Fitnes

Cycling Studio je moderan fitnes program koji podrazumjeva upotrebu profesionalnih trenažnih bicikala. Spada u kompleksnije kardio treninge koji se zasnivaju na intervalima intenzivnih napora sa periodima aktivnog oporavka (HIIT).

Kako funkcioniše?

Kao što smo već naglasili, cycling je intenzivan fitnes program, što znači da ćete se mnogo znojiti. Povećava potrošnju kalorija i ubrzava metabolizam, što ga čini idealnim treningom za smanjenje tjelesne težine. Tokom časa, srčana frekvencija se povećava za oko 80%, a u toku jednog treninga se može sagoreti između 400 i 500 kalorija. Takođe, korišćenjem mišića ramenog pojasa, kukova i torzoa, poboljšava se stav i držanje tijela. Ovim treningom  ćete oblikovati noge, a pojačaće se proizvodnja endorfina, hormona sreće. To znači da ćete se u toku treninga i nakon njega osjećati sjajno!

Šta je tačno Cycling Studio?

Cycling Studio je program koji je već neko vrijeme dostupan i veoma trežen u mnogim teretanama, ali je važno naglasiti da samo specijalizovani studiji za cycling mogu garantovati kvalitet i efikasnost treninga. Prosječan trening traje između 45 i 60 minuta, a za svakog vježbača obezbijeđen je trenažni bicikl koji je specijalno dizajniran za ovaj tip aktivnosti.

Kako izgleda trening?

U toku treninga, instruktor će vam demonstrirati nekoliko vrsta cyclinga – od manjih brzina uz povećan otpor, do kratkih intervala izuzetno hitrog „pedalanja“ i perioda aktivnog odmora. Neki segmenti treninga obavljaju se u stajaćem položaju. Trening je praćen energičnom muzikom koja će vas dodatno motivisati da istrajete uprkos umoru.

Zašto bi trebalo da probate Cycling?

Nakon što završite trening, osjetićete se kao da ste proživjeli pravu avanturu. Bićete srećni, umorni i jako ponosni na sebe. Dodatna prednost ovog treninga je to što vam omogućava da trenirate u skladu sa svojim mogućnostima tj. nivoom kondicije – bićete ohrabrivani da pratite instrukcije svog trenera, ali i da način držanja, otpor i intenzitet treninga prilagodite sebi. Ovaj trening će vas umoriti, ali ne i iscrpiti, biće izazovan ali savladiv.

Ako mislite da ovaj fitnes program ipak nije za vas, razmislite još jednom. Svaki put kada na svom biciklu povećate opterećenje makar za jedan stepen, vaše noge i zadnjica će „gorjeti“ što će biti jasan znak da činite pravu stvar za svoje tijelo i da ste na dobrom putu da zablistate ovog ljeta!