Biciklizam

Treking bicikli

Treking bicikli su namijenjeni za vožnju po uređenim stazama sa povremenim skretanjima sa puta, te pružaju mogućnost da istovremeno uživate u drumskoj vožnji, ali i u vožnji po prirodi.
Mnogi biciklisti svakodnevno uživaju dok na svojim čeličnim konjima osvajaju nove terene. Ništa nije ljepše od biciklističkih avantura jer možete otići gdje god želite, napuniti baterije za dan ili dva i zatim se ponovo uputiti ka drugim poznatim ili nepoznatim destinacijama.

Nakamura Platinum 6.8

Nakamura Platinum 6.8 je bicikl koji može savladati svaki izazov. Ovo je odličan Tektro hidraulične disk kočnice. Na njega je moguće instalirati različite dodatke poput držača za prtljag i druge opeme za putovanja.

Nakamura Platinum 4.8 i Nakamura Platinum 4.8 W

Biciklisti koji uživaju u putovanjima na svom biciklu su po mnogo čemu posebni – on su staloženi, flegmatični i umiju da uživaju u svakom trenutku, a treking bicikli su specijalno dizajnirani baš za njih. Oni vam neće omogućiti obaranja rekorda u brzini niti izazvati nagli skok adrenalina. Treking bicikli imaju drugu namjenu – da vam omoguće istinsko uživanje u vožnji. Nakamura Platinum 4.8 i Platinum 4.8 W su upravo takvi bicikli! Ovo su zapravo dvije verzije istog modela – muška i ženska. Opremljeni su Shimano Altus zadnjom transmisijom i Tektro disk kočnicama. Posjeduju 24 brzine i na njih je moguće instalirati različitu opremu koja će vam omogućiti da u potpunosti uživate u svom putovanju.

Genesis Cross SX 3.8 i Genesis Cross SX 3.8 W

Glavna karakteristika treking bicikala je osjećaj nevjerovatne udobnosti u toku vožnje koju obezbjeđuje specijalna geometrija ovih modela. Ovi bicikli su zapravo svojevrsni hibridi između drumskih i MTB bicikala, ali nijesu namjenjeni obaranju rekorda u brzini. Opremljeni su gumama srednje širine čiji su profili prilagođeni vožnji po asfaltu i makadamskim putevima. Najčešće su opremljeni disk kočnicama koje su se odlično pokazale čak i u vrlo nepovoljnim vremenskim uslovima.

Genesis Cross SX 3.8 i Genesis Cross SX 3.8 W su dvije verzije istog modela treking bicikla – prvi je namijenjen muškarcima, a drugi ženama. Obe su opremljene Suntour NVX HLO viljuškama, Shimano Acera transmisijom i Tektro disk kočnicama. Posjeduju 24 brzine, a na njih je moguće instalirati različite dodatke poput krova, držača za prtljag i druge opreme za duga putovanja.

Treking bicikli