Planinarenje

TOP planinarske jakne za ovu jesen

Planinarenje je kod nas sve popularnije, a naša zemlja nudi izuzetne prirodne resurse za ovu vrstu aktivnosti. Planinarenje se izvodi u netaknutoj prirodi i pogodno je za sve uzraste. To je odlična prilika za druženje sa prijateljima i sjajna protivteža današnjem brzom načinu života.

Karakteristike planinarskih jakni za jesenji period

Bez obzira da li idete na kraće putovanje ili dužu pješačku turu, kvalitetna planinarska jakna je obavezan dio odjeće. Kada se odlučite za kupovinu planinarske jakne, ključno pitanje na koje trebate odgovoriti je: po kom vremenu ćete je pretežno koristiti?

Za jesen i zimu su pogodnije malo deblje jakne koje su izrađene od kompaktnijih materijala. One pružaju optimalnu zaštitu od različitih vremenskih uslova, poput vjetra, snijega i kiše.

Takvi materijali pružaju vodonepropusnost koja se mjeri takozvanim vodenim stubovima. Veoma je važna i posebna membrane, koja obezbjeđuje vodoodbojnost i sprečava vlaženje materijala.

Kvalitetne planinarske jakne takođe su opremljene zavarenim šavovima, vodonepropusnim patentnim zatvaračima, specijalnim otvorima. Takođe moraju biti i praktične. Zato su opremljeni brojnim džepovima, malim otvorima za slušalice, odvojivom kapuljačom, uzicama na patentnim zatvaračima ili posebnim čičak trakama na rukavima.

Pronađite TOP planinarsku jaknu koja odgovara vašim potrebama i željama

Zbog sve veće popularnosti planinarenja, ponuda planinarskih jakni postaje sve raznovrsnija. Novi tehnički materijali omogućavaju proizvodnju raznih planinarskih jakni. Ukoliko dodamo različite marke i modele, nije iznenađujuće što takva kupovina mnoge kupce dovodi u očaj.

Raduje što vas na policama prodavnica Intersport već očekuju najnoviji modeli planinarskih jakni za jesen koja dolazi. To su modeli koji će vas impresionirati svojim kvalitetom i praktičnošću. Jedna od njih je i muška planinarska jakna McKinley RUMBAK UX, koja je dostupna u plavoj ili zelenoj boji. Jakna je pogodna za kraća ili duža planinarska putovanja, ali se može koristiti i za druge slobodne aktivnosti.

Planinarska jakna ima praktičnu kapuljaču koja će vam ponuditi najbolju zaštitu u ekstremnim vremenskim uslovima. Takođe dobro će vam doći i u slučaju kiše. Izrađena je od specijalnog Akuamax materijala koji se brzo suši i dobro odvodi vlagu. Tako da ćete se u njoj uvijek osjećati prijatno  toplo.

Jakna je takođe opremljena posebnom membranom koja sprečava prodiranje hladnog vazduha, a posebna tehnologija S.Cafe pruža otpornost na razvoj bakterija i tako sprečava neprijatne mirise.

Planinarska jakna McKinley RUMBAK UX takođe se može pohvaliti brojnim praktičnim dodacima. Dva džepa na grudima omogućavaju neometano pričvršćivanje planinarskog ruksaka i jednostavan pristup džepovima uprkos ruksaku na leđima, rukavi na čičak sprečavaju prodor hladnog vazduha, a vezice na patentnim zatvaračima olakšavaju otkopčavanje i zakopčavanje čak i ako imate rukavice.

Kada vas iznenadi hladnoća na planini…

Idealno rješenje koje vam u Intersportu nudimo za takve situacije je planinarska jakna McKinleiy MANALI UX, koja je pogodna za sve planinare.

Jakna je izrađena od mješavine vještačkog materijala i vune, što je čini toplom i svestranom, tako da je možete nositi i tokom drugih slobodnih aktivnosti. Ne zaboravimo njenu praktičnost. Patent zatvarač je čini udobnijom za nošenje i skidanje, a dva bočna džepa i jedan džep na grudima sa rajsferšlusom nude vam dodatni prostor za najpotrebnije stvari.

Ako niste razmišljali o opremi za planinarenje za predstojeću jesen, sada je najbolje vrijeme da iskoristite raznovrsnu ponudu u prodavnicama Intersport ili našoj web prodavnici.