Kampovanje

Potrebna oprema za kampovanje u prirodi

Potrebna oprema za kampovanje u prirodi, vam je svakako potrebna. Bez odgovarajuće opreme, najvjerovatnije ćete osjetiti manjak udobnosti tokom kampovanja. Sve u svemu, brzo postaje jednostavnije i sigurnije ako uložite malo više vremena u planiranje takve aktivnosti na otvorenom.

Ako ste početnik u kampovanju, to vam može biti popriličan izazov. Prvo, morate se usresrediti prvenstveno na osnove. Napravite popis osnovnih potrepština, naučite da postavite šator i unaprijed temeljno istražite prikladna mjesta za kampovanje.

Sigurnost i udobnost na prvom mjestu

Nepovoljni vremenski uslovi mogu ugroziti osjećaj sigurnosti tokom kampovanja u šatoru. Prije nego što krenete na put, svakako provjerite vremensku prognozu. Takođe se dobro pripremite za kišu ili oluju.

  • Za veću sigurnost i bezbrižnost, odaberite kvalitetan šator koji će biti malo skuplji, ali vas neće iznevjeriti – neće odletjeti i neće propuštati vodu. Izbor kvalitetne vreće za spavanje takođe je izuzetno važno.
  • Dobro je razmisliti o kupovini podloga na naduvavanje.

Potrebna oprema za kampovanje u prirodi je svakako svjetiljka, koja vam ne smije nedostajati na popisu obvezne opreme i pribora. Vrlo se učinkovito koristiti u odnosu na baterijsku svjetiljku na telefonu. Kako su svjetiljke generalno vrlo izdržljive, one su prijeko potrebne za hitne slučajeve. Sa sobom ponesite još i komplet za prvu pomoć, razne alate i posuđe za kampovanje.

Pretvorite kampovanje u nezaboravnu porodičnu avanturu

Kampovanje može biti idealna prilika za porodičnu zabavu i avanturu u prirodi. Djeca svoje slobodno vrijeme mogu provoditi sa roditeljima. Ponesite sa sobom neke predmete sa kojima se djeca mogu igrati – lopticu na naduvavanje, frizbi, karte i druge društvene igre.

Dobro ćete se pobrinuti za sigurnost djece, ako ih unaprijed temeljno podučite o prirodi. Na glavi bi trebali imati svjetiljke i uvijek imati pri ruci zviždaljku za nuždu.

Intersportovi finalisti

Dakle, ako ste početnik u kampovanju, ili je vrijeme da kupite novu opremu, pozivamo vas da pogledate cjelokupnu ponudu proizvoda za kampovanje Intersport.