Skijanje

Alpina kacige koje dominiraju sezonom

Alpina kacige, koje dominiraju sezonom. Otkrivanje planina i uživanje na snijegu, može biti bezbrižno samo uz odgovarajuću skijašku opremu. Pritom ne smijemo zaboraviti ni skijaške kacige koje nam pružaju najbolju zaštitu na skijanju. Alpina je za skijaše već dugi niz godina sinonim za kvalitet. Porodična firma, koja od 1980. godine diktira trendove u dizajnu, sigurnosti i životnom stilu, izuzetno je popularna među skijaškim entuzijastima. Većina njihovih proizvoda razvija se u sjedištu preduzeća u Bavarskoj.

Alpina nudi vrhunske skijaške kacige, u kojima se odražavaju najinovativnija rješenja. Brend, sa svojim najnaprednijim tehnologijama, nudi najbolju zaštitu, tako da se skijaši mogu fokusirati isključivo na uživanje na snijegu. U asortimanu kaciga Alpina otkrit ćete modele svih vrsta kaciga, od dječjih skijaških kaciga, freeride modela do skijaških kaciga s vizirom. Kako bismo vam malo olakšali izbor, predstavljamo vam neke od najpopularnijih modela i noviteta Alpine.

.

Alpina Alto – skijaška kaciga s jedinstvenim stilom, estetikom i inovativnošću

Alpina Alto, najnoviji je model skijaške kacige koja će oduševiti i najzahtjevnije skijaše. Zahvaljujući svojoj Hard Shell tehnologiji, kaciga nudi najbolju zaštitu glave u slučaju pada, a jedinstveni i inovativni vizir pruža posebne užitke na snijegu.

Osigurava najbolju vidljivost u svim vremenskim uslovima, i automatsko prilagođavanje trenutnim svjetlosnim uslovima. Novi dizajn preklopa na viziru omogućuje mu automatsko prilagođavanje uz lice, pružajući najbolju zaštitu od snijega i vjetra.

1
Alpina ALTO Q-LITE
1
Alpina GRAND

Alpina Grand – kvalitetna skijaška kaciga koja je dostupna svima

Skijaška kaciga Alpina Grand nudi najbolju vrijednost cijene i kvalitete. Riječ je o kacigi s provjerenim Alpina prianjanjem, udobnom unutrašnjosti i maksimalnom zaštitom. Ako tome pridodamo i pristupačnost.

Onda nema razloga zašto se na skijaškoj stazi ne bismo najbolje pobrinuli za svoju sigurnost. Dodatna vrijednost kacige Alpina Grand svakako je njezin Run System za individualno podešavanje, izvrstan sistem ventilacije i periva podstava koja se može skinuti unutar nje.

Alpina Grand – odlična skijaška kaciga za sve pripadnice ljepšeg spola

Skijaška kaciga Alpina Grand privlačna je već na prvi pogled. Zbog svog uskog oblika posebno je prikladna za pripadnice ljepšeg pola. Savršena u svim vremenskim uslovima, pa je i namijenjen onim najzahtjevnijim. Naravno, ova skijaška kaciga pruža i najbolju sigurnost.

Kaciga ima sistem za podešavanje veličine Run System, a sistem Airstream control omogućava odličnu prozračnost preko zračnih kanala. Topla zaštita za vrat, odvojive uške i mekana, odvojiva i periva podstava pružaju posebnu udobnost.

1
Alpina GRAND
1
Alpina ZUPO VISOR

Alpina Zupo Visor – jedinstvena dječja skijaška kaciga koja pomjera granice

Dječja skijaška kaciga Zupo Visor, pomjera granice tehnologije na potpuno novi nivo. Iznutra ima uklonjivu unutarnju podstavu, mekane jastučiće za uši i zaštitu oko vrata, što omogućava maksimalnu toplinu i udobnost.

Dodatnu sigurnost pruža integrirani vizir ogledala, koji pruža široko vidno polje i 100% zaštitu od UV zraka i vjetra. Dodatna glazura sočiva sprečava rošenje, pa je kaciga pogodna za sve vremenske prilike i odlično rješenje za sve koji možda imaju korektivne naočare ili sočiva.

Ako još nemate skijašku kacigu, sada je pravo vrijeme za kupovinu!

Skijaška kaciga je svakako dio skijaške opreme, koji u najvećoj mjeri brine o vašoj sigurnosti. S obzirom da vam može spasiti cijeli život u ekstremnim situacijama, svakako se isplati uložiti. Ako još uvijek nemate skijašku kacigu, sad je pravo vrijeme da provjerite Intersport ponudu. Sigurni smo da ćete s njihovim najkvalitetnijim modelima napraviti veliki korak prema svojoj sigurnosti na skijalištu.