Sadržaj

Trendovi

Kada svaki dan idete u školu sa svojim prevoznim sredstvom, bilo da je to bicikl, trotinet, skejtbord ili roleri, vjerovatno mnogo puta pogledate napolje i provjerite vremenske prilike prije nego što napustite stan. Da li vam je poznata dosadna situacija kada iznenada počne da pada kiša a bilo je sunčano jutro, a tek ste na pola puta do škole ili isto kada se vraćate iz škole? Ne dozvolite da vam kiša pokvari raspoloženje i frizuru na putu do škole.

Ovih dana hirovito vrijeme nije više samo u aprilu, već se proširilo na sve mjesece i godišnja doba. Zato je dobro da budete spremni na promjenu vremenskih uslova kako biste održali raspoloženje i odjeću suvom sve do odredišta. Kako možete da riješite situaciju?

Postoji nekoliko rješenja. Vrijedi nabaviti mali i sklopivi kišobran koji će naći svoje mjesto u vašoj školskoj torbi i uvijek će vam biti dostupan.

Ukoliko ne možete da izbjegnete korišćenje mobilnog telefona na kiši, rješenje je zaštitni poklopac ili torbica za pametni telefon.

Ako je vaše prevozno sredstvo trotinet, bicikl ili skejtbord, vožnja sa kišobranom će biti pomalo nezgodna.

Čak i ako vozite rolere, kabanice i pelerine su pogodniji izbor za brži i lakši put do odredišta.

Osim toga, ne zaboravite da zaštitite školski ranac od kiše i nabavite vodoodbojnu navlaku za ranac u Intersportu, koja se lako umota kada je ne koristite i ne zauzima malo prostora u školskoj torbi. Pored toga, izuzetno se brzo suši.

Ako ste vozač trotineta ili bicikla, razmislite o cipelama sa vodootpornom membranom, koje omogućavaju suvo, udobno i toplo nošenje.

Uz ovu obaveznu opremu kišna iznenađenja će sigurno biti manje neprijatna.