Odjeća za sportske podvige u prirodi!

U novoj planinarskoj sezoni preporučujemo

Planinarski ranac McKinley MINAH CT 30

McKinley Minah CT 30 je svestrani ruksak za aktivnosti na otvorenom. Svi ljubitelji planinarenja biće impresionirani.

Planinarske cipele McKinley ASGARD MID AQX M

McKinley Asgard Mid AQX M su višenamjenske muške poluduboke cipele za planinarenje. Gornji dio je izrađen od izdržljivog vještačkog materijala. Membrana Aquamax osigurava vodoodbojnost. Đon pruža dobro prianjanje na različitim površinama.

Planinarski štapovi McKinley MIGRA 04 I

McKinley MIGRA 07 su planinarski štapovi, koji pružaju potporu na putu prema gore i dolje, a pomažu da uštedite dragocjenu snagu. Štap ima anatomski oblikovanu ručku, a podešavanje dužine je jednostavno i pouzdano.

Planinarenje je skroz ekološki prihvatljivo

Intersport na globalnojm nivou već nekoliko godina slijedi ciljeve održivog razvoja koji se temelje na brizi za okolinu, ljude i životinje. Slijedeći put kada odaberete novu sportsku garderobu u nekoj od prodavnica Intersport ili u našoj web trgovini, obratite pažnju na etikete koje vam govore na koji način ili od kojih je materijala ovaj odjevni komad izrađen.

PFC FREE

PFC Free je ekološki prihvatljiv premaz koji je održiv, vrlo izdržljiv i napravljen od 60% obnovljivih izvora.

S.CAFÉ

S. Cafe je poseban materijal napravljen od zrna kafe. Procesi proizvodnje ovog materijala su energetski efikasni, a tkanina nudi optimalnu regulaciju temperature, brzo se suši i sprečava stvaranje neprijatnih mirisa.

Membrane Aquamax Eco, Aquabase Eco in Ventmax Eco su izrađene po standardu OEKOTEX 100, brzo se razgrađuje i ne sadrži fluorougljenik.

DRY PLUS ECO

Odjeća od ovog materijala osigurava brzo sušenje i izdašnu količinu udobnosti i prozračnosti.

Za put u planine ne zaboravite

PLANINARSKI ŠTAPOVI
KAMPERSKA OPREMA

PLANINARSKE BOCE

Kutak za najmlađe planinare

I najmlađi mogu biti oduševljeni planinarenjem. Šarenom ponudom opreme za planinarenje možete ih pripremiti za sigurne avanture u prirodi!

Više proizvoda za mlade planinare

Planine nas povezuju!

Planinarski savjeti i preporuke na našem blogu

Pitoma divljina Pivske planine

Pivske planine, barem ovaj predio koji smo obišli, bih opisala sa dvije riječi, koje možda ne idu jedna uz drugu, ali u ovom slučaju savršeno odgovaraju, a to je „pitoma divljina“.

Pročitajte više
Uživanje u planinarenju sa pravom obućom

Dolaskom proljeća priroda je živnula i nabujala, a sve duži i češći boravak u prirodi doprinosi boljem raspoloženju i opštem zdravlju ljudi. Planinarenje postaje omiljena fizička aktivnost svima koji uživaju u novim izazovima stapanja sa prirodom. Svaki novi odlazak na planinarenje je izazov koji treba shvatiti ozbiljno i za njega se pripremiti.

Pročitajte više
Korisni savjeti pred početak sezone planinarenja

Korisni savjeti pred početak sezone planinarenja. Proljeće je idealno vrijeme za planinarenje. Prijatne temperature i buđenje prirode iz hibernacije dovoljni su razlozi da ne morate čekati do ljeta. Međutim, postoje neke važne stvari koje treba imati na umu za bezbjedan i zabavan put u planine u ovo doba godine.

