Sadržaj

Skijanje

Planine su izvor inspiracije koje svojom magičnom snagom privlače skijaše i sve ostale ljubitelje zimskih sportova.

Lijepe su u svim godišnjim dobima i pri svakom svijetlu, ali su vjerovatno najljepše zimi kada su prekrivene bijelim prekrivačem. I upravo ta bjelina ima magičnu snagu koja inspiriše skijaše, snowbordere i sve druge entuzijaste koji ni u zimskim mjesecima ne mogu da odole iskušenju planina. Planine su zajednički sadržalac za ljubitelje raznih oblika zimskih sportova.

Planine predstavljaju brojne izazove u pogledu skijanja. Padine su različite, struktura snijega je takođe drugačija i tereni nisu uvijek potpuno ravni. Upravo da biste se nosili sa ovim različitim uslovima morate biti opremljeni dobrom skijaškom opremom.

Koji su najbolji brendovi skija u ponudi ove godine?

U posljednje vrijeme proizvođači nude proizvode za gotovo sve vrste skijanja. Što znači da svaki ljubitelj skijanja može pronaći proizvod koji najbolje odgovara njegovom znanju i stilu skijanja. Mi vam želimo samo jedno – neka brojač koji broji vaše zimske dane provedene u zimskim sportovima stane na što većem broju.

Elan

U svijetu skijaških inovacija važnu ulogu igra i slovenački ELAN.  Čiji su stručnjaci devedesetih godina prošlog vijeka izmislili skije sa produženim bočnim lukom i pokrenuli najveću revoluciju u istoriji skijanja. S obzirom na to da su svi drugi proizvođači skija počeli da proizvode svoje skije u skladu sa svojim izumom, možemo čak i napisati da svaka skija danas, bez obzira na marku, sadrži i poneku elanku. Elanovci su nedavno obradovali skijaše još jednom revolucionarnom inovacijom, jer su proizveli skije Voiager, koje imaju reputaciju prvih sklopivih “all mountain” skija na svijetu.

Atomic

Atomic je brend koji miriše na Austriju, na brda, na skijaško savršenstvo. Reč je o brendu kome vjeruju skijaški asovi kao što su Mikaela Šifrin, Aleksander Amodt Kilde, Sofija Gođa. Ništa manje interesantan je i za sve rekreativce koji su vjeruju u 60 godina iskustva brenda koji pronalazi inspiracija u srcu austrijskih Alpa. U Atomic-u shvataju da  zadovoljavajuće skijanje zahtijeva pravu kombinaciju skija i skijaških cipela. I da nije dobra ideja praviti kompromise kada su u pitanju ski čizme, jer je dovoljno dobra samo odgovarajuća cipela.

Salomon

Brend, čije je početke ocrtao Fransoa Salomon u skromnoj radionici u Ansiju prije 75 godina. Danas Salomon nudi sveobuhvatan asortiman ski opreme u svom asortimanu: od skija, čizama do zaštitne opreme i pribora. U floti skija za ovu zimu postoje modeli specijalno napravljeni za INTERSPORT za skijaše rekreativce. A trešnja na vrhu torte su svakako skije E S/RACE SL 10 koje su dizajnirane za skijanje na takmičarskom nivou. U Salomonu misle i na bezbjednost skijaša, pa ne čudi što nude širok i kvalitetan asortiman ski šlemova i štitnika, koji zaslužuju barem istu pažnju kao skije i pancerice.

Fischer

Fischer je jedan od najstarijih brendova u ski industriji sa skoro vjekovnom tradicijom izrade skija. Ako su prve inovacije planirane sa puno strasti i vizije u kućnoj radionici, današnje inovacije su rezultat rada razvojnih odjeljenja, test timova i menadžmenta kompanije. Možda najpoznatija inovacija poslednjih godina svakako je rupa na vrhovima, koja se zove Hole Tip i zaštitni je znak trkačke serije RC4 skija. Skijaška oprema na nogama je kompletna samo u kombinaciji sa pravim ski čizmama. Zbog čega su u Fischer-u kroz svoju dugu istoriju „brusili” modele cipela da odgovaraju različitim vrstama skijanja.

Head

Od svojih početaka, Head se kladio na sofisticirani dizajn i dizajn skija, inženjersku izvrsnost i osvajanje apetita u profesionalnom sportu. Inženjerski pristup je položen u kolijevku brenda, jer je njegov osnivač, Hauard Hed, vazduhoplovni inžinjer. Ali čak i sedamdeset godina kasnije, Headove skije su i dalje tehnički savršene u pogledu sadržaja i izgleda. Reputaciju opravdavaju i jaka takmičarska ekipa i brojni skijaši rekreativci, koji na bijelim stazama fijuče uz najnovije nabavke iz Headove radionice.

McKinley

Ski kolekcija brenda McKinley fokusirana je uglavnom na opremu za umjereno zahtjevne rekreativce i početnike. Njihov asortiman opreme čine skije koje će modernim tehnologijama i kvalitetnim materijalima oduševiti skijaše rekreativce. Zanimljivost McKinley skija svakako je činjenica da se većina modela proizvodi u Sloveniji. Pored skija, Mckinley nudi kompletan set za prijatno skijaško iskustvo, koji možete pronaći isključivo u INTERSPORT prodavnicama. U ponudi brenda mogu se naći i ski čizme, ski jakne, pantalone, rukavice, kacige, naočare i aksesoari.

Nordica

Kod brenda Nordice je sve počelo od cipela. Prvo za odmor, pa za skijanje. Sa ovim poslednjim ubrzo su počeli da oblikuju svjetski vrh. Naime, Nordica je utrla svoj put do vrha skijanja upravo savršenim skijaškim čizmama, koje se i danas smatraju konceptom kvaliteta, tehnološkog savršenstva i udobnosti. Skije su uslijedile nešto kasnije, a proizvodnji se pristupilo sa istom dozom entuzijazma i osjećajnosti koji na prvi pogled izražavaju i odražavaju italijanski osjećaj za dizajn sa daškom sportskog duha.