Trčanje

Marka Mizuno je sigurno dobro poznata svim ljubiteljima sporta. Ovaj proizvođač sportske opreme sa sjedištem u Japanu, još od 1906. godine izrađuje proizvode za vrlo širok spektar sportova, uključujući trčanje, rukomet, odbojku, fudbal i golf. Na taj način se obavezao da će povećati dostupnost sportske opreme i podstaći ljude na veću sportsku aktivnost.

Dva najnovija modela patika za trčanje Mizuno su oličenje najnovije tehnologije MIZUNO ENERZY. Ona je tehnologiju ublažavanja i odzivnosti stavila na najviši nivo.

Ova dva modela su Wave Rider Neo, koji je dizajnirani za brzo trčanje, i Wave Sky Neo, koji je poznat po svojoj mekoći i izuzetnoj amortizaciji.

Mizuno Wave Rider Neo

Vrhunska patika za trčanje Wave Rider Neo sada je dostupna i u prodavnicama Intersport. Predstavlja savršenu ravnotežu ublažavanja i odziva. U muškoj i ženskoj verziji impresionira i trkače i trkačice,e koji žele brzo i odzivno  trčanje. To je lakša verzija legendarnog Ridera i sa svojih samo 256 g najlakši je Wave Rider koji su ikada stvorili.

Najveća novina koju nudi muški i ženski model Wave Rider Neo je izrada srednjeg đona sa slojem materijala Mizuno Enerzy. Nalazi u dodatnom sloju na petnom dijelu đona. Pruža vrhunsku odzivnost sa velikom količinom povratne energije, što u kombinaciji sa Mizuno Wave nudi dinamično, odzivno i prijatno iskustvo trčanja.

Mizuno Wave tehnologija je sigurno poznata svim vjernim korisnicima Mizuno patika za trčanje. One osiguravaju stabilnu amortizaciju i na taj način obezbjeđuje i ublažavanje i stabilnost pri svakom koraku, što je neophodno za efikasan potisak u novi korak.

Posebna gornja konstrukcija izrađena je od bešavnog tkanog materijala, koji je u obliku čarape i prati kretanje stopala u gornjem dijelu patike, što sprečava nestabilnost stopala. Patika za trčanje Wave Rider Neo na ovaj način savršeno pristaje stopalu, što osjećaj trčanja čini izuzetno prijatnim. Tome doprinosi i prozirni đon G3, koji omogućava snažnije kretanje prstiju i samim tim vrhunski osjećaj.

Sa patikom za trčanje Mizuno Wave Rider Neo trkači će dostići potpuno novi i viši nivo trčanja. Zato će njima biti zadovoljni svi trkači i maratonci koji prelaze kilometre po uređenom terenu.

Mizuno Wave Sky Neo

Na našim policama možete pronaći i patike za trčanje Mizuno Wave Sky Neo, koje se smatraju izuzetno udobnom neutralnom patikom za trčanje. U njima je Mizuno predstavio svoju najnoviju Mizuno Enerzy Core tehnologiju. Njime je po mekoći nadmašio sve rekorde. Ova vrsta materijala odgovor je na rastuću želju trkača za većom udobnošću i ublažavanjem. Zato nije iznenađujuće što je Mizuno proizveo patiku za trčanje koja je čak 263% mekša i 56% živahnija od konvencionalnih materijala na tržištu.

Za sve ljubitelje trčanja važno je napomenuti da je Wave Sky Neo jedina patika za trčanje koja uključuje ovu tehnologiju. Ona pruža zaista jedinstveni osjećaj tokom trčanja. Njen đon je napravljen od izuzetno izdržljive gume i sastoji se od tri sloja.

Gornji dio đona sastoji se od već pomenute tehnologije Enerzy Core, koja nudi dodatnu udobnost i lakoću. Srednji dio je napravljen od U4iCX, koji nudi udobnost i stabilnost. Donji dio je napravljen od Enerzy materijala koji nudi amortizaciju i odziv.

Ako svim pomenutim svojstvima đona dodamo poznatu tehnologiju Mizuno Foam Wave, dobijamo patiku za trčanje koja pruža mekoću i udobnost kao nikada prije.

Sa njom će svi oni trkači, koji vole visok nivo amortizacije i traže patiku za lakše i prijatnije savladavanje dužih staza za trčanje, doživjeti potpuno zadovoljstvo.

Patike za trčanje Mizuno Wave Sky Neo takođe se odlikuju gornjim dijelom koji je strukturno sličan čarapi. Na taj način bolje obuhvata stopalo i nudi bolju kontrolu kretanja peta – prsti i obratno. Njihova dodatna prednost je što je gornji dio patike, uključujući i jezik, pleten iz jednog dijelu, što osigurava ugodno nošenje i stabilno držanje stopala na jednom mjestu. Moderan gornji dizajn donosi ne samo udobnost, već i izuzetnu prozračnost i malu težinu patike za trčanje Wave Sky Neo.

Tražite dinamično ublažavanje i dobar osjećaj odziva? Da li želite mekano, živahno i ugodno trčanje? Onda potražite patike za trčanje Mizuno Wave Rider Neo i Mizuno Wave Sky Neo u prodavnicama Intersport. Ženski i muški modeli iz kolekcije Neo donose svjež i novi izgled. One impresioniraju ne samo tehnologijom, već i modernim dizajnom gornjeg dijela patike za trčanje.

Kompletna ponuda patika za trčanje dostupna je OVDJE.