Sadržaj

Trčanje

Predstavljamo muški brdski bicikl Nakamura Catch 7.2.Nakamura Catch 7.2 je cross country brdski bicikl za nešto naprednije i zahtjevnije bicikliste. Kompaktan brdski Trail bicikl koji svoje karakteristike agilnosti najbolje pokazuje na nešto izazovnijem zemljanom terenu. On je svestrani bicikl koji omogava svom korisniku savladavanje svih strmina. Njegova najveća prednost su 29-inčni točkovi koji omogućavaju lakše penjanje i savladavanje barijera. Catch 7.2 je bicikl koji će vas odvesti daleko od gradske buke i neće posustati i na najzahtjevnijim dionicama. Na vama je samo da okrećete pedale.

Karakteristike bicikla CATCH 7.2

29-inčne gume sa dvostrukim zidom pružaju bolju upravljivost, olakšavaju penjanje i prevladavanje prepreka. Kenda gume dimenzija 2.25” pružaju veću udobnost zbog većeg volumena i namijenjene su tvrdim i suvim terenima na kojima će najbolje pokazati svoje prednosti. Pri spuštanju pružaju bolje prianjanje i osiguravaju više adrenalinskog užitka.

Nakaumura Catch 7.2 je opremljen hidrauličnim disk kočnicama Tektro HD sa rotorima od 180 milimetara naprijed i nazad. Hidraulične disk kočnice posebno dolaze do izražaja prilikom dugih spustova i vožnje po mokrim terenima, zadržavajući visoke performanse i omogućavajući sigurno zaustavljanje u svim vremenskim uslovima.

Pogonski sklop 1×12 Sram SX Eagle ukazuje da će ovaj Catch voziti biciklisti koji već imaju iskustvo i dobru kondiciju. Ram je osvojio tržište svojim 1×12 pogonskim sklopom zbog kvaliteta i efikasnosti pri mijenjanju brzina.

Mjenjač SRAM je precizan kao švajcarski sat i omogućava efikasnu vožnju uzbrdo, po ravnom ili nizbrdo. Prednja suspenzija Suntour XCR 32 sa vazdušnim amortizerom i mogućnošću zaključavanja hoda za uspone, kao i podešavanjem krutosti, ima hod od 100 milimetara. Ovaj model se odlikuje bržom reakcijom na neravne površine, udobnošću i većom trakcijom.

Trail bicikl Nakamura Catch 7.2 je namijenjen naprednijim vozačima koji vole izazovne ture ili žele bicikl koji će ih pratiti kroz nove avanture godinama.

Nakamrura Catch 7.2 i mnoge druge modele Nakamura bicikala možete pronaći u Intersport prodavnicama i webshopu.