Sadržaj

Fitnes

Želite da povećate gubitak težine i povećate svoju formu? Evo nekoliko sjajnih ideja za povećanje sagorijevanja kalorija, i promenu vaših treninga.

Napravite sledeći trening najefikasnijim vježbama za sagorijevanje masti

Ako želite da se riješite nekoliko kilograma, od suštinskog je značaja da održite trening svježim i izazovnim. Dramatično povećajte sagorijevanje masti tokom i nakon vježbe dodavanjem određenih pokreta. Napravite sledeći trening najefikasnijim za sagorijevanje masti.

Intervalni trening: jedna od najboljih vježbi za smanjenje tjelesne težine

Istraživanja pokazuju da intervalni trening – kratka eksplozija vježbi velikog intenziteta praćena periodima oporavka – odmora ili aktivnosti manjeg intenziteta – dovodi do velikog sagorevanja kalorija i poboljšanja forme u poređenju sa kardio vježbanjem.

Ta kratka eksplozija povećava potrebu vašeg tijela za kiseonikom, tako da topi mast i brže sagorijeva kalorije. Ako uključite trening intervala, u toku treninga ćete sagoreti više kalorija, što vam pomaže da efikasno izgubite težinu. Intervalni trening takođe povećava potrošnju kiseonika posle vježbanja, tako da ćete nastaviti da spaljujete kalorije i masti čak i nakon što završite sa jvežbom.

Možete lako uključiti intervalni trening u svoju postojeću rutinu. Za vežbe uklanjanja veće količine masti, pokušajte da dodate 10 do 12 ponavljanja jednominutnih sprintova, a zatim dva minuta sporijeg trčanja, vožnje biciklom ili veslanja.

Sprava za veslanje: prvoklasni sagorijevač masti

Tražite spravu koja vam pruža vježbanje cijelog tijela i spaljuje gomile kalorija, ali ne kažnjava vaše zglobove kao što to rade neke mašine? Onda tražite spravu za veslanje. Veslanje je jedna od najboljih vježbi za mršavljenje: energičan sat na spravi za veslanje može spaliti oko 800 kalorija.

Veslanje će takođe dati vašem gornjem dijelu tijela, donjem dijelu i centralnim mišićima odličan trening. Sprava za veslanje vježba sve glavne mišićne grupe i odlična je za kardio i bildovanje snage. Imaćete koristi ne samo od sagorijevanja ekstra kalorija, već i od poboljšanja osnovne snage, što će vam automatski pomoći da izgledate mršavije!

Uključite nekoliko setova intervalnog treninga u veslačke vježbe kako biste povećali sagorevanje kalorija i poboljšali ukupnu formu.

Burpee: vježba cijelog tijela koja oslobađa

Intenzivan i efikasan, burpee je pametan izbor za gubitak težine. Kombinacijom čučnjeva, sklekova i vertikalnih skokova, burpee rade skoro svaki mišić u telu i mogu spaliti 12 kalorija ili više u minuti. Pošto burpee guraju vaše tijelo u anaerobnu zonu treninga, što nije samo topljenje masti i gubitak centimetara – oni dramatično poboljšavaju vašu kondiciju i izdržljivost. A vi ćete nastaviti da imate korist od potrošnje kiseonika i nakon vježbanja. Ne postoji specijalna oprema i možete ih raditi gotovo bilo gde, tako da je lako dodati nekoliko setova burpee-a za razbijanje masti vašem treningu.

Niko ne poriče da su burpee-i sjajan način sagorevanja masti i oblikovanja vašeg tela, ali i oni mogu biti izazovni. Mjenjajte stvari pokušavajući različite vrste burpee-a ili postavite sebi jednominutni izazov: svetski rekord je trenutno 47 za 60 sekundi! Povećajte uticaj vašeg treninga za gubitak težine dodavanjem ovih vježbi kako biste povećali količinu masti i kalorija koje se izgube. Ne morate provoditi sate dodatnog vremena u teretani da biste izgubili te dodatne centimetre – radite pametnije kako biste bili mršaviji i osjećali se mlađe!