Planinarenje

TOP 5 PLANINARSKIH CIPELA

Sezona planinarenja je pred nama i vjerojatno se već pitate koje su prave planinarske cipele za vas. Između ostale opreme, kvalitetan par planinarskih cipela jedan je od najvažnijih dijelova opreme za svakog planinara; i zato smo ovdje da vam pomognemo; pogledajte naših top 5 planinarskih cipela.

Pozivamo vas da pogledate našu široku paletu najkvalitetnijih planinarskih cipela, koje zadovoljavaju najrazličitije ukuse svih planinara. U njemu ćete pronaći širok izbor udobnih cipela renomiranih brendova, koje su uvijek bile sinonim za kvalitetu na polju planinarskih cipela.

Kako bismo olakšali odluku, za vas smo pripremili izbor nekoliko najatraktivnijih i najaktualnijih modela u ovom trenutku. Sigurni smo da će vas oduševiti svojim performansima i kvalitetom!

McKinley

McKinley Asgard Mid AQX M su višenamjenske muške poluduboke cipele za planinarenje. Gornji dio je izrađen od izdržljivog vještačkog materijala. Membrana Aquamax osigurava vodoodbojnost. Đon pruža dobro prianjanje na različitim površinama.

Salomon

Salomon je X Ultra 4 Mid GTX razvio se u još efikasniju planinarsku obuću zahvaljujući tehnologiji Descent Control. Ona efikasno tehnički rješava pohode i zaista blista tokom teških spuštanja. Izvrsno prijanjanje cijelog stopala, stabilnost, mekoća i zaštita iznenadiće vas u kraćim jednodnevnim avanturama. Cipela nudi podršku, izdržljivost i vodoodbojnu zaštitu za kojom žude planinari i putnici. Lagane su i brzo odzivne, u potpunom kontrastu sa tradicionalnim teškim planinarskim cipelama.

Merrell

Merrell Zion Peak Mid WP su poluduboke kožne vodootporne muške cipele za planinarenje. Primjerene su za različite aktivnosti u prirodi. Zasnovane su na trail platformi sa srednjim đonom EVA za dodatnu podršku i tehnologijom FlexPlate za dodatnu torzijsku stabilnost. M-Select FRESH osigurava dugotrajnu svježinu. Šavovi su lijepljeni i postavljeni membranom M-Select DRY koja štiti od spoljne vlage. Vibram Megagrip omogućava dobro prianjanje na podlozi i sprečava proklizavanje.

Krenimo u planine s Intersportom!

Moramo biti svjesni da su dobre planinarske cipele presudne za bezbrižno i opušteno lutanje brdima i planinama, jer nam samo pružaju potpunu udobnost i maksimalnu stabilnost, što je neophodno za razne zahtjevne planinarske ture.

Intersport je prava adresa ako tražite najprikladniji par planinarskih cipela. U našoj ponudi možete pronaći bogat i kvalitetan izbor planinarskih cipela različitih brendova. Istovremeno, nemojte propustiti sve ostale planinarske proizvode koji će vas takođe impresionirati svojom funkcionalnošću i kvalitetom.