Trčanje

Koja je fitness sprava ona prava?

Svaka fitness sprava i pomagalo nude vam mogućnosti raznolikog vježbanja. Mnoge alate možete koristiti potpuno samostalno, a neki su dodatak programu vježbanja kako bi ono bilo još učinkovitije ili ugodnije. Za ostvarenje svojeg cilja možete birati između najrazličitijih sprava. Početnici najčešće biraju pomagala koja su jednostavna, ali učinkovita za upotrebu. To su, na primjer, sprave za butine, rotirajuće podloge, lopte za vježbanje, elastične trake.

Široka je i paleta sprava i pomagala koja nude kardio vježbu i jačanje tijela. Za oblikovanje tijela izvrsna su pomagala za pilates, fitness rolleri za trbušne mišiće, sprave za oblikovanje butina. Napredni i iskusni korisnici, na primjer, obožavaju šipke za dizanje tijela. Nikako ne možemo zaobići stazu za trčanje, sobni bicikl i trenažer, koji se uopšteno smatraju najomiljenijim fitness spravama. Odabir odgovarajuće sprave svakako najviše zavisi od tome šta želite postići vježbanjem.

Fitness dodaci za trening snage

Dodaci za trening snage učinkovito pomažu u oblikovanju i jačanju mišića. U ovu skupinu spadaju:

šipke za dizanje tegovaelastične trakemedicinske loptefitness rolleri, battle rope-ovi .

Fitnes dodaci za jogu, pilates i rastezanje

Lopta za vježbanje i podloge za vježbanje  nude najučinkovitiju pomoć pri jogi, pilatesu i rastezanju. Podloge su odlične za pilates, jogu i rastezanje. Obruči čine vježbanje pilatesa zahtjevnijim, samim tim i učinkovitijim.

Fitness dodaci za kardio trening

Odabirom odgovarajućeg dodatka za kardio trening sigurno ćete ostati zdravi i u formi. Ovoj skupini, između ostalog, pripadaju:

uže za preskakanje, bokserske rukavice i vreće, i još mnogo toga.

Ako je vaš cilj kardio vježba, možete birati i između staze za trčanje, sobnog bicikla te trenažera

Bićete još učinkovitiji i uspješniji ako posegnete za nešto većim spravama kao što su staza za trčanje, sobno biciklo i trenažer. U prodavnicama Intersport možete birati između različitih vrsta staza, bicikala i trenažera.

Staza za trčanje za simulaciju hodanja ili trčanja

Fitness sprava kao što je staza za trčanje može biti odličan izbor. Trčanjem na stazi povećavate izdržljivost, jačate kardiovaskularni sustav i ubrzavate metabolizam. To dovodi i do izuzetno učinkovitog smanjenja tjelesne težine. Pri odabiru odgovarajuće staze za trčanje morate uzeti u obzir nekoliko činjenica. Na raspolaganju su vam staze s motorom i one bez motora.

Staza za trčanje bez motora bolji je izbor za korisnika koji nema mnogo kondicije i zato će na njoj više hodati ili lagano trčati. Odlična je za početnike i osobe koje se oporavljaju od povrede u donjem dijelu tijela. Staza za trčanje s motorom najbolji je izbor za korisnika koji želi veći raspon funkcija i programa. Ako u svoj život želite uvesti redovno i svakodnevno vježbanje, ona će zasigurno biti pravi izbor.

Fitness sprava za unaprjeđenje kvaliteta života: sobni bicikl

Sobni bicikl omiljen je već više od dva vijeka jer su se njegovi prethodnici na tržištu pojavili već krajem 18. vijeka. Smatra se izuzetno jednostavnom, a istodobno vrlo učinkovitom spravom. Pozitivno utiče na tijelo i duh, a u sat vremena intenzivnijeg vježbanja možete potrošiti i do 1000 kalorija.

Neki sobne bicikle nazivaju – multipraktikom. Naime, dok na njemu biciklirate, možete se baviti i brojnim drugim stvarima, na primjer slušanjem muzike, gledanjem omiljene emisije, čitanjem, čuvanjem djece.

Fitness sprava za hladnije doba godine: eliptični trenažer

Glavna prednost vježbanja na eliptičnom trenažeru je korisna kardio vježba s malim opterećenjem, koja djeluje na cijelo tijelo i pomaže pri regulaciji željene tjelesne težine. Vježbanje na eliptičnom trenažeru vrlo malo opterećuje zglobove. Samo 20 minuta nekoliko puta nedjeljno poboljšaće zdravlje vašeg srca i krvnih žila, ojačati fleksibilnost i poboljšati vašu kondiciju. Eliptično gibanje utiče na cijelo tijelo. To znači da pri gibanju prema naprijed djeluje na zadnjicu, trbušne mišiće, bokove i butine. Pri gibanju unazad djeluje na zadnjicu, bokove, butine i listove. Ručke pomažu u oblikovanju ruku, ramena, prsa i butina.