Fudbal

AL RIHLA – zvanična fudbalska lopta Svjetskog prvenstva 2022. Kažu da je to najbrža fudbalska lopta u istoriji svjetskih prvenstava – Al Rihla. Svjetsko prvenstvo će se ove godine održati Kataru. Još jednom je njen dizajn potpisao njemački proizvođač sportske opreme Adidas

32 reprezentacije, jedna lovorika i jedna fudbalska lopta

Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru sigurno će biti najveći sportski događaj u 2022. Zadržaće ljubitelje fudbala pred malim ekranima između 21. novembra i 18. decembra. Ovo će biti 22. Svjetsko prvenstvo. Za prestižnu nagradu takmičiće se 32 tima, a svi će igrati sa istom fudbalskom loptom, Al Rihlo.

Za svaki veliki fudbalski događaj, kao što je Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, Međunarodna fudbalska asocijacija (FIFA) kreira zvaničnu fudbalsku loptu za igranje tokom turnira. Ovoga puta to je Al Rihla, koju je dizajnirao njemački proizvođač sportske opreme adidas i to je 14. uzastopna lopta koju za Svjetsko prvenstvo pravi ovaj renomirani proizvođač sportske opreme.

Fudbalska lopta koja impresionira svojom brzinom

Sve zvanične fudbalske lopte svjetskih prvenstava obično su nudile neke novine i napredak u tehnologiji. Svi noviteti bazirali su se na sve bržoj fudbalskoj igri i atraktivnim potezima, gdje je kontrola lopte još važnija. Čak i sa fudbalskom loptom Al Rihla, nije drugačije.

Prema riječima njenih kreatora, ovo je najbrža fudbalska lopta na svjetskim prvenstvima, koja impresionira svojom brzinom. Njen dizajn omogućava da održava znatno veće brzine tokom leta kroz vazduh od prethodnih lopti. Sa revolucionarnim inovacijama, adidas je od Katara napravio najveću binu na svijetu za izvođenje najatraktivnijih i najpreciznijih poteza loptom.

1
adidas RIHLA 

Dizajn fudbalske lopte Al Rihla

Fudbalska lopta Svjetskog prvenstva u Kataru rezultat je brojnih testova u adidasovim laboratorijama, ali i na terenu. Ovako je nastala fudbalska lopta, koja omogućava najviši nivo tačnosti i pouzdanosti, čemu doprinose neke ključne inovacije:

  • CTR-CORE: Inovativno jezgro u lopti koje pruža veću preciznost i podržava brzu i tačnu igru. Kvalitetno jezgro omogućava maksimalan oblik i zadržavanje vazduha u njemu.
  • SPEEDSHELL: Poliuretanski premaz sa posebnom teksturom i potpuno novim oblikom panela. Lopta je izrađena od 20 trouglastih i četvorouglih panela nepravilnih oblika koje poboljšavaju aerodinamiku lopte. Ovo doprinosi većoj preciznosti, stabilnosti leta i efikasnijem izvođenju rotirajućih udaraca.

Atraktivna fudbalska lopta izrađena je imajući na umu čistiju životnu sredinu

Kao i mnogi drugi adidas proizvodi, Al Rihla je izrađena imajući na umu životnu sredinu. Zbog toga su sve njene komponente pažljivo birane i nastala je prva fudbalska lopta za Svjetsko prvenstvo, koja je izrađena isključivo korišćenjem boja i lijepka na bazi vode.

Al Rihla impresionira svojim izgledom. Njene smjele i živopisne boje i štampa doprinose da lopta odmah zapadne za oko svim fudbalskim zvijezdama, kao i navijačima širom svijeta. Njen atraktivan izgled garantuje da će ova lopta uvijek biti u centru pažnje.

Rihla putuje po svijetu

Naziv lopte naravno nije slučajan i rihla na arapskom znači putovanje. Inspiracija za dizajn odražava kulturu, arhitekturu, kultne brodove i identitet Katara. Al Rihlin put oko svijeta ponudiće svim ljubiteljima fudbala jedinstvenu priliku da se povežu sa događajima prije Svjetskog prvenstva.

Na predstavljanju fudbalske lopte prisustvovaće sve nekadašnje fudbalske zvijezde, a zatim će lopta putovati u deset gradova širom svijeta. Osnovna svrha ovog specijalnog putovanja je stvaranje jednakih mogućnosti za sport, za sve ljubitelje sporta na ovoj planeti.

Izdržljiva i kvalitetna fudbalska lopta dostupna u Intersportu

Raduje, međutim, što će sa Al Rihlom igrati ne samo najbolji fudbaleri svijeta, već mogu da se okušaju i svi ostali ljubitelji fudbala. Zato vam je i dostupna u Intersportu. Zvanične lopte su dostupne u odabranim prodavnicama, a replike su svuda. Sa nekoliko klikova možete je naručiti i na sajtu i sigurno ćete se radovati danu kada vam kurir donosi najpoželjniju fudbalsku loptu godine.

RIHLA JE STIGLA U INTERSPORT!