Zbog toga bicikla mora biti prilagođen uzrastu djeteta, visini ali i dotadašnjem iskustvu.

S obzirom da je ponuda dječijih bicikala danas veoma raznolika, roditelji koji kupuju biciklo su često u dilemi koji je najbolji izbor. Da bismo vam olakšali odluku, evo nekih od najpopularnijih modela bicikala za različite uzraste djece, dostupnih u ovom trenutku.

Capriolo Rapide 240

Capriolo Rapide 240 je dječije brdsko biciklo, zanimljivog i atraktivnog dizajna, dizajnirano za vožnju u prirodi. Okvir bicikla izrađen je od čelika, a biciklo ima Shimano mjenjač od 18 brzina, ​​V-kočnice i 24” točkove. Geometrija bicikla prilagođena je djeci visine 145-160 cm.

Nakamura Catch JR 24

Nakamura Catch JR 24 izvrsno je dječije brdsko biciklo s 24-inčnim točkovima Opremljeno je prednjom opružnom viljuškom Suntour i 18 brzina. Biciklo ima aluminijski okvir koji je nešto lakši od čeličnog okvira, što djeci omogućava vožnju s manje napora. Ovo je izvrstan izbor za djecu do 14 godina koja vole vožnju šumskim i planinskim stazama.

Head Ridott I 24

Head Ridott I 24 je odlično dječije planinsko biciklo koje je namijenjeno djeci starosti između 10 i 12 godina. Nudi modernu geometriju koja omogućava mnogo udobnosti i užitka. Biciklo odlikuje izdržljiva kombinacija opreme, koja je garancija za dugotrajno veselje.

Capriolo Diavolo 400

Capriolo Diavolo 400 je dječije brdsko biciklo namijenjeno vožnji u prirodi. Okvir bicikla izrađen je od čelika, a biciklo ima osamnaesto-brzinski Shimano mjenjač, ​​V-brake kočnice i 24” točkove. Geometrija bicikla prilagođena je djeci. Kombinacija dugotrajne i izdržljive opreme garantuje dugotrajno veselje i užitak na biciklu.