Trčanje

Nemojte dozvoliti hladnoći ili mraku da vas zaustavi u nečemu što volite! Jutarnji džoging ili večernje trčanje mogu biti sigurni i prijatni sa odgovarajućom odjećom i opremom.

Svi mi imamo šesto čulo koje u uslovima kada smo umorni i bezvoljni šapuće i bodri nas: nastavite. Kao jedan od vodećih trgovaca na malo za trčanje, INTERSPORT, to razumije. Znamo da vaša volja i volja za aktivnost ne prestaju samo zato što tempreratura pada ili sunce zalazi. Hladno i mračno predstavljaju trkačima posebne izazove. Međutim, adekvatna odjeća osigurava da trčanje ostaje sigurna i ugodna aktivnost, čak i kada su spoljašnji uslovi manje od optimalnih.

Omogućite da vaše tijelo ostane toplo

Obucite se dovoljno toplo da zadržite udobnost, ali nemojte pretjerivati. Uostalom, trkači stvaraju vlastitu toplotu! Preporučujemo helanke za trčanje i toplu jaknu koja će omogućiti slobodno kretanje i komfornost. Za zimsko vrijeme, potražite odjeću od funkcionalnih vlakana koja su vodoodbojna. Ugrađene rukavice na rukavima i rubu takođe štite od vjetra i griju vaše tijelo.

Pokrijte ekstremitete

Šta je sa izloženim područjima poput ušiju, vrata i ruku? Predlažemo prikrivanje predmetima koji će vas održavati suvim, čak i dok se znojite. INTERSPORT nudi razne vrste kapa, šalova i rukavica, posebno dizajnirane za trkače. I čarape takođe igraju veoma bitnu ulogu. Sportske čarape dosta čine da se noge zagriju bez žrtvovanja i komfora.

Budite sigurni

Dnevne obaveze često zahtjevaju angažovanje trkača u zoru ili uveče. Međutim, ako trčite po mraku, važno je povećati vidljivost. Predlažemo da nosite komad jake odjeće od reflektujućeg materijala, kao i dodatno osvjetljenje.

Budite bezbjedni

Ranac za trčanje je odličan način da sačuvate ključeve, lična dokumenta, kao i telefon. Sa sobom možete ponijeti sve što vam je potrebno za trčanje. Ako su slušalice vaša motivacija, koristite jedan ušni čep ili jačinu zvuka smanjite tako da uvijek budete svjesni svog okruženja.

Drugim riječima, nema potrebe da odlažete svoje patike za trčanje samo zato što je zima stigla ili je sunce nestalo. Vašim prilagođavanjem možete trčati bezbjedno i udobno u zimskim i noćnim uslovima.