Fudbal

Nakon pomalo neobične fudbalske sezone, konačno smo dobili pobjednika Evropske lige šampiona, najprestižnijeg takmičenja u Evropi. Međutim, mnogi evropski klubovi se već grčevito pripremaju za predstojeću fudbalsku jesen.

Nova fudbalska sezona je započela nekim od najznačajnijih transfera, kojim su trenutno najbolji fudbalski klubovi osigurali najpoželjnije igrače na fudbalskom tržištu. Na ovaj način su se pobrinuli da predstojeća fudbalska sezona ponovo bude izuzetno interesantna i neizvjesna.

Pa, na koje klubove možemo računati da će se i ove sezone rengirati u samom vrhu?

Fudbalski klubovi koji će vladati novom fudbalskom sezonom

FK Bajern Minhen

Započećemo sa aktuelnim evropskim šampionom, minhenskim Bajernom, koji je ujedno i najuspješniji njemački fudbalski klub. Osnovan je 1900. godine. U svojoj istoriji, pored osvajanja pet titula u Ligi šampiona, može se pohvaliti i sa 25 titula nacionalnog prvaka.

U prošlosti su Gerd Miler i Franc Bekenbauer impresionirali svoje vjerne navijače i ljubitelje kluba. Danas u njemu igraju zvijezde poput Manuela Nojera, trenutno najžešćeg napadača Roberta Levandolskog i Tomasa Milera.

FK Real Madrid

Iako Real Madrid prošle sezone nije postigao puno uspjeha, sa razlogom se naziva kraljevski klub. Real je jedan od najtrofejnijih klubova u istoriji Lige šampiona. Ovo prestižno takmičenje osvajao je čak 13 puta, a drži i rekord jedinog kluba koji je osvojio Ligu šampiona tri puta zaredom.

Klub je osnovan 1902. godine i od tada niže brojne uspjehe na osnovu kojih ga je Međunarodna fudbalska asocijacija proglasila za najbolji klub 20. vijeka.

Boje Real Madrida uvijek su branile najveće zvijezde evropskog i svjetskog fudbala. U prethodnim sezonama to su bili Zinedine Zidan, David Bekam i Ronaldo, a danas to su Luka Modrić, Toni Kros, Sergio Ramos, Karim Benzema i mnogi drugi.

U Intersport prodavnicama navijači Real Madrida mogu pronaći oficijalnu odjeću i opremu ukrašenu simbolima svog omiljenog kluba.

FK Barcelona

Kad smo kod Real Madrida, moramo da spomenemo i njegovog najvećeg rivala, Barselonu. Klub je osnovan 1899. godine i od tada drži status jednog od najuspješnijih fudbalskih klubova u Evropi koji je pet puta osvojio Ligu šampiona i ima 26 titula španskog prvaka.

FK Barselona je oduvijek bio poznat po svojoj brzoj i dinamičnoj igri, u kojoj uživaju svi ljubitelji fudbala.

U Barseloni igraju najveće zvijezde svjetskog fudbala, kao što su Antoan Grizman, Luis Suarez, Mark-Andre Ter Štegen i mnogi drugi.

Svim navijačima je definitivno laknulo kada su saznali da će najveća zvijezda Barselone Lajonel Mesi i naredne sezone braniti boje kluba.

Dresovi i oprema fudbalskog kluba Barselona takođe se nalaze u ponudi Intersport prodavnica i web shop-a.

FK Juventus

Juventus je najuspješniji italijanski klub, koji je od osnivanja 1897. godine osvojio 33 titule prvaka Italije. Klub je izuzetno uspješan i na evropskoj sceni sa osvojena dva trofeja Lige šampiona.

Kada se spominju najveće zvijezde kluba, moramo istaći legendarnog golmana Đanluiđija Bufona i sigurno najboljeg igrača kluba Kristiana Ronalda, koji se takođe smatra jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

FK Liverpul

Liverpul je jedan od najtrofejnijih, a samim tim i najuspješnijih klubova u istoriji engleskog fudbala. Takođe je jedan od najpopularnijih klubova među navijačima širom svijeta. Od svog osnivanja 1892. godine osvojio je čak 18 titula engleskog prvaka i 6 titula Lige šampiona, poslednju u sezoni 2018/19. Među najvećim zvijezdama kluba su Mohamed Salah, golman Alison Beker i mnogi drugi.

Pariz Sen–Žermen (PSG)

Pariz Sen-Žermen ili skraćeno PSG relativno je mlad klub, jer je osnovan tek 1970, ali i pored toga smatra se jednim od najprestižnijih klubova u francuskoj ligi. Prošle sezone su kao finalisti Lige šampiona bili na pragu svog najvećeg uspjeha.

Trenutno najpopularniji igrači PSG-a su Neimar i Kilian Mbape, koji su najtalentovaniji mladi fudbaleri i miljenici navijača.

Atletiko Madrid

Atletiko Madrid je treći španski klub po broju titula, ali izuzetno popularan među navijačima, jer Jan Oblak, trenutno jedan od najboljih golmana na svijetu, stoji između stativa.

Klub je osnovan 1903. godine i od tada je aktivan na evropskoj sceni. Igrao je 3 puta u finalu Lige šampiona, ali još nijesu osvojili ovo prestižno takmičenje.

Pored Jana Oblaka, navijači obožavaju zvijezde kluba poput Kokea, Diega Koste i Manu Sančeza.

Navijači podržavaju svoj omiljeni fudbalski klub na razne načine

Karakteristično je da se u Evropi igra najbolji fudbal na svijetu, koji je ujedno i najpopularniji i najgledaniji sport na čitavoj planeti. Zbog toga su stadioni puni navijača, obučenih u dresove svojih omiljenih fudbalera, sastavni dio fudbalske igre .

Navijači svoju pripadnost klubu pokazuju na različite načine. U Intersportovim prodavnicama mogu da pronađu  majice, kape i šalove najboljih fudbalskih klubova, mogu da izaberu opremu, obuću, odjeću i rekvizite u bojama odabranofg fudbalskog kluba, koji su obavezan navijački dodatak najvećih ljubitelja fudbala u svijetu.

U prodavnicama Intersport svake godine izdvojimo nešto posebno. Ovogodišnje novosti možete pratiti na našem sajtu.