Sadržaj

Skijanje

Većina proizvođača nudi bogat izbor ženskih skija, koje se odlikuju odličnim karakteristikama u svakom pogledu.

Na početku treba naglasiti da je potpuno pogrešno uvjerenje da ženske skije nijesu jednake muškim ili da nijesu toliko tehnološki napredne. Sasvim suprotno. Ženske skije su strukturno ekvivalentne muškim i dizajnirane su istim tehnologijama kao i muške skije. Pored toga, ženski modeli su dostupni u svim segmentima i serijama, a prije svega koriste sve najsavremenije tehnologije i najbolje materijale.

Glavna razlika možda leži u težini, jer su ženske skije nešto lakše, uglavnom zbog vezova i nekih drugih ključnih građevinskih materijala i podloge za vezove. Pored toga, tačka pričvršćivanja veziva je malo prilagođena anatomiji ženskog tela. I to su zapravo jedine značajne razlike. Ženske skije su dizajnirane tako da skijašicama pruže potpuno isti nivo užitka i zadovoljstva.

Istina je, međutim, da žene nešto drugačije doživljavaju skijanje. Za njih je to neka vrsta spoja sportskog zadovoljstva, dobrog druženja, radosti u sniježnoj prirodi i na kraju, ali ne i najmanje važno, estetski modernog iskustva. Ali to ne znači da ih ne zanimaju te iskonske skijaške senzacije. Naravno, one prepoznaju rad skije. Naravno, one stvaraju savršene okrete. Naravno, žene uživaju u brzini i vjetru.

Možda, međutim, postoji kategorija koja je skoro u potpunosti ženska kada je u pitanju izbor skija. Skijašice priznaju da im je važan i estetski aspekt skija. Iz tog razloga su ženske skije dizajnirane u skladu sa aktuelnim modnim smjernicama i trendovima. Sa idejom da mogu biti produžetak garderobe skijaša, kao elegantan element koji se stapa u jedno sa skijašom.

Bez obzira na različite vrste skija, među ženama su najpopularnije all-mountain skije. All-mountain skije koje se dobro ponašaju u raznim sniježnim uslovima na uređenim stazama, kao i po nešto mekšem snijegu. U nastavku vam predstavljamo neke nove modele, a za još više ponuda posjetite naš webshop i INTERSPORT prodavnice u Crnoj Gori.

All mountain

Ženske all mountain skije su najraznovrsnije od vrsta skijanja. Ove skije su se dobro pokazale na uređenim ski stazama i neće vas iznevjeriti čak i ako povremeno naiđete na nešto mekši snijeg. U ovoj klasi možete pronaći skije za sve nivoe vještina, za sve vrste skretanja i za različite terene. Skije iz ove kategorije svojom svestranošću, omogućavaju izuzetno širok spektar odziva. Što omogućava odlično rukovanje na različitim sniježnim i terenskim uslovima. Ovo su skije za uređene ski staze, svjež snijeg i sve između.

Reč je o skijama koje su ispod čizme široke oko 85 milimetara, a radijus im varira između 13 i 16 metara.

Elan INSOMNIA LITE TI LS + ELW 9.0

Head PURE JOY SLR + JOY 9 SLR GW

Fischer RC ONE LITE 72 SLR + RS9 SLR

Elan INSOMNIA LITE TI LS + ELW 9.0 GW SHIFT