Sadržaj

Trendovi

Sportski događaji 2022. godine! Svaki sportista koji može da se takmiči na najvišem nivou, ima veliku i žarku želju da bude među najboljima. Kada se najbolji takmiče sa najboljima, gledaoce sportskih događaja očekuju zanimljive utakmice.

U 2022. godini najbolji svjetski sportisti će nastaviti da se trude da obaraju svoje lične rekorde, pobijede najveće konkurente i upišu se u istoriju. Dakle, u oblasti sporta, bez obzira da li se radi o biciklizmu, košarci, odbojci, fudbalu ili atletici, možemo očekivati mnoštvo različitih dešavanja.

Pogledajmo koji će sportski događaji posebno privući navijače ispred televizijskih ekrana 2022. godine.

Zimske olimpijske igre u Pekingu

Posle Ljetnjih olimpijskih igara u Tokiju, svi ljubitelji zimskih sportova mogu da prate od 4. do 20. februara 2022. godine u Pekingu 24. Zimske olimpijske igre. Naši predstavnici takmičiće se između 2.900 sportista iz cijelog svijeta.

Liga šampiona – finale

Finale Lige šampiona je jedan od najgledanijih sportskih događaja već dugi niz godina. Ista očekivanja su i za 28. maj 2022. godine, kada će domaćin ove prestižne sportske manifestacije biti Minhen. Ali do najvećih fudbalskih velikana još je dug put.

Najbolji fudbalski klubovi Chelsea, PSG, Real Madrid, Atletico, Bayern, Manchester United, već su se plasirali u osminu finala. Stoga nema bojazni da ljubitelji fudbala neće dočekati sjajne fudbalske utakmice do finala.

1
Nike FCB SKLS

Svjetsko prvenstvo u fudbalu – Katar

Nešto drugačije u odnosu na prethodne godine, ovog puta pred nama je najveća fudbalska poslastica.

U novembru 2022. održaće se 22. Svjetsko prvenstvo, koje će biti najneobičnije do sada. Prvi put u istoriji svjetskih prvenstava održaće se u zimskom periodu za reprezentacije sjeverne hemisfere i ujedno će biti prvi koji se odigrava u arapskom svijetu.

Iako će se održati u maloj državi po svojoj površini, biće to najskuplje svjetsko prvenstvo do sada. Svi ljubitelji fudbala će uživati u dobrim utakmicama najboljih reprezentacija, koje će igrati sa loptom Adidas Rihla 2022.

Tenis – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open

Četiri velika teniska turnira za Grand Slam počela su onako kako su to ljubitelji tenisa najmanje željeli. Sa aferom Đoković, priča u kojoj nema pobjednika.

Iako je godina počela turbulentno, pored teniskog turnira u Australiji, imamo tri velika teniska turnira za Grand Slam, na pijesku Roland Garrosa, na travi Wimbledona i preko okeana na turniru US Open.

Svjetsko prvenstvo u hokeju

Svjetsko prvenstvo u hokeju divizije 1/A održaće se od 2. do 8. maja u dvorani Tivoli u Ljubljani. Pored reprezentacije Slovenije, učestvovaće i Mađarska, Južna Koreja, Austrija, Rumunija i Francuska. Sve reprezentacije će se boriti sa istim ciljem – plasmanom u elitnu diviziju. Zbog toga sve ljubitelje hokeja očekuju izuzetno napete borbe na ledu.

NBA finale

NBA liga objavila je raspored za sezonu 2021/22 koji se željno iščekuje.

Svaki tim će odigrati 82 utakmice u regularnom delu sezone, a sezona počinje 19. oktobra ove godine i završava se 10. aprila sledeće godine.

Prva utakmica NBA finala počeće 2. juna 2022. godine.

Već na startu pravog spektakla, novi šampion Milwaukee Bucks ugostiće Brooklyn Netsa.

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici

Pet godina posle Evropskog dvoranskog prvenstva Srbija i Beograd dobili su povjerenje da organizuju još veći atletski događaj – Svjetsko dvoransko prvenstvo 2022. godine, što će biti najveći sportski događaj svih vremena u Srbiji. U martu 2022. u Beograd će doći preko 1000 najboljih atletičara iz cijelog svijeta i tom prilikom će sigurno biti postavljen još jedan rekord, onaj po broju zemalja učesnica. Otvoriće ga muški heptatlon i ženski pentatlon, a zatvoriće ga štafete na 4 x 400 poslednjeg dana. Šampionat će biti organizovan po sistemu 5 ili 6 sesija i direktnih finalnih događaja. Zvanične maskote ovog velikog sportskog događaja su malina Li i šljiva Iv.