Sadržaj

Kampovanje

Razmišljate li odvesti djecu na kampovanje? Mnogi ljudi možda misle da je kampovanje s djecom iscrpljujuće. Međutim, kada ga jednom zajedno doživite, vrlo brzo će to postati najbolji način za provođenje odmora i slobodnog vremena kojeg se nećete htjeti odreći.

Svako ko je ikada bio na kampovanju, zna da je to odličan način okupljanja cijele porodice, upoznavanje prirode, prilika za bezbrižnu igru ​​na otvorenom, podsticanje djetetove samostalnosti i sklapanje novih prijateljstava.

Što se tiče kampovanja, kako bi ono bilo što bezbrižnije, zabavnije i nezaboravno, za njega se je potrebno dobro pripremiti. Bez obzira idete li na jezero, rijeku, more ili brda, organizacija je ključna. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vašoj djeci kampovanje učiniti još privlačnijim.

Izbor pravog mjesta nije uvijek presudan

Istina je da  ako izaberete porodični kamp neće vam ništa nedostajati, jer on obično nudi sve što treba porodici s malom djecom. Međutim, to ne znači da je to jedino mjesto za postavljanje šatora. Za one od vas, koji su odvažniji, možete izabrati kampovanje u brdima, u šumi ili podići šator u vlastitom dvorištu.

Važniji od izbora lokacije za bezbrižno i nezaboravno kampovanje je izbor odgovarajuće opreme. Naravno, uz dobru opremu, potrebno je i dobro društvo. Dopustite li svom mališanu da provede noć u vašem vrtu sa svojim prijateljima? To će za njega sigurno biti veći doživljaj od najboljeg luksuznog kampa gdje vam je sve na raspolaganju.

Prilagodite izbor opreme djeci

Da bi se djeca osećala udobno u šatoru, pobrinite se da imaju odgovarajuću opremu. Obezbijedite im ugodan san sa dušecima na naduvavanje, manjim jastucima i dječjim vrećama za spavanje koji vam dobro dođu i po toplom vremenu.

Ali pošto je “više” uvek bolje nego “manje” u ovom slučaju, možete koristiti i dodatno ćebe za spavanje. Kampovanje ćete olakšati i sebi i svojoj djeci izborom stolica i stolova po mjeri, a ne zaboravite na odgovarajući pribor.

Sa zabavnim aktivnostima za nezaboravno kampovanje

Kampovanje postaje jedinstveno iskustvo za djecu tek kada imaju priliku za razne aktivnosti: upoznavanje životinja, razne kreativne aktivnosti, otkrivanje prirode. Ali ako želite da izbjegnete da kampovanje postane dosadno, morate se malo više pripremiti na strani zabave. Potpuna sloboda prirode vam omogućava da uradite mnoge stvari sa svojom djecom, samo je morate iskoristiti. A šta možete da radite dok kampujete?

Zanimljive aktivnosti

Ako idete na more, jezero ili rijeku, ponesite sa sobom pištolje za prskanje, kako bi se djeca bezbrižno prskala vodom. Igre s loptom i vrtlozima takođe su uvijek popularne.Zato ponesite sa sobom fudbalske i odbojkaške lopte, a ne zaboravite ni set reketa za badmintonSet kugli za boćanjeigra s lopticama i frizbi može biti zanimljiv nešto mlađoj djeci.

Stvaranje

Sama priroda je veoma inspirativna, tako da vam ne treba mnogo da biste pokrenuli kreativnu žicu u vašem djetetu. Nećete pogriješiti ako ponesete razne bojanke, vodene i klasične bojice, flomastere i druge alate za potpuno bezbrižno kreiranje. U prirodi možete sakupiti mnogo materijala (šišarke, štapiće, kamenje) i napraviti razne figurice i druge proizvode.

Otkrivanje prirode

Kampovanje sa djecom je najbolji način da se podstakne učenje i istraživanje prirode. Ako samo malo ohrabrite djecu, ona će u najvećoj mjeri otkriti najskrivenije kutke prirode. Obavezni dodaci uključuju dvogled, razne komplete za otkrivanje i istraživanje na otvorenom, lupu i još mnogo toga.

Zabava uz logorsku vatru

Najveća čar kampovanja svakako je to što je slobodno vrijeme na otvorenom sve samo ne dosadno. Tako možete napraviti pravo sklonište od oborenih grana i oborenog drveća ili napraviti pravu zabavu oko logorske vatre. Paljenje vatre zahteva stalan nadzor, ali je svakako životna vještina koju svako treba da nauči. Naravno, potrebno je uzeti u obzir i sve zvanične preporuke i uslove u prirodi i izbjegavati ovakve radnje u sušnim periodima.

Činjenica je da uz malo pripreme možete svojoj djeci stvoriti nezaboravno kampovanje. Mnoge aktivnosti na otvorenom su više nego zabavne same po sebi, ali ako dodate malo ohrabrenja, vaša djeca će sigurno stvoriti nove i nezaboravne uspomene.