Sadržaj

Skijanje

Sa sankama, klizaljkama i skijama, zimsko druženje može biti vrlo zabavno

Kada gospođa Zima obrađuje pejzaž sa hiljadama sniježnih pahuljica, prvi dio godine počinje pridjevom – čarobna. Djeca su oduševljena radostima koje donosi zima, a odrasli se sjećaju romantičnih vremena kada su takođe bili preplavljeni tim istim osjećanjima. Snaga ove magije je tolika da zaboravimo na hladnoću i druge neugodnosti. Oblačimo toplu odjeću i odlazimo u prirodu, koja na svakom koraku iznenađuje svojim bajkovitim izgledom. Naravno, zima nije samo skijanje. Čak i oni koji se ne predaju vihoru na belim obroncima mogu pronaći mnoge druge aktivnosti koje čine zimsko vreme ugodnijim. Sankanje je definitivno još jedna od najpopularnijih zimskih radosti. Mladi i stari uživaju u šumi na sankama. U Crnoj Gori ima dosta lokacija na kojima se možete odlično zabaviti sankajući se – i danju i noću.

Onda mislimo na klizaljke. Bez obzira što ovaj ledeni pokrivač siječemo sportskim hokejskim koracima ili elegantnim umjetničkim pokretima, možemo napisati da je klizanje zimski klasik. I to bez obzira da li se odvija na jezerima za klizanje na ledu ili na organizovanim klizalištima.

Avanturistički ljubitelji zimske prirode će ići dublje u divljinu. Tamo gde je savršen mir i tišina. Za kretanje u dubokom snijegu, potrebne su krplje – alatka u koju se naš djed zakleo … Sa krpljima, čak i najudaljeniji uglovi postaju dostupni, samo volja i hrabrost moraju postojati.

Sva ova romantika, nostalgija i avantura mogu se naći na Intersport policama.