Trčanje

Top 5 patika za trčanje zimi i po lošem vremenu

Proljeće i jesen su najljepša doba za trčanje, prijatne temperature su glavni razlog. Kada dođe zima, potrebna je obuća koja štiti trkača od kiše i snijega. Zato su proizvođači počeli da primenju Gore-Tex tehnologiju pri pravljenju patika za trčanje. Tehnologija Gore-Tex omogućava stopalu da ostane suvo u svim vremenskim uslovima, dok istovremeno omogućava prozračnost. Membrana ispušta vlagu, dok voda spolja ne može da prođe kroz membranu. Trkačima stopala ostaju suva, samim tim im je trčanje prijatnije.

Salomon Supercross 3 GTX

Salomon Supercross 3 GTX su odlične patike za trčanje za zahtjevne terene. Iz iskustva i stručnosti, Salomon je kombinovao sve najvažnije sastojke: zaštitu, izdržljivost i podršku. Trkači koji vole da treniraju u različitim uslovima, od betonskih ulica do raznolikih staza, cijeniće svestranost nove patike za trčanje Supercross 3 GTX. Agresivni đon Contagrip nudi izvanredno držanje koje vam omogućava da se suočite sa svim izazovima na putu. Ova gumena formula održava stopala stabilnim na klizavim i mokrim podlogama, a klinovi po cijelom đonu su postavljeni prema obrascu osmišljenom za pružanje prianjanja pri kretanju gore i dolje. Razmak između pojedinačnih klinova omogućava da voda i blato ne ostanu na đonu. Srednji sloj đona EnergiCell napravljen je od velike količine EVA pjene, što osigurava odgovarajući odziv.

Unutrašnji uložak Ortholite, međutim, posebno je dizajniran da vaše stopalo dobije odgovarajuću podršku bez trenja. Napravljen je od memorijske pjene sa posebnom ćelijskom konstrukcijom koja omogućava stopalu da diše dok djeluje antibakterijski i sprečava neprijatne mirise. Ono što, pored antibakterijskog uloška, povećava udobnost patika, je ovojnica na gležnju, koja daje gladak osećaj poput rukavice. Savršeno prianjanje osigurava i tehnologija SensiFit. Gornji materijal sastoji se od tkanine napravljene od najlona, sa ojačanjem koje sprečava kidanje. Povrh svega, prozračna Gore-Tex membrana održava vaša stopala suvim bez pretjeranog znojenja.

1
Salomon SUPERCROSS 3 GTX W
1
Mizuno WAVE IBUKI 3
2
Mizuno WAVE IBUKI 3
Mizuno Wave Ibuki 3 GTX je treća generacija popularnih trail patika. Imaju snažan dizajn sa gornjim dijelom od bešavnog tekstila. Namijenjene su prvenstveno za trčanje van uređenih staza, a odlične su i za svakodnevne šetnje. Đon je izrađen od gume X10, koja omogućava dobro ublažavanje i odlično prianjanje na neravnim površinama. Gore-Tex membrana omogućava da je unutrašnjost patika uvijek suva.
adidas Terrex Agravic TR GTX su odlične patike za planinarenje. Opremljene su Gore-Tex membranom koja osigurava suvoću unutrašnjosti patika. Izrađene su od izdržljivog materijala koji može izdržati i najzahtevnije uslove. Donji dio đona omogućava adekvatno prianjanje na raznim terenima.
1
adidas TERREX AGRAVIC TR GTX
2
adidas TERREX AGRAVIC TR GTX W
1
Asics GEL-SONOMA 6 GTX
2
Asics GEL-SONOMA 6 GTX

Asics GEL-SONOMA 6 GTX

GEL-SONOMA™ 6 G-TKS patike za trčanje dizajnirane su za boravak na otvorenom. Uzimajući inspiraciju iz porodice ASICS za trčanje na stazi, ova cipela je raznovrsna ponuda koja je funkcionalna za trčanje na stazi, lagano planinarenje i druge avanture na otvorenom. Ova ažurirana verzija patike za stazu je dopunjena gornjim delom GORE-TEKS™ koji pomaže da stopala budu suva u vlažnim uslovima. Sintetički šavovi na preklopima su dizajnirani da poboljšaju izdržljivost, a istovremeno pomažu da stopala ostanu sigurna i smanjuju klizanje. Udobnost podnožja proizilazi iz AMPLIFOAM™ srednjeg đona pune dužine i jedinice za amortizovanje GEL™ tehnologije koja je postavljena tamo gdje je trkačima potrebna najveća apsorpcija udara. Da bi povećali mekoću sa svakim korakom, uključena je ORTHOLITE™ čarapu za odličnu udobnost. Pored toga, spoljni đon sa višesmernim prianjanjem poboljšava vuču na različitim površinama.