Sadržaj

Trendovi

Russell Athletic – brend sa tradicijom

Kad su u pitanju različiti brendovi, uvijek nas prije svega zanimaju kvalitet i tradicija – a Russell Athletic je brend koji ni na koji način ne može razočarati ljubitelje sporta!

Od svog osnivanja do danas, brend Russell Athletic nije zaboravio da je njegova glavna misija izrada odjeće u kojoj se ljudi osjećaju najbolje. Cjelokupna proizvodnja usmjerena je na tu činjenicu! Pri čemu veliku ulogu igra želja za inovativnošću i želja da brend ostane omiljen među svim generacijama.

Russell Athletic – brend s tradicijom

Brend Russell Athletic osnovao je davne 1902. godine Benjamin Russell u Alabami. U početku je fabrika imala 10 šivaćih i 8 mašina za pletenje, a strast Benjamina Russella prema sportskoj odjeći vodila ga je pred sve veće izazove. Počeo je izrađivati ​​sportske dresove i odjeću za sportiste širom zemlje. Godine 1926. njegov je sin dobio ideju zamijeniti neudobne dresove pamučnima. Rezultat je njihov kultni pulover s okruglim ovratnikom iz 1930. godine.

Od tada se proizvodnja odjeće sve više širila. Osim sportske odjeće, proizvodili su i košulje, donji veš, majice kratkih rukava, kratke pulovere i gornje djelove odjeće koja je bila izrađena posebno za vojsku i mornaricu. Do 1960-ih brend je tako postao najveći proizvođač sportske odjeće u Sjedinjenim Državama, a za svoj imidž počeli su koristiti američkog orla.

Brend je tako 2002. godine proslavio 100-tu godišnicu uspješnog postojanja. Ovo je još jedan dokaz da je Russell Athletic duboko ukorijenjen u istoriji sporta. Fokusiran na inovacije, svestranost i kvalitet – a sve se to odražava i na njihovu odjeću.

Kvalitetni materijali, koji pružaju savršenu udobnost

Danas je Russell Athletic sinonim za kvalitet i svestranost. Njegovo bogato sportsko nasljeđe dovoljno je jak razlog da sve više ljubitelja sporta poseže za njihovom odjećom, a pritom njihova odjeća odražava vrlo poseban modni stil.

Dodatna vrijednost kvalitetne sportske odjeće Russell Athletic svakako su njeni materijali, koji svojim tehničkim svojstvima osiguravaju optimalni performans. Tome pomaže stalna težnja za inovacijama, čiji je rezultat razvoj tehnologija koje nude savršenu udobnost.

Russell Athletic je tako napravio pravi iskorak u evoluciji klasičnih džempera, integrišući svojstva upravljanja vlagom u svoje džempere od flisa. Dry-Power Fleece tehnologija njihova je najveća inovacija, a omogućava dvostruki sistem upravljanja vlagom. Prvo upija znoj s tijela, a zatim ga prenosi na gornji sloj tkanine, održavajući tijelo suvim.

Brend koji se ponovno želi približiti mladima

Nakon što je postigao svoje prvo probijanje sa proizvodnjom dresova, Russell Athletic sada se uglavnom fokusira na odjeću za slobodno vrijeme. Svojim posljednjim kolekcijama ponovno se pokušava približiti mladima, zbog čega sarađuje s brojnim muzičarima i modnom industrijom.

Fabrika proizvodi moderne majice s kapuljačama, kratke majice, jakne, trenerke, šortseve i donji veš. Sve to, i više dostupno je i u Intersportu.

Šotrsevi različitih dužina, boja i krojeva izrađene su od mekane mješavine pamuka koja nudi savršenu udobnost prilikom nošenja. Zbog široke palete različitih modela, prikladne su za različite prilike.

Russell Athletic majice kratkih rukava, dugo su diktirale jedinstven modni stil. Budući da su izrađene od ugodne pamučne tkanine, to je udoban komad odjeće za rekreaciju, slobodno vrijeme ili za udobnost vašeg doma.

Duge trenerke još su jedan odjevni komad po kojem je Russell Athletic poznat, i za kojim poseže sve više mladih. Moderni krojevi osiguravaju uvijek atraktivan izgled, pa su pantalone prikladne kako za slobodno vrijeme, tako i za lutanje gradom.

Ako se želite osjećati ugodno, odaberite Russell Athletic!

Više je nego očito da je Russell Athletic brend za sve ljubitelje sporta i mode, koji se žele dobro osjećati i izgledati u svojoj odjeći. Russell Athletic – brend s tradicijom. Ako i vi želite iskusiti udobnost ovog brenda, možete birati između brojnih modela dostupnih u Intersportu.