Fitnes

Fitnes patike za sve ljubitelje sporta

Kako ljeto prelazi u jesen, a dani postaju kraći, ljubitelji sporta brzo traže zamjenu za vježbanje na otvorenom. U jesen temperature brzo padaju, pa već tokom septembra, poslije teškog radnog dana, više ne možemo izaći u prirodu. Zbog toga moramo pronaći odgovarajuće rješenje. Ako želimo da i zimi ostanemo u kondiciji i razgibani, preporučljivo je da se upišemo u fitnes centar ili teretanu.

Poznavaoci fitnesa sigurno znaju da je za kvalitetno vježbanje potrebna kvalitetna oprema. Bez odgovarajuće sportske opreme izvođenje svih zahtjevnih vježbi i bavljenje različitim sportovima je mnogo napornije. Veoma je važno na trening doći sa odgovarajućim fitnes patrikama. Ublažavanje, podrška i udobnost naših stopala su ključni za bolji i sigurniji trening. Kvalitetnim fitnes patikama sigurno ćete brže postići željene ciljeve koje ste postavili na početku sezone.

Kupci, s druge strane, često gledaju samo na izgled i zaboravljaju na udobnost. Budući da je na tržištu zastupljena brojna moderna, šarena i naizgled atraktivna sportske obuće, kupac brzo zaboravlja na karakteristike koje su zaista važne pri izboru.

Vaša noga, tokom vježbanja, mora imati pravi oslonac koji se mora tačno prilagoditi stopalu, jer je to jedini način da pružite idealnu podršku.

Proizvođači sportske opreme svake godine nastoje da ponude najbolju moguću sportsku obuću za novu sezonu, koja će biti kvalitetna i istovremeno privlačna kupcu. Kako je nova sezona fitnesa pred vratima, na policama Intersport prodavnica pronaći ćete i modele vrhunskih proizvođača sportske obuće:

PUMA

Proizvođači njemačke marke Puma već dugi niz godina pružaju odličnu podršku vrhunskim i rekreativnim sportistima. Tako su ove sezone proizveli i vrhunsku sportsku obuću za fitnes.

Patike za fitnes Puma LQDCELL Hydra,

Futuristički i izvajani stil patike spajaju se u elegantnom dizajnu, koji omogućava da LQDCELL Hydra izvuče najbolje iz vas. Vaše performanse će dostići viši nivo sa Puma sportskom obućom. Ova svestrana patika kombinuje elegantnu liniju i LQDCELL tehnologiju koju Puma nudi već godinama. Patika kombinuje visokotehnološki izgled i nevjerovatnu funkcionalnost,koja će vam omogućiti da postignete sjajne rezultate bez presedana.

Sportska obuća Puma LQDCELL Hydra idealna je za trening u teretani ili za razne treninge koji se odvijaju u sportskim objektima. Dizajnirana je kako bi korisniku pružila izvrsno prijanjanje na glatkim površinama u teretanama.

Pored toga, pružaju i optimalno ublažavanje, što je izuzetno važno u sportu, jer su noge i stopala tada najviše opterećeni. Pravilna podrška za stopala uvijek mora biti na prvom mjestu, jer osigurava da vježbe i trening sprovodimo bezbjedno.

REEBOK

Reebok je renomirani brend koji godinama proizvodi odlične patike. Ljubiteljima fitnesa definitivno neće nedostajati njihova bogata ponuda.

Fitnes patike Reebok Nano X

Ako su vam potrebne izvrsne i svestrane patike za fitnes ili za intenzivne treninge u zatvorenom, patike Reebok Nano X su odličan izbor. Za svoju desetu godišnjicu, Reebok je želio da napravi svestrane patike za vježbanje koje omogućavaju fleksibilan osjećaj podrške. Novost je što su izrađene od Flexweave materijala, što omogućava izuzetnu prozračnost patike čak i pri velikim naporima. Kao i svaka sportska obuća, novi par Nano X ponudiće vam vrhunsku stabilnost i čvrstu podršku čak i u složenim vježbama.

Reebok Nano X vam pruža besprekorno prijanjanje na glatkim površinama, što je presudno za trening u zatvorenom prostoru. Srednji dio patike će vam pružiti maksimalno ublažavanje pritiska na stopala i koljena, kao i vrlo udobno hodanje ili trčanje. Kompresijski đon omogućava sportisti da lako izvodi razne vježbe.

Pošto patike imaju izuzetno nizak profil i minimalni đon, odlikuju se većom stabilnošću i boljim prijanjanjem na površinu.

Prilikom izrade patika, Reebok je prvenstveno gledao na udobnost, i tako su napravili potpuno novi oblik obuće. Savršenog oblika i punjenja pjenom visoke gustine, ova patika obuhvata zglob i osigurava savršeno prijanjanje.

Gornji dio patike je izrađen od mekanog tkanog materijala i ima dodata posebno orijentisana područja. Oni nude dodatnu podršku i mogućnost rastezanja. Patike su postavljene, što olakšava trčanje.

Prilikom kupovine možete birati između tri različite, trenutno aktuelne boje. Možete birati između klasične crne ili plavo-bijele kombinacije, koja je idealna za muškarce. Žene će, pak, više voljeti bijele patike, koje se odlično slažu sa različitim vrstama sportske odjeće.