Planinarenje

Porodično planinarenje sa stilom

Poziv u prirodu dobrodošao je za familijarne aktivnosti u svako godišnje doba. Pješačke staze nadahnjuju tokom cijele godine – u proljeće raznim cvijećem i mirisom bilja; ljeti se odazivamo pozivu rijeka i potoka i drveća koje pružaju hlad; u jesen se divimo šarenom lišću i berbi voća; zimi vas mirni pejzaž poziva na razne druge aktivnosti na otvorenom.

Uskoro će priroda disati punim plućima i biće vrijeme za otvaranje prvog proljećnog pješačenja. Temperature će biti povoljnije, a na raspolaganju će biti i više izletničkih mjesta u odnosu na zimsko vrijeme. Vi i vaša porodica sigurno ćete ići na kraće ili duže izletničke pješačke ture. Jeste li već provjerili svu opremu? U ormaru vam osim planinarskih cipela svakako trebaju kvalitetne planinarske pantalone, prilagođene sezoni, vuna ili termo sloj, aktivna majica i donji veš, vjetrovka ili soft shell jakna.

Vrijeme je za obnovu planinarske garderobe za rano proljećne planinarenje

Proljećno lutanje prirodom još je ugodnije ako ste odjeveni u odgovarajuću, udobnu i izdržljivu opremu. To vam puno olakšava hodanje u planinama, a istovremeno ste puno sigurniji na putu. I na kraju, ali ne najmanje važno, odgovarajućom opremom pokazujete svoje razumijevanje i poštovanje prema planinskom svijetu, gdje takođe vladaju moćne sile prirode.

Možda je vrijeme za obnovu planinarske garderobe za cijelu porodicu. Vi i vaši najmiliji želite udobno, ugodno i sigurno hodati najljepšim stazama naše zemlje u stilu. I to s pravom. No, prilikom odabira nove garderobe, ne zaboravite uzeti u obzir da vrijeme u proljeće još uvijek može biti prilično kišovito ili promjenjivo. Višeslojna odjeća posebno je dobrodošla u ovo doba godine.

Izvrsni proljećni “stajlingi” za muškarce, žene i djecu – za porodicu

U Intersportu izvrsno brinemo o planinarskoj opremi u svako godišnje doba. Ovaj put za vas smo pripremili vrhunske proizvode koje smo razvrstali prema polu i generacijama. Ako vašoj porodičnoj planinarskoj opremi za proljetno planinarenje treba planina, potrebno je potpuno popraviti prezentaciju proizvoda, savršenu za vas. Detaljnije informacije o svakom proizvodu možete provjeriti i na našoj web stranici.