Trčanje

Novosti najpoznatijih brendova sportske obuće. Ovaj put se fokusiramo na trčanje i kvalitetne patike za trčanje, te predstavljamo novitete najvećih i najpoznatijih brendova sportske obuće. To su Hoka One One Arahi, Hoka One One Speedgoat,  Adidas Supernova+, Adidas Ultraboost 21.Patike koje svojim poboljšanim karakteristikama impresioniraju trkače svih generacija.

Hoka One One Speedgoat 4 W

Hoka One One Speedgoat 4 W su ženske patike za planinsko trčanje. Inspiracija za nastanak ovih patika, posebno dizajniranih za izdržljivo trčanje na tehnički zahtjevnim podlogama, je legendarni američki ultramaratonac Karl Meltzer. Speedgoat 4 su patike za trčanje na najzahtjevnijim terenima. Ima novu prozračnu, ali snažnu mrežicu na gornjem dijelu. Za bolju potporu, prianjanje i osjećaj sigurnosti u srednjem dijelu patike brine utisnuti 3D elementi. Osim toga, nude više prostora za prste u prednjem dijelu. Đon nudi odlično prianjanje pri trčanju uzbrdo te siguran i stabilan korak pri trčanju nizbrdo.

Hoka One One Arahi 5

Svaka nova verzija Arahija iznova piše pustolovinu. Peta verzija popularne patike Hoka One One Arahi je prikladna za svakodnevne treninge i, kao i njeni prethodnici, ima naizgled kontradiktornu kombinaciju maksimalnog ublažavanja i minimalne težine te nudi mekanu i laganu alternativu tradicionalnim stabilnim patikama. Arahi 5 je potpuno nova patika od pete do prstiju, s laserski preciznim naglaskom na odličnom pristajanju. Uz novi gornji dio sa strukturiranom, inženjerski dizajniranom mrežicom na području pete za odlično pristajanje i prozračnu, otvorenu mrežicu na prednjem dijelu, ima novu, izuzetno izdržljivu i ultralaganu pjenu. Za brže obuvanje su je na peti opremili jezikom i dodali joj vrlo udoban petni ovratnik koji olakšava pritisak na ahilovu tetivu. Vrijeme je za stabilnost bez ometanja.

adidas Supernova+ M

adidas Supernova+ M su savremene muške patike za trčanje. Gornji dio je izrađen od materijala koji lijepo obuhvata stopalo i nudi mu potporu. Kombinacija pjene Boost i sistema Bounce osigurava optimalan povrat energije i reaktivno ublažavanje. Donji dio đona je izrađen od gume koji osigurava dobro prianjanje.

adidas ULTRABOOST 21

adidas Ultra Boost 21 vrhunske su muške patike za trčanje koje odlikuje izuzetan savremeni dizajn. Izrađene su od izdržljivog materijala Primeknit+ koji vrlo precizno obuhvata stopalo, a istovremeno mu omogućava slobodno kretanje. Na bočnim stranama je posebna potpora koja daje dodatnu stabilnost. Sada već dobro poznata tehnologija Boost, koja je osnova dinamičnog ublažavanja, a istovremeno trkaču vraća energiju, u novoj patici nudi još više pjene. Donji dio đona je premazan gumom Continental koja osigurava izuzetno prianjanje. Novost kod patika je i sistem adidas LEP za linearno energijsko ubrzanje i reaktivniji korak. Pri izradi ove patike mislili su i na okolinu. Gornji dio patike je izrađen od vrlo snažnog recikliranog materijala Primeblue koji se sastoji od najmanje 50% reciklirane okeanske plastike Parley.

Novosti najpoznatijih brendova – idealan izbor za duže staze i strastvene trkače

Svi modeli gore navedenih patika za trčanje, teže kvalitetnom trčanju i dobrobiti tokom i nakon njega. Navedena obuća je dobar izbor za svakog trkača. Bilo za početnika ili za iskusnog maratonca, koji trči po asfaltu ili kombinovanim stazama.

Novosti najpoznatijih brendova – upoznajte svoj način trčanja

Pronacija je dio prirodnog kretanja ljudskog tijela i odnosi se na način na koji se stopalo okreće pri slijetanju. U neutralnom pokretu udar stopala ravnomjerno je raspoređen po površini, u supinaciji je blago ili umjereno okrenut prema van, a u pronaciji stopalo je okrenuto prema unutra.

Poznