Fitnes

Danas više ne postoje tajne o tome da je redovno vježbanje neophodno za zdravlje, vitalnost i dobrobit vas samih. To takođe pokazuje da je sve veći broj ljudi koji redovno treniraju, i pored činjenice da njihove misli o rekreaciji nijesu uvijek pozitivne.

Za vas imamo jako dobre vijesti – rekreacija i te kako može biti izuzetno atraktivan i zabavan zadatak koji brzo prelazi u naviku i na koji se jedva čeka.

Dakle, ako pretpostavimo da se nijeste do sada bavili sportom, a kamoli rekreirali, pročitajte sljedeće savjete.

1.Razmislite o tome kakav trening vam odgovara

Nemojte krenuti odmah sa kupovinom nove skupe opreme npr. ski opreme ili fitnes opreme. Prije toga napravite dobar plan treninga koji će vam biti od koristi. Razmislite o tome koje vježbe najbolje osjećate i koje vam prijaju. U svemu tome vam dosta može pomoći YT video snimci gdje se možete upoznati sa tehnikama i vrstama vježbi i vježbanja.

2. Krenite postepeno

Ako do sada nijeste vježbali, jasno je da nemate kondiciju, tako da prva i najveća greška koju možete da uradite jeste ponavljanje velikog broja vježbi na jednom treningu. To može da dovede do prekomjernog zamora, bolova u mišićima, kao i neželjenih povreda – to su sve posljedice koje mogu da nastanu zbog preforsiranosti, kao i odustajanja.

3. Krenite sa prijateljem

Ako ste od onih kojima nužno treba spoljni izvor motivacije, dogovorite se da odradite vježbe sa najboljim partnerom koji je u treningu. Ovo će vam sigurno biti od koristi i motivisati vas čak i kada pomislite na odustajanje.

4. Budite dosljedni

Kažu, navika je gvozdena košulja. Što znači da morate da imate na umu, da trening i vježbanje prihvatite kao način života. Stoga, bez obzira kako se osjećate, gledajte da se na treningu zadržite jedno vrijeme i vidjećete kako vježbanje u kontinuitetu dobro utiče na vas i vaše zdravlje.

5. Kvalitetna fitnes oprema

Priznali to ili ne, jedna od većih motivacija jeste i kvalitetna oprema. Ako se osjećamo lijepo u odjeći i spremni smo, bićemo još spremniji za trening i rekreaciju.

Pravilna i kvalitetna oprema je takođe važna iz praktičnih razloga: pažljivo odabrani materijali treba da osiguraju da se odjeća ne lijepi za tijelo i omogućavaju brzo sušenje, jer u suprotnom može da bude veoma neprijatno i nezdravo. Modeli moraju biti dizajnirani na takav način da ne budu ni previše zategnuti, a ni labavi, već da lijepo prianjaju vašem tijelu.

Ali najvažnija stvar u sportu jeste obuća, koja stopalu mora da obezbijedi sljedeće:

  • Dobra podrška kako bi se osigurala stabilnost, jer je to jedini način da se spriječi povreda pa čak i pad;
  • Mora biti lagana, tako da ne otežava naše vježbanje i ne ometa nas;
  • Mora biti prozračna, da omogući koži da diše;
  • Mora da bude mekana, tako da zglobovi i kičma ne budu opterećeni, preporučuje se da đon sadrži gel.

Sve ovo i više vam nudi novi Everchill TR 2.0, raznovrsne patike za trening. Opremljene paketom najnovijih Reebok tehnologija, koje će odgovoriti svakom vašem zahtjevnom treningu.

Reebok Everchill TR 2.0 patike održavaju temperaturu vaših stopala tokom cijelog treninga. Dodatak sa gelom obezbjeđuje efikasno prigušivanje. Čvrsta, ali ipak vazdušna mreža dozvoljava stopalu da diše, čak i na najintenzivnijem treningu. Pored toga, izuzetno su lagane, tako da vas neće ometati i moći ćete u potpunosti da se posvetiti treningu i dati maksimum od sebe.

Šta čekate? Opremite se novom opremom i krenite na trening sa svojim prijateljem! Vjerujte sebi, jer kada počnete da shvatate rezultate vašeg duha i tijela, shvatićete da ste učinili dobru stvar za sebe.

reebok fitnes