Trčanje

Trčanje i dalje ostaje jedna od najčešćih fizičkih aktivnosti. Ovo se može pripisati prirodnosti kretanja i dostupnosti ovog sporta – svako može da trči. Bez plaćanja ulaznice, plaćanja pristupa video sadržaju i kupovine širokog spektra opreme.

Potreban vam je samo jedan prilagođeni i visokokvalitetni komad koji će zaštititi vaša stopala, noge, leđa i zglobove od neželjenih povreda, a istovremeno vam pružiti još bolje iskustvo trčanja.

Pogledajte ovosezonski izbor najboljih patika za trčanje, opremljenih najnovijim tehnologijama i inovacijama koje će vaše performanse u trčanju podići na viši nivo.

adidas ADIZERO SL W

adidas Adizero SL W su ženske patike za trčanje koje su stvorene za vrhunske trkačice koje vole brzinu. Patike se odlikuju izuzetno malom težinom.

Izrađene su od kvalitetne mrežice koja obezbjeđuje prozračnost i dobro prianja stopalu.

Više o patikama pročitaj ovdje.

adidas SOLAR CONTROL W

adidas Solar Control W su ženske patike za trčanje koje su namijenjene i za brojne aktivnosti u slobodno vrijeme. Izrađene su od prozračnog materijala koji lijepo obuhvata stopalo. Novost u ovim patikama je moderni sistem adidas LEP 2.0 za linearno energijsko ubrzanje, stabilnost i odzivniji korak.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Asics GEL-NIMBUS 25

Potpuno redizajnirana verzija Asics GEL-Nimbusa sadrži nove materijale koji pružaju još mekše i udobnije iskustvo trčanja. Nova PureGel tehnologija integrisana u srednji đon u predelu pete je 65% mekša od prethodne Gel verzije i obezbjeđuje izuzetnu apsorpciju udara, mekše slijetanje i udobnost.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Asics Gel Trabuco 11

Trail patike za trčanje, sa kojima trčanje po terenu postaje pravo uživanje. Muški i ženski modeli će vas impresionirati malo širom platformom, obnovljenom fleksibilnom zaštitom od uboda i debljim međuđonom za još veću udobnost.

Više o patikama pročitaj  ovdje.

Under Armour HOVR MACHINA 3

Under Armour Hovr Machina 3 su moderne muške patike za trčanje koje se odlikuju malom težinom, udobnošću i odzivnošću. Izrađene su od posebne mrežice koja je veoma prilagodljiva i prozračna.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Hoka One One Speedgoat 5

Među najpopularnijim patikama za trail trčanje, sa kojima ćete otkriti potpuno nove dimenzije trčanja po neravnom terenu. Krase ih gumirani EVA đon, Meta-Rocker geometrija i Vibram Mega Grip đon, zahvaljujući kojima će trkači dobiti stabilan korak na najzahtjevnijim terenima.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Hoka One One Clifton 9

Neutralne patike za trčanje koje impresioniraju laganim, osetljivijim i đonom sa još više jastučića, koji pruža idealnu kombinaciju mekoće i brzine. Namijenjeni su svim trkačima koji žele dobro prianjanje i izdržljivost na uređenom terenu.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Nike AIR ZOOM TEMPO NEXT% FK

Nike Air Zoom Tempo NEXT% Flyknit su ultramoderne muške patike za trčanje i trening. Opremljene su posebnim sistemom apsorpcije, koji pruža udobnost i dinamično kretanje.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Nike ZoomX Zegama Trail

Odlične patike za trčanje za muškarce i žene, idealne za trčanje po neravnom terenu i druge aktivnosti na otvorenom. ZoomKs pjena pruža aktivno amortizovanje, a izdržljiv materijal na gornjem dijelu stopala nudi najbolju zaštitu i udobnost.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Salomon XA NEKOMA GTX W

Patike za trčanje koje su pogodne za svakodnevne avanture na stazi i odlikuju se na svakom koraku odličnim prianjanjem, brzim odzivom i izuzetnom udobnošću.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Mizuno Wave Rider GTX

Patike za trčanje koje će vas impresionirati svojim odzivnom, podrškom i amortizacijom. Dizajnirane su za trčanje po dobro održavanom terenu, a njihova Gore-Tex membrana osigurava da su vaša stopala uvijek suva.

Više o patikama pročitaj ovdje.

Mizuno Wave SKYRISE 3

Smatraju se najudobnijim tenisicama za trčanje iz kolekcije Mizuno. Ove vrhunske patike za trčanje namijenjene su trkačima sa neutralnom pronacijom i onima koji žele maksimalnu udobnost i amortizaciju na dobro održavanim terenima i putevima.

Više o patikama pročitaj ovdje.