Skijanje

Skijaško odmaralište u Vigilius

Matteo Thun poznati je italijanski arhitekt iz Južnog Tirola, ujedno je i veliki ljubitelj prirode od malih nogu. Upravo ta ljubav ima dubok uticaj na njegovo stvaralaštvo. Njegovo najpoznatije djelo je  izvanredno skijaško odmaralište Vigilius u San Vigiliu, koje važi za oazu mira i spokoja. Tamo ćete razmaziti vaše tijelo i um. Između ostalog, domaćini će se pobrinuti da se nekoliko dana isključite iz digitalnog svijeta. Sve to vrijeme relaksiraće vas i sofisticirana arhitektura, dizajnirana u skladu s okolinom.

Advenu u Kitzbühlu

Kitzbühel je možda najpoznatije skijaško selo na svijetu. Svjetsku slavu donio mu je legendarni spust sa Strieffa, koji važi za najstrašniju stazu koju je moguće zamisliti. Kitzbühel je slikovito mjesto, čak i u periodu kada se najbolji skijaški asovi tamo ne takmiče. Advent je u ovom mjestu uvijek nešto posebno, tu ćete pronaći ugodnu austrijsku atmosferu, ukrašenu alpskim kulinarskim specijalitetima.

Glečerski Expres St. Moritz – Zermatt  

Švajcarska je zemlja s alpske razglednice. Krasi je gotovo bezbroj živopisnih alpskih gradova i sela. Možda su najpoznatiji sv. Moritz u Graubündenu i Zermatt u kantonu Wallisu. Oba mjesta povezuje legendarni Glacier Express, koji na svojih 300km dužine trase, prelazi preko 291 mosta, prolazi kroz poznati tunel Furka, te se zaustavlja u Andermattu … Vožnja ovim vozom još uvijek se smatra jednim od najnezaboravnijih doživljaja starog kontinenta.

Skijaški muzej Elan

Elan je slovenački skijaški ponos. U svijetu skijanja poznat je kao vrhunski inovator, koji je često svojim izumima mijenjao istoriju skijanja . Njihovim skijama postignuti su mnogi fantastični uspjesi. I konačno, ali ne najmanje bitno, Ingemar Stenmark, najbolji skijaš svih vremena, skijao je s njima tijekom cijele karijere. Stoga se u Begunjama na Gorenjskoj nalazi zanimljiv skijaški muzej, s kojim je Elan postao prvi proizvođač skija s sopstvenim muzejem.

Ronjenje ispod leda

Ako ste više avanturističke prirode i svuda tražite lude avanture, morate se prepustiti ronjenju u francuskom Val d’Isereu. Ronjenje se organizuje u jezeru Tignes koje je pola godine odjeveno u ledeni oklop. Tamo ćete moći zaroniti i do 80 metara ispod ledene površine.

Après-Ski  u Ischglu

 Ischgl je jedno od najmodernijih skijališta u Austriji. To vjerojatno znači da je jedno od najboljih na svijetu. Ovaj austrijski grad poznat je i po fantastičnoj turističkoj ponudi koju odlikuju vrhunski hoteli, restorani i, naravno, zabava nakon skijanja. Kad završi skijaški dan, Ischgl se pretvara u mega zabavu. Tamo se skijanje isprepliće zabavom, koja oduševljava i stariju i mlađu populacije. Svake godine na kraju zime organiziraju i niz koncerata koji se održavaju u nevjerojatnom planinskom krajoliku.