Sadržaj

Fudbal

Adidas Predator Edge – postavite igru na veći nivo! Godina 2022., kada se svi ljubitelji fudbala već raduju Svjetskom fudbalskom prvenstvu i Europskom fudbalskom prvenstvu za fudbalerke. Proizvođači opreme takođe su osigurali revolucionarne inovacije. Među njima je i novodizajnirana kolekcija kopački Predator Edge, koja ispunjava sve zahtjeve modernog  fudbala.

Adidas je vodeći dobavljač fudbalskih klubova širom svijeta, i vodeći sponzor nekih od najvažnijih fudbalskih događaja. Njegovi dizajneri  jako dobro znaju što trebaju vrhunski fudbaleri poput Lionela Messija, Mohameda Salaha, Karima Benzeme, Paula Dyabale ili Roberta Firmina. Zato ne čudi što je adidasova kolekcija kopački PREDATOR, jedna od najpopularnijih od 1994. godine. Rezultat ovog dugog razvojnog puta je najnoviji model legendarne kopačke, Predator Edge.

ZONE SKIN za najbolju kontrolu pokreta i lopte

Jedna od najvažnijih i revolucionarnih inovacija koje je adidas predstavio u ovogodišnjoj kolekciji kopački Predator Edge, definitivno je ZONE SKIN inovacija. Njome se osigurava lakše kretanje tokom same utakmice, brže promjene smjera kretanja i beskompromisno prianjanje na nogometnoj podlozi.

Rebrasta guma na gornjem dijelu kopački, ne nalazi se tamo zbog zanimljivog izgleda. Već je strateški postavljena na četiri kontrolne tačke preko rubova i prstiju. Riječ je o inovaciji koja je rezultat obuhvatnog istraživanja i testiranja, koja su pokazala da su takva gumena rebra puno učinkovitija u smislu kretanja.

Pokazalo se, da omogućuje optimalno manevrirvisanje loptom, dajući igračima dodatnu prednost za dalje poboljšanje svoje igre. Ova inovacija dodatno naglašava potpunu kontrolu lopte i sve vještine igrača, što joj omogučuje da se iskaže u svoj svojoj ljepoti i performansu.

FACET FRAME za maksimalnu snagu i kontrolu lopte

ZONE SKIN inovacija u kolekciji Predator Edge nadopunjena je drugim inovacijama i funkcijama, koje omogućuju maksimalnu udobnost i kretanje. Novorazvijeni FACET FRAME koji se nalazi na potplatu kopački, osigurava stabilnost i dinamično prianjanje stopala. To omogućuje fudbalerima i fudbalerkama, da se suvereno kreću na terenu, čineći ih još sigurnijim u svojoj igri.

Inovacija FACET FRAME takođe osigurava odgovarajući balans prednjeg dijela stopala. Zbog toga se težina fudbalera ravnomjerno preraspoređuje prema prednjoj strani kopačke, što pridonosi znatno boljem prijenosu snage s kopački na loptu. Rezultat je još kontrolisaniji i snažniji udarac lopte, što svakako želi svaki fudbaler.

PRIMEKNIT za potpunu udobnost i praktično obuvanje

Kopačke savršeno nadopunjuje konstrukcija ovratnika FACET FIT koji je izrađen od vrhunskog dvodijelnog PRMEKNIT materijala. Već na prvi pogled vidjećete da su kopačke posebno dizajnirane za potpunu udobnost, lako obuvanje i sigurnu stabilnost stopala tokom same utakmice.

Predator Edge kolekcija zadovoljava različite potrebe nogometaša i nogometašica

Iako je riječ o novoj generaciji kopački i mnogi će pomisliti da je namijenjena samo vrhunskim fudbalerima, nije tako. Adidas kolekcije nude široku paletu modela, koji će zadovoljiti potrebe kako rekreativaca tako i profesionalnih takmičara.

Izuzetan dizajn na fudbalskim igralištima

Iako je tehnološka sofisticiranost najvažniji atribut Predator Edge kopački, ne možemo propustiti njihov izuzetan dizajn. Klasične i već dobro poznate, njihove upečatljive tri linije u ovom modelu nadopunjuju rebra. Osim svoje korisnosti, izuzetno estetskog izgleda, odišu i sportsko-elegantnom siluetom s daškom elemenata trčanja.

Kopačke kojima se dive svi divovi fudbalskih terena

Kvalitetu kolekcije Predator Edge vrlo dobro ilustrira činjenica da će vrhunski rang ovih kopački u 2022. godini nositi neki vodeći fudbaleri. To su Wendie Renard, Christiane Endler, Abby Dahlemper i Toni Duggan te mnogi drugi. Kombinacija tehnologije i inovacija, ono je zbog čega će najbolji fudbaleri osjetiti posebnu snagu i samopouzdanje, kako bi postigli nemoguće na terenu i van njega.