Trčanje

Zašto je trotinet pametan izbor?

Zašto je trotinet pametan izbor saobraćajnog sredstva? Jeste li znali da se skuteri voze već više od sto godina? Izrađivani su od drveta, a posebno su ih koristila djeca iz bogatijih porodica – za igranje i vožnju dvorištima i igralištima.

Kasnije su na neko vrijeme gotovo potonuli u zaborav. Posljednjih godina trotinet je ponovno postao popularno prevozno sredstvo, ali u potpuno drugačijem obliku nego što je nekada bio. Štaviše, dostupno je mnogo vrsta, koje se međusobno razlikuju uglavnom po veličini točkova, dizajnu, kvalitetu, nosivosti, materijalima.

Novi hit na crnogorskim ulicama definitivno je električni trotinet, koji može biti izvrsna zamijena za automobil. Omogućava brzu i okretnu vožnju, realnu distancu do 20 kilometara, brzina je uporediva sa biciklistima. Potroši oko 17 puta manje energije od električnog automobila. Punjenje baterije traje najviše tri sata.

Trick trotineti su takođe prilično popularni. To su okretna i izuzetno vodljiva prevozna sredstva s kojima se izuzetno brzo možete premjestiti sa jedne tačke na drugu, posebno u gradovima. Međutim, ne bismo smjeli izostaviti običan skuter, koji električni skuter i trik skuter nisu u potpunosti bacili u zaborav.

Izbor odgovarajućeg trotineta

Pri odabiru trotineti prvo morate dobro razmisliti u koje svrhe će vam služiti. Zapitajte se hoćete li ga koristiti kao prevozno sredstvo, ili planirate li na njemu izvesti razne vratolomne podvige.

Trotineti za izvođenje trikova su izuzetno okretni i izvrsno upravljivi. Prilagođeni su za izvođenje raznih akrobacija i skokova. U pravilu su izrađeni od tvrđeg i lakšeg materijala. Upravljači su niži, kotači manji.

Trotineti za prevoz su veći i ugodniji te vrlo sofisticirani. Uglavnom su izrađeni od metalnih materijala. Na upravljačima imaju kočnice, te su točkovi veći.

Trotineti za odrasle i djecu

Dječji trotineti dostupni su za gotovo sve dobne kategorije. Trotinet sa tri točka dobrodošao je za najmlađe, jer učinkovito spriječavaju mogući gubitak ravnoteže, a posljedično i pada.

Za djecu od 4. godine starosti pogodan je trotinet visine 125 mm. Trotineti visoki 145 milimetara prikladni su za stariju djecu, čak i rani tinejdžerski uzrast.

Trotinet na dva kotača prikladniji je za stariju djecu. Kod ove vrste treba obratiti pažnju na visinu. Kada kupujete dječiji trotinet, takođe je obavezno kupiti prikladnu kacigu i štitnike za laktove i koljena.

Zašto je trotinet pametan izbor? Trotinet za odrasle može biti izvrsno prevozno sredstvo. Gužva u gradovima sve više obeshrabruje ljude da koriste automobil ili javni prevoz. I na kraju, ali ne najmanje važno, mnogi ljudi vole koristiti trotinete, i zbog svoje dobre ekološke osviještenosti. Trotineti su dostupni u raznim veličinama, bojama, oblicima, točkovima, materijalima, sa ili bez samostojeće nogice, prednje kočnice i još mnogo toga.

Intersport prodavnice nude široku paletu različitih vrsta skutera. U tekstu niže, upoznaćemo vas sa tri finalista. Ostatak ponude možete pogledati i u našoj web prodavnici.

MY FIRST SCOOTER 1.0

Trotinet sa tri točka namijenjen je najmlađim vozačima i kao stvoren je za njihove prve avanture na točkovima. Firefly MOVE AND GROOVE 1.0 ima lak okvir, nožnu kočnicu i udobne ručke. Nemijanjen je djeci težine do 35 kg, a dimenzija daske je 290×115 mm. Ovaj trotinet je odličan za aktivnu djecu koja se vole voziti “sa stilom”. Njegovi izdržljivi točkovi omogućavaju dugotrajnost i mnogo, mnogo zabave.