Sadržaj

Fitnes

Kada predviđamo modne trendove, obično ne razmišljamo o fitnes odjeći. Ipak, stvari su se promijenile u zadnjih nekoliko godina. Danas se odjeća za fitnes ne nosi samo u teretanama i na kućnim treninzima već udobne komade rado nosimo i kada radimo od kuće, idemo na izlet ili se opuštamo. Još više od toga vodeći modni influenseri sve češće predstavljaju odlične kombinacije uličnog stila koje spajaju elegantne i sportske elemente.

S obzirom da je Nova godina već na vidiku, razmišljamo o novogodišnjim fitnes odlukama. Nošenje vrhunski dizajnirane aktivne odjeće ne samo da vam daje motivaciju za vježbanje, već i podiže samopouzdanje. U nastavku slijedi fitnes moda za motivaciju i stil.

Stručnjaci iz Intersporta predstavljaju fitnes trendove  koji će dominirati ove zime:

Usklađeni kompleti

1
Reebok FLOATRIDE ENERGY GROW
2
Reebok SH LUX HR-DISTORTED FILM
3
Reebok FLOATRIDE ENERGY GROW
4
Reebok SR LUX STRAPPY BRA- DF

Ako živite za usklađene setove, sjajne vijesti: ovaj trend ostaje na snazi ​​i u 2022.-oj!  Svijetle boje nas čine srećnijim i to je sada jedino važno. Nježne, pastelne boje posebno dominiraju kod udobnih kombinacija za jogu i opuštanje. Nova Reebok kolekcija donosi atraktivne printove i predlaže usklađenost čak i sa vašom ekipom za trening!

Krojevi za siluetu u pokretu

U narednom periodu nastavlja dominacija helanki visokog struka i atraktivnih sportskih topova. U centru pažnje je aktivna, sportska figura, koju naglašavaju asimetrija, višestruki pojasevi, bretele, kao i upečatljivi prorezi.
Modeli za muškarce ostaju vjerni klasičnom minimalizmu, a često ističu mišiće i naglašavaju pokrete.  Posebno se ističu modeli američkog brenda Under Armour, koji su cijenjeni zbog vrhunskog kvaliteta i dizajna.
1
Under Armour HG ARMOUR COMP SS
2
Under Armour RIVAL FLC CAMO SCRIPT HD
3
Under Armour WOVEN GRAPHIC SHORT

“Body positivity” pokret postakao je priznate brendove da se otvore prema različitim tipovima tjelesne građe. Sada svi možemo pronaći svoju fitnes kombinaciju i pokrenuti se, bez izgovora!

Budite neoprostivo hrabri

Najavljen je i novi trend u odjeći za vježbanje za 2022.: Budite neoprostivo hrabri! Ponosite se vašim fitnes aktivnostima i dostignućima, nosite upečatljive (statement) kombinacije!  Posebno su cijenjene jarke boje. Iskažite životni optimizam i ljubav prema kretanju kroz intenzivne, optimistične boje. Fitnes brend Boxeur des Rues je predstavio kolekciju sa hrabrim tipografskim printovima, i upečatljivim krojevima.

1
Boxeur BRUSHED HOODED FULL ZIP SWEATSHIRT
2
Boxeur HOODED FULL ZIP SWEATSHIRT
3
Boxeur BRUSHED SWEATSHIRT BOAT NECK

Održiva moda

1
Energetics KAPALUK
2
Energetics GIGI 4 

Intersport se već nekoliko godina uključuje u praćenje ciljeva održivog razvoja na globalnom nivou, koji se baziraju i na brizi o životnoj sredini, ljudima i životinjama. Ekskluzivni brend Energetics svoju fitnes ponudu bazira na recikliranim materijalima i tehnologiji Dry Plus eco, koja vas održava udobno suvim tokom svake sportske aktivnosti.

Fitnes odeća izvan treninga

Novi stil života pomjerio je granice i promijenio pravila kada je u pitanju ispreplitanje mode i sportskog odjevanja. Uzbudljivo je pratiti promjene koje se dešavaju – pomjeranje granica stilova, ukidanje pravila.  Novi trendovi donijeli su nošenje  sportskog topa i helanki ispod predimenzioniranih kaputa.  Posebno se izdvaja poznati brend Nike, koji već godinama ima veliki uticaj na modu i popularnu kulturu, a njihovi dizajneri diktiraju trendove.

1
Nike SPORTSWEAR EASY FLEECE HOODIE
2
Nike W NSW CROP TEE PRNT
3
Nike W NSW HRTG JKT PK

Na kraju, ostaje vam samo da odaberete svoj fitnes stil i krenete! Fitnes moda za motivaciju i stil!

Podijelite svoje kombinacije uz #treningnaspovezuje. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uprkos pažljivoj kontroli kada je u pitanju postavljanje i ažuriranje sadržaja na sajtu, moguća su eventualna odstupanja i greške, za koje ne preuzimamo odgovornost. Svi prikazani artikli na sajtu su dio naše ponude i ne mora da znači da su dostupni u svakom trenutku. Informacije o raspoloživosti artikala možete provjeriti besplatnim pozivom našeg Korisničkog centra na 080 333 333 ili na mail webshop@intersport.me.