Skijanje

Vrhunske kacige za svakog skijaša

Znamo da skijanje na snijegu može biti zabavno. Ali ponekad zaboravimo da je zabavno skijanje i sigurno skijanje. Skijaška kaciga je jedan je od najosnovnijih djelova opreme. Kaciga može biti ključni element u sprečavanju ozbiljnih povreda ili čak zaštiti samog života. Kacige za zimske sportove dizajnirane su tako da osim bezbjednosti pružaju i udobnost i toplotu, na čemu ćete biti veoma zahvalni pri niskim temperaturama na ski stazi.

Ali dobro je znati da za dobru kacigu ne morate uvijek da izdvojite gomilu novca. Neki brendovi nude kacige odličnog kvaliteta za rekreativne skijaše, koje povrh svega izgledaju dobro. U nastavku pogledajte vrhunske kacige za svakog skijaša.

Salomon PIONEER LT ACCESS

Skijaška kaciga Salomon Pionerr LT Access je dizajnirana da obezbijedi najbolje moguće prianjanje na glavu, fokusirajući se na određene tačke. Dio pored ušiju je podstavljen, a Custom Dial sistem, koji brine o podešavanju jačine zvuka, jednostavan je za korišćenje i dizajniran da spriječi pritisak, koji može da pokvari korisničko iskustvo. Kod ovog modela vrijedi istaći EPS4D tehnologiju koja obezbjeđuje dobru apsorpciju udara i time povećava bezbjednost skijaša. Bez obzira na to, kaciga je lagana, što povećava udobnost prilikom nošenja.

Sportski i minimalistički dizajn obezbjeđuje dobru ventilaciju i nudi mogućnost kombinovanja sa raznim skijaškim naočarima.

1
Salomon PIONEER LT ACCESS
1
Salomon ICON LT ACCESS

Salomon ICON LT ACCESS

Po izgledu slična prethodnom modelu je kaciga Salomon Icon LT Access, koja je napravljena i dizajnirana za žene. Elegantan dizajn niskog profila je izuzetno lagan, tako da ćete zaboraviti da uopšte imate kacigu na glavi. Dizajn će savršeno uokviriti vaše skijaške naočare. Podloga oko ušiju obezbjeđuje srednji nivo ventilacije, omogućava dobar sluh, a istovremeno pruža sveobuhvatnu zaštitu ušiju.

Zbog svoje raznovrsnosti, ovaj model je pogodan za širok spektar profila rekreativnih skijaša. Zahvaljujući efikasnom sistemu podešavanja, obezbjeđuje dobro prianjanje glave i na taj način omogućava optimalnu apsorpciju udara.

Alpina Zupo Disney Set

Alpina Zupo je komplet dječije kacige za skijanje koja je tvrda spolja i veoma mekana iznutra, i naočara za skijanje. Kaciga ima tvrdu školjku, koja omogućava maksimalnu zaštitu u slučaju udara, a istovremeno HI-EPS pjena, koja apsorbuje udarce, štiti školjku iznutra.

Komplet Dizny sadrži odgovarajuće dizajnirane naočare za skijanje Alpina Piney, koje omogućavaju izuzetnu vidljivost. Zahvaljujući Hicon tehnologiji, kontrasti su poboljšani i sve postaje vidljivije. Odlična prozračnost i zaštita Fogstop sprečava zamagljivanje stakla.

1
Alpina ZUPO DISNEY SET
2

Alpina ZUPO DISNEY SET

3
Alpina ZUPO DISNEY SET
1
Alpina GRAND
2
Alpina GRAND

Alpina GRAND

Pored lakoće, ski kaciga Alpina Grand predstavlja ogromnu mjeru udobnosti i toplote kada se nosi bez elementa ventilacije. Mekane zaštite za uši, koje se mogu ukloniti, pružaju dodatnu udobnost. Kaciga poseduje i vratni dio, koji obezbjeđuje dodatnu toplotu. Kontrola strujanja vazduha je sistem koji će se pobrinuti za prozračnost.

Željeno pristajanje može se postići jednostavnim sistemom okretnih dugmadi na potiljku.

Bolle SYNERGY

Model ski kacige Bolle Synergy traži i pravi kompromise između udobnosti, težine i snage, obezbjeđujući izuzetan nivo bezbjednosti. Čvrsti oklop je ključan za spoljnu zaštitu glave u slučaju pada ili udara. Spoljna snaga je, međutim, potpuna suprotnost unutrašnjem komforu koji pružaju vazdušni sistem i jastučić za uši. Podstava i zaštita za uši se skidaju i peru, a dodatna prednost je njihova izrada od antialergijskih materijala.

Moderna kombinacija boja i dizajna takođe nudi savršenu fuziju sa Bolle ski naočarima, koje će ponuditi harmoničnu kombinaciju sa pomenutom kacigom.

1
Bolle SYNERGY
2
Bolle SYNERGY
1
Bolle SYNERGY
2
Bolle SYNERGY

Atomic REVENT+ X

Model niskog profila Atomic Revent+ X kacige postavlja nove bezbjednosne standarde i premašuje zahtjevane standarde zaštite do 30%. To uspijeva zahvaljujući EPS Holo Core jezgru u kombinaciji sa konstrukcijom Mold Shell. Visok nivo bezbjednosti je omogućen u kombinaciji sa izuzetno malom težinom same kacige. Podesivi sistem od 360° obezbjeđuje optimalno prianjanje.

Moderan dizajn sa ventilacionim sistemom koji pruža elegantan izgled.