Sadržaj

Trčanje

Ako pitate estetske hirurge jednoglasno će potvrditi da je grudnjak jedan od najvažnijih delova ženske garderobe. I žene prave nekoliko grešaka pri izboru grudnjaka. Zato stručnjaci često imaju malo cinično pitanje: “Zar nemate grudnjak, da vas grije?” Anatomija ženskog tijela ima određene karakteristike, a grudi su definitivno jedna od njih. To je tkivo koje nema mišiće, što znači da nema podršku i da je nevoljno izloženo gravitaciji. Zbog toga je još važnije da žene pružaju dovoljan nivo podrške svojim grudima, kako u svakodnevnom životu, tako i u sportskim aktivnostima, gde je ovaj dio tijela još izloženiji. Grudnjaci od mekih materijala i uskih bretela nisu dorasli ovom zadatku. Sportski grudnjaci jesu! Ako bi žene uvek koristile sportske grudnjake, ili barem slične proizvode, ne bi znale za problem opuštenih grudi. To su u više navrata naglasili neki od najpriznatijih estetskih hirurga koji savetuju svakodnevno nošenje sportskih grudnjaka.

Materijali i bretele

Kako se sportski grudnjaci razlikuju od običnih? Glavna razlika je materijal i bretele. Sportski grudnjaci izrađuju se od kompaktnih materijala, koji sami po sebi pružaju značajan stepen podrške i kompresije i obezbjeđuju da su grudi tokom bilo kog oblika kretanja na mjestu i da se ne pomjeraju. U sredini postoji poseban stabilizator koji kontroliše kretanje. Od velikog značaja je šira donja ivica, koja pruža osnovnu podršku i stabilnost. Korpe su obložene iznutra, što pruža udobnost.

Za dodatnu podršku pobrinuće se bretele, koji sve zajedno drže pod konac. Dakle, sportski grudnjaci obično su opremljeni sa širim bretelama, ali postoje i modeli gde se bretele ukrštaju na leđima na različite načine. Prije svega, preporučuje se da bretele budu podesive, što omogućava dodatna podešavanja. Tu je zatim i kopča, koja nudi nekoliko nivoa zatezanja. Takođe je važno da bretele nemaju “oštre” šavove, što bi moglo iritirati kožu.

Bretele

Samopodešavajuće bretele: pogodne za trening niskog intenziteta;
Ispunjene bretele: udobno nošenje, naročito onima sa većim grudima, dobrodošle su za trening srednjeg do visokog intenziteta
Prilagodljive bretele: grudnjaci za trening visokog intenziteta
Fiksne bretele: u zavisnosti od debljine: tanke su pogodne za nisko ili srednje intenzivnu vježbu, deblje za trening srednjeg do visokog intenziteta.

Materijali

Pri kupovini, obratite pažnju na materijale od kojih su napravljeni.
Mesh: prozračan material koji obezbjeđuje brzo sušenje
Funkcionalna tkanina: apsorpcija znoja i brzo sušenje, može takođe biti antibakterijska tkanina koja sprječava stvaranje neprijatnih mirisa
4-smjerna rastegljivost: izvanredna udobnost i podrška za kretanje u svim pravcima
Minimalna rastegljivost: pogodnija za jače grudi, koje zahtjevaju više podrške i kontrolu kretanja
Glatki šavovi: manje iritacije, više udobnosti pri nošenju
Ljepljeni šavovi: udobnost bez iritacije kože, obično postavljeni na bretelama, ispod pazuha i na donjim ivicama
Bešavni materijal: maksimalan komfor, pogodniji za trening od niskog do srednjeg intenziteta

Među brojnim prednostima upotrebe sportskog grudnjaka, treba pomenuti sledeće:

  • Smanjenje neugodnosti 

Već pri osnovnom pokretu, kao što su trčanje i hodanje, grudi se kreću. Sportski grudnjak im pruža znatnu mjeru podrške, uz pomoć koje su čvrsto na mjestu.

  • Smanjenje bola

Pokretanje i poskakivanje dojki tokom fizičke aktivnosti takođe može biti prilično bolno. Korišćenjem sportskog grudnjaka, ovaj problem ćete eliminisati prilično efikasno.

  • Odbijanje neželjenih pogleda

Grudi su često predmet neprijatnih muških pogleda. Ako koristite sportski grudnjak, imaćete mir na treningu pred nepozvanim očima.

  • Sprečavaju grudi da padnu

Studije su pokazale da se grudi kreću mnogo bolje kada ima efektivne podrške nego u običnim grudnjacima. Zbog toga će korišćenje sportskog grudnajka učiniti značajnu dugoročnu korist, jer ćete spriječiti i znatno usporiti padanje.

  • Sporski grudnjaci su postali moderni

Vremenom, sportski grudnjaci postali su potpuno nezavisni komad sportske opreme i neka vrsta modnih dodataka. Mnogi sportisti ih nose samostalno i koriste ih i za sportske aktivnosti i za slobodno vrijeme.

  • Odlična podrška estetskom tretmanu

Nakon estetskog tretmana preporučuje se upotreba sportskih grudnjaka koji pružaju dodatni nivo podrške i na taj način doprinose bržem oporavku. Stručnjaci preporučuju upotrebu sportskih grudnjaka kao svakodnevne alternative običnim grudjancima.

Hello