Trčanje

Zima je gotova, a došlo je i proljeće – vrijeme kada niti loše vrijeme više ne može biti opravdanje za bilo kojeg trkača! Čak i pored najistrajnijih trkača koji su zimi trčali, u proljeće gradske staze i šumske staze zauzimaju i svi ostali trkači koji su se probudili iz zimskog sna.

Rezultat je gomila rekreativnih trkača, koji su jedva čekali da ponovo obuju patike i počnu loviti svoja najbolja trkačka dostignuća. Iako je kalendar trčanja svake godine više-manje isti, proizvođači svake godine nude bogatu izbor najnovijih modela za trčanje.

I ovog puta nije ništa drugačije, pa vas na svim policama Intersporta već očekuje raznolika ponuda tekućih inovacija za 2021. Sigurni smo da ni ovaj put nećete biti razočarani!

Adidas

Sportski brend s karakteristične tri linije osnovao je 1924. godine Adi Dassler. Ime je u osnovi slagalica njegovog imena i prezimena. U početku su izrađivali samo fudbalske patike, no potom su proširili paletu proizvoda za trčanje i, tako reći, za gotovo svaki sport koji se danas može zamisliti. Tokom godina Adidas je postao više od pukog sportskog brenda, postao je prava sportska institucija!

Ove godine biće dostupni Adizero Boston, Solar Glide ST 3 i glavna novost sezone Adidas Ultraboost 21. Ove vrhunske patike za trčanje impresioniraće sve muškarce svojim modernim dizajnom i tehnologijom.

Njegov potplat izrađen je od pjene Boost, što značajno pridonosi maksimalnom ublažavanju i učinkovitijem trčanju. Zajedno s rastegljivim materijalom koji obuhvata cijelo stopalo i posebnim gumenim đonom Continental, dobijamo stabilnu patiku za trčanje za maksimalnu slobodu kretanja u svim vremenskim uslovima.

Pogledajte više modela ovdje.

Nike

Nike je relativno mlada marka sportske odjeće i obuće, a osnovali su ga Phil Knight i Bill Bowerman tek 1960-ih. Ali od tada je postigao strašan napredak i, uz pomoć desetak legendarnih inovacija, promijenio je masovni pogled na sport.

Njegovi ambasadori su sve najveće sportske zvijezde poput Cristiana Ronalda, Rafaela Nadala, Mo Faraha, Serene Williams, Michaela Jordana, Andre Agassija i mnogih drugih.

Nike obuća predstavlja vrhunac moderne tehnologije sportske obuće i izrađena je od najmodernijih materijala. Oni nude izvrsno prianjanje, amortizaciju, udobnost i stabilnost. To ćete dobiti i s modelima Air Zoom Tempo i Air Zoom Vomero 15 te adutom Nike Air Zoom Structure 23 sezone.

Nike Revolution 5

Nike Revolution 5 su muške patike koje su prikladne za brojne aktivnosti u slobodno vrijeme. Svojim trkačkim dizajnom nude znatnu količinu udobnosti i ublažavanja. Možete ih pronaći u svim Intersport prodavnicama i u webshopu. Predstavljaju savršen spoj cijene i kvaliteta.

Hoka One One

Neuobičajeno ime Hoka One One,  se izgovara “ho-kah oh-nay oh-nay”, na Maurskom znači “letjeti nad Zemljom”. Brend su osnovali francuski planinski trkači i zavisnici od adrenalina Jean-Luc Diard i Nicolas Mermoud. Moglo bi se reći da su u slobodno vrijeme trkači, a na poslu su se bavili gravitacijonim sportovima. Sportiste su razveselili sa dosta inovacija na području skijanja i biciklizma.

Hoka One One su patike za sve vrste trkača, od amaterskih trkača do vrhunskih sportista koji žele poboljšati svoje performanse. Zahvaljujući toj obući trčanje je lakše, učinkovitije i posljednje, ali ne najmanje bitno, jednostavnije. Suština patika Hoka One One leži u vrhunskoj amortizaciji. Uvijek traže načine kako olakšati ublažavanje, i da ono bude trajnije.

Iz svih navedenih razloga, sve više trkača bira patike Hoka One One, koje od danas možete pronaći i na policama Intersport prodavnica i webshopu.

Pronađite isključivo u Intersportu

Pozivamo vas da u svim Intersport prodavnicama pronađete široku paletu modela i noviteta. Uvjereni smo da će svaki trkač u ovoj raznolikoj ponudi pronaći savršeni par patika za trčanje, koji će odgovarati vašim stopalima, stilu trčanja i trkačkim navikama.