Skijanje

Elan Voiager – nova, jedina sklopiva skija na svijetu

Zimski sportovi, a među njima i skijanje, svakako su među onima za koje je potrebno mnogo opreme da bi se uopšte moglo kročiti na ski stazu. Pored širokog asortimana odjeće, tu je naravno i kaciga sa naočarima, skijaške cipele, štapovi i, naravno, skije. One zauzimaju najviše prostora i svako ko je već putovao sa skijama, zna koliko one mogu biti nepraktične. Njihova dužina premašuje uobičajene dimenzije, u kolima stalno tražimo nove pozicije za njih ili smo se već navikli na godišnje postavljanje nosača za skije, a na aerodromu nas čekaju procedure za iznajmljivanje specijalne opreme. Da li je moguće jednostavno staviti skije u jednu torbu, koja bi se bez problema mogla smjestiti u automobil, ili putovati sa njom bez dodatnih glavobolja? Tu je Elan Voiager jedina sklopiva skija na svijetu.

Nekad smo već u kasnu jesen imali zakazane termine u zimskim centrima. Ako ne, prije zime smo planirali slobodne dane, kada ćemo ići na bijele padine. Ali u vrijeme kada je bilo koje putovanje teško planirati nedelju dana unaprijed, sve više ljudi pristaje na planove u „poslednjem trenutku”. Nekima, međutim, posao i moderan način života ne dozvoljavaju mnogo planiranja unaprijed. Čovjek budućnosti na ovo odgovara tako što je uvijek spreman. Brzi izleti u planine postali su stalna praksa za ljubitelje sporta koji žele svoj omiljeni zimski hobi da usklade sa dinamičnim poslom, porodicom i društvenim životom.

Elanova nova inovacija

Sve ovo je moguće. U svojoj tradiciji dugoj više od 75 godina, Elan je razvio mnoge inovacije i pobrinuo se za razvoj skijanje na snijegu, a sada je sa novim Elan Voyager preklopnim skijama, pod motom „Planine sve bliže“ obezbijedio da se vaša skijaška putovanja podignu na novi nivo udobnosti. Novi model skije ima manje od 1 metra kada je preklopljen, zadržavajući vrhunski dizajn tipičan za Elan. Bez gubitka kvaliteta, Voyager vam nudi globalnu inovaciju koja će promijeniti skijaški pejzaž.

Elan je svoje znanje o preklopnim skijama stekao već u projektu izrade funkcionalnih sklopivih turnih skija za Slovenačku vojsku. Novi model je tako prilagođen upotrebi prosječnog skijaša, ali uz sva iskustva stečena iz prethodnih istraživanja.

Malo prostora, malo brige

Praktičnost i vrhunski kvalitet su kombinovani u Elan Voyager-u sa Connect® tehnologijom, koja kombinuje sklopivi zglob sa revolucionarnim mehanizmom sa četiri ose. Sigurnosni mehanizam sa karbonskom podlogom obezbjeđuje čvrstinu u upotrebi i jednostavno sklapanje. Cijeli postupak, koji traje između 15 i 30 sekundi, označen je na samoj skiji. Tehnološko savršenstvo obezbjeđuje da skije ostane u dobrom stanju čak i nakon mnogobrojnog korišćenja sistema.

Vrhunski kvalitet

Važno je, naravno, da praktična strana preklopnih skija ne znači niži kvalitet ili bilo kakvo lošije korisničko iskustvo. Voyager karakteriše Amhibio tehnologija, koja obezbjeđuje lakše skretanje i optimalno korišćenje bočnih kantova. Dizajn skije kombinuje dva različita bočna profila. Dok jezgro od laminiranog drveta pruža visok stepen odziva na cijelu dužinu skije, odlučujući posao obavljaju unutrašnji nagib i spoljna ivica klackalice. Prvi je zaslužan za dobro prianjanje, stabilnost i, samim tim, preciznost, a drugi za lako skretanje i prelazak iz jednog u drugi zavoj.

Model Voyager je prošao zahtjevna laboratorijska ispitivanja, a pored toga, kvalitet skije i izdržljivost u praksi potvrdili su i pojedinci različitih predznanja i iz različitih skijaških sredina. Skije je testirao i Filip Flisar, pobjednik Ski Crossa, uz zahtjevne izazove i testove ekstremnih performansi.

Jednostavan transport

Pored kvaliteta skija, velika prednost je i njihov lak transport. Novi Elan model već gleda u budućnost i ukazuje na pravi smjer u razvoju, na čemu će osoba sa dinamičnim životnim stilom biti zahvalna. Model Voyager je dostupan u različitim kombinacijama boja i veličinama.

Elan se pobrinuo da unikatne skije imate gdje spakovati i za njih je dizajnirao torbu i vreću, koje možete izabrati prema svojim potrebama i željama. Voyager 1-pair Ski Bag je kompaktna torba za skije sa nekoliko različitih džepova. Odlikuje se elegantnim dizajnom koji je oblikovan sa uvidom u funkcionalnost. Džepovi i različiti načini nošenja pružaju svestranu praktičnost. Torba je dugačka samo jedan metar, što znači da nećete imati problema sa njenim transportom i skladištenjem. Pored skija i sitnih ličnih stvari, spakovaćete u nju i ski štapove Voyager, koji se takođe mogu  sklopiti. Napravljeni su od aluminijuma i karbonskih vlakana, preklopljeni su na 95 centimetara, a mogu se produžiti i do 130 centimetara.

Još jedna, za novi model skija napravljena torba, je Voiage Travel Bag. Ova torba je takođe dugačka samo metar, pa je tako je pogodna za običan prtljag na aerodromima, ali pored skija i štapova nudi i dodatni prostor za skijaške cipele, odjeću i kacige i druge sitne stvari. Pored ručki i različitih džepova za lakšu organizaciju, torba ima i točkove koji omogućavaju lakši transport do sledećeg prevoznog sredstva.