Sadržaj

Trendovi

Za nezaboravne ljetnje uspomene ne morate da obiđete cio svijet. Možete stvoriti lijepe uspomene u neposrednoj blizini svog doma, u bašti, pored jezera, na igralištu, u vodenom parku, na trampolini, na farmi. Najvažnije je da ste dovoljno opušteni i bezbrižni da se zabavljate, družite, smijete i igrate.

Ljeto se generalno smatra jednim od najpopularnijih godišnjih doba. Vrijeme je fantastično, dani su duži, ima više slobodnog vremena za igru, istraživanje i druženje sa porodicom i prijateljima. Vjerovatno ste već pripremili temeljan plan za efikasnije provođenje ljetnjih dana. Evo nekoliko izvrsnih i vrlo povoljnih ideja i sugestija.

1. Idite na farmu sa djecom

Farme i domaćinstva posebno su poznati po izuzetnom gostoprimstvu. Mališani će se upoznati sa svim domaćim životinjama i radom na farmi. Mali junaci mogu pomoći u hranjenju životinja, branju usijeva, i na kraju, ali ne najmanje važno, mogu uzeti simpatičnu životinjicu u naručje i maziti je neko vrijeme.

Budući da je većina djece, kao i ljudi, uglavnom oduševljena životinjama, poseta farmi tokom ljetnjeg raspusta može se pokazati kao odličan izbor.

2. Biciklističko ljetnje istraživanje i prikupljanje nove energije

Rezervišite vikend tokom ljeta za biciklizam i sticanje nove energije za cijelu nedelju ili čak mjesec dana. Ali prije nego što počnete da okrećete pedale, provjerite koje su biciklističke staze posebno lijepe i pogodne za vas.

3. Organizujte igre sa loptom u komšiluku

Često su samo dvije osobe prisutne u igrama sa loptom. Ipak, takve igre su mnogo zabavnije kada ima više učesnika. Ljeti vi i vaše komšije možete da odete na obližnji travnjak ili igralište kako biste organizovali najpopularnije igre sa loptom.
Na primjer, među najmanje izazove spada fudbal, jer gol može označiti bilo koji predmet.

Dakle, nije potrebno namijensko igralište za igranje. Odbojka i košarka su nešto zahtjevnije discipline, jer im je potreban teren sa najmanje jednom mrežom ili košem. Za potpunu ljetnju rekreaciju sa djecom zabavne dječije igre funkcionišu mnogo bolje. Odličan izbor je, na primjer, igra između dvije vatre.

4. Posjetite vodeni park

Takođe ljeti ne bi trebalo nedostajati zabave u vodi. Najmanje jedan dan uputite se u vodeni park, gdje vas očekuju igre bez granica. Takva zabava se posebno ne smije propustiti ako vaša porodica uključuje i mlađu djecu. Vodeni park je zaista ideja iz snova svakog djeteta.

5. Trampoline su odlično mjesto za zabavu

Skakaonice sa trampolinama posjetiocima nude jedinstveno iskustvo skakanja i bestežinskog stanja. Odlično su mjesto za zabavu, druženje i aktivnu razonodu.

Neke od skakaonica uključuju više od 20 trampolina, prostor za zakucavanje na košu, zidove za penjanje, gimnastičke jame sa pjenom i slično. Ovdje se možete mnogo zabaviti, isprobaćete i potpuno novi način vježbanja, koji vas čak može učiniti potpuno zavisnom.

6. Organizujte nezaboravnu ljetnju zabavu kod kuće u bašti

Jedna od mogućnosti je da pripremite ljetnju zabavu kod kuće u bašti, na koju ćete pozvati sve svoje prijatelje, rođake, kolege, komšije, poznanike. Iako možete dizajnirati zabavu prilično jednostavno i ne pretjerati sa hranom i pićem, uspomene će sigurno biti sjajne i nezaboravne.

Roštilj odlično funkcioniše na ovakvoj zabavi. Ako će druženju prisustvovati mlađi članovi, pripremite im dodatnu zabavu. Mogu da peku beskvasni hleb na štapićima, da krompir umotaju u foliju i stave na vatru i slično.

A ako se u neposrednoj blizini nalazi potok, koristite ga sa djecom za izgradnju brane ili splava. Inače, u vrućim danima hlađenje u obližnjem potoku je idealno rješenje protiv jakih vrućina.

7. Ljeto provedite bosonogi

U slobodno vrijeme možete po vrućim ljetnjim danima bosi hodati sa djecom preko glatkog i hladnog kamena, gomile lišća, toplog pijeska ili nečeg sličnog. Zajedno sa svojom mališanima osjetite različite vrste podloga i podijelite svoja iskustva u obliku prijatnog ćaskanja.

Ne ograničavajte se u odabiru materijala po kome ćete hodati. Na stazu možete dodati grane jele, mahovinu, koru drveća, svežu travu, slamu i još mnogo toga.

Tako da definitivno ima više nego dovoljno sjajnih ideja za jeftine i divne ljetnje dane. Skoro sigurno ćete usvojiti bar jednu od naših ideja ili ćete tokom čitanja smisliti nešto prijatnije i prikladnije za svoje najmilije. Najvažnije je da u ljetu uživate punim plućima!