Pročitajte više
Uspon na vrh Veliki Štuoc

Veliki Štuoc (1654mnv) je planinski vrh koji se nalazi u selu Gornja Brezna i čini dio masiva planine Vojnik. Gornja Brezna (na oko 1000mnv) predstavljaju visoravan, ušuškanu između kanjona rijeke Komarnice i okomitih vrhova, od kojih je jedan upravo Veliki Štuoc.

Pročitajte više
JAKNE ZA PLANINARENJE ZA RAZLIČITE VREMENSKE PRILIKE

Jakne za planinarenje su danas izuzetno svestrane zbog izuzetno raznovrsnog izbora materijala i modela. Već duže vrijeme ih koristimo ne samo za šetnju po planinama. Već i za druge aktivnosti na otvorenom ili za svakodnevno nošenje u hladnijem dijelu godine.

Pročitajte više
IMPRESIVNE PLANINARSKE STAZE U OKOLNIM ZEMLJAMA

Aktivni jednodnevni izleti ili vikendi su uvijek bili i biće odličan način da provedete svoje slobodno vrijeme. Međutim, ako na putovanju doživite beskrajno lijepe poglede i prirodne atrakcije, onda je to pravi odmor za vašu dušu i tijelo.

Pročitajte više
PLANINARSKA STAZA SE MJERI LJEPOTOM POGLEDA

Ovaj put vam pišemo o planinarskoj turi koju nikako ne treba propustiti u zimskim uslovima, a to je tura do Jablan jezera, takozvanog ogledala Crvene grede. Durmitor je inače nestvarno lijep kada je pokriven snijegom, a ova tura pruža sve ono najbolje od Durmitora. Pogled na okomite vrhove, šetnju kroz četinare pokrivene snijegom, prolazak kroz selo koje vas na trenutak vrati u neko drugo, jednostavnije vrijeme.

Pročitajte više
Preko Krnova do vrha Ostrvica…

Odabir ture uvijek zavisi od vremenskih uslova i slobodnog vremena. Vremenska prognoza za vikend je najavila loše vrijeme, što je značilo da ćemo u planinu ići radnim danom. Zato smo morali da odaberemo turu čije trajanje ćemo uklopiti sa obavezama na poslu. I tako je pala odluka da se u srijedu, nakon završenih radnih obaveza (oko 15h) uputimo u pravcu Krnova, koje se nalazi na oko tridesetak kilometara udaljeno od Nikšića, kako bi peli vrh Ostrvicu (1836 mnv).

Pročitajte više
Kako smo osvojili Borovnik pod snijegom

Slobodno vrijeme je najljepše provoditi u prirodi. Preporučujemo vam da svakog slobodnog vikenda istažujete nešto novo i neistraženo. Mi obilazimo nova planinska područja.  Zimi je to posebno lijepo, ali i izazovno, pa je potrebno imati kvalitetnu opremu.

Pročitajte više
ZAKORAČIMO U ZIMSKU BAJKU!

Zakoračimo u zimsku bajku! Gradove je zahvatila hladnoća. Priroda počiva pokrivena bijelim velom tišine, a snijeg preobražava krajolik u bajku. Zimski prizori prirode lako nas očaraju i ublaže naš oprez. Zato je ključno, kada se spremate na zaleđene ili sniježne ulice, snijegom posute padine ili zaleđene vrhove, biti pravilno opremljeni. Posebno je obuća ključ za udoban i siguran korak prema zimskoj bajci.

Pročitajte više
5 NAJBOLJIH DESTINACIJA ZA JESENJE IZLETE

Crna Gora je zbog svojih prirodnih bogatstava izuzetno zanimljiva i atraktivna. Za aktivan odmor imamo brda, jezera, more, klisure i druge prirodne i kulturne atrakcije. Stoga se mnogi često pitaju gdje otići na porodično putovanje, aktivan odmor u dvoje ili vikend. Izleti su namijenjeni za sve one koji žele malo aktivniji odmor, ali i za one koji samo žele da uživaju u posljednjim toplim zracima sunca prije zime.

Pročitajte više