Sadržaj

Trčanje

Adidas ULTRABOOST 22 napravljene sa posebnom pažnjom za sve ljubiteljke trčanja. Iako su spoljne temperature i dalje prilično niske, nešto duži dan svakako je jedan od prvih vjesnika proljeća. Ovo je takođe vrijeme kada svi najatraktivniji trkači već počinju da se hvale sa novim komadima opreme za trčanje koja će im biti potrebna za prve proljećne kilometre.

Među najvažnijim komadima opreme za trčanje svakako su kvalitetne patike, među koje nesumnjivo možemo uvrstiti i nove adidas Ultraboost 22. To su vrhunske patike za trčanje koje veliki broj pretrčanih kilometara čine potpunim užitkom. A zbog svojih nevjerovatnih karakteristika i inovativne tehnologije postale su skroz drugačije.

Hajde da pogledamo šta je adidas ovog puta pripremio za sve ljubitelje trčanja.

adidas Ultraboost 22 je u potpunosti prilagođen ženskoj anatomiji stopala

Adidas Ultraboost 22 je prva patika za trčanje dizajnirana prvenstveno za trkačice. Dizajn patike bila je u potpunosti odgovornost ženskog tima dizajnera čiji je glavni cilj bio da patike za trčanje prilagode ženskoj anatomiji stopala.

Sa tim ciljem, tim je analizirao čak 1,2 miliona snimaka različitih ženskih stopala i sarađivnao sa brojnim trkačicama koje su konstantno testirale model. Rezultat njihovog vremena i truda su vrhunske patike za trčanje koje su uže u peti, imaju nizak uložak i zadržavaju jedinstveni dizajn pete u obliku slova S.

Adidas Ultraboost 22 ženske patike za trčanje do sada najbolje ispunjavaju zahtjeve svih entuzijasta trčanja. Zbog svog izuzetno elegantnog izgleda predstavljaju savršen vrhunac za svaku odjevnu kombinaciju za trčanje.

Najnovija tehnologija Optimized Boost za efikasno i dinamično trčanje

U adidas Ultraboost 22 patikama za trčanje naći ćete dobro uspostavljenu Boost tehnologiju, koja je nadograđena u ovom modelu. Optimizovana Boost tehnologija u ovim patikama za trčanje nudi još više pjene, a svojom jedinstvenom strukturom ćelija obezbjeđuje efikasan povrat energije tokom trčanja.

Svi entuzijasti trčanja dobiće maksimalnu amortizaciju uz Ultraboost 22 patike za trčanje, a zahvaljujući najnovijoj Boost tehnologiji, trčanje postaje još lakše i dinamičnije. Sa njima ćete preći kilometre još lakše i brže.

LEP – sistem linearnog ubrzanja energije za najaktivnije trčanje

Svi entuzijasti trčanja dobiće još jednu novinu u ovoj patici za trčanje. To je adidas LEP (Linear Energy Push) sistem, koji obezbjeđuje još veći odziv i ubrzanje pri trčanju. Uz njegovu pomoć, trkači će dobiti čak 4% više odzivnog trčanja u poređenju sa njegovim prethodnikom Ultraboost 21.

Ovome značajno doprinosi kombinacija sa sistemom Boost, kao i novodizajniranim đonom. On je presvučen prirodnom gumom Continental, koja pruža odlično prianjanje u različitim uslovima i podlogama.

Material Primeknit+ za punu fleksibilnost stopala i udoban i stabilan korak

Model Ultraboost 22 je napravljen od Primeknit + materijala, koji čvrsto grli stopalo, ali ne toliko da noga u patici bude zgrčena. Zapravo sasvim suprotno! Ovaj izuzetno izdržljiv materijal sa jedne strane pruža stopalu svu neophodnu podršku pri trčanju, a sa druge pruža maksimalnu slobodu kretanja. Ovo čini trčanje još udobnijim i bezbrižnijim.

Dodatnu stabilnost stopala obezbjeđuje poseban oslonac sa strane, koji u kombinaciji sa Primeknit + materijalom obezbjeđuje izuzetno udobno trčanje. Za sve vas koji ste skloni pretjeranoj pronaciji stopala, ovim modelom patika za trčanje brzo ćete se oprostiti od toga.

Adidas – uvijek ima na umu životnu sredinu

Adidas se takođe pridržava najnovijih smjernica i trendova u održivoj proizvodnji za Ultraboost 22. Gornji dio patike je napravljen od recikliranog Primeblue materijala visokih performansi, koji sadrži najmanje 50% reciklirane Parley Ocean okeanske plastike.
To je plastični otpad koji se sakuplja na udaljenim ostrvima, obalama i priobalnim djelovima. Adidas im omogućava da se ponovo koriste kroz poseban proces recikliranja i značajno pomaže u smanjenju zagađenja u našim okeanima.

Istina je da je adidas renomirani proizvođač sportske opreme sa dugom tradicijom, ali nas uvijek iznenadi svojim inovativnim tehnologijama. Najnoviji rezultat inovacija podržanih dugogodišnjim iskustvom su Ultraboost 22 patike za trčanje, koje pružaju najbolju kombinaciju udobnosti i odziva. Za sve one koji žele da pomjere granice svojih mogućnosti, ženski i muški model Ultraboost 22 patika već je dostupan u odabranim prodavnicama i Intersport online prodavnici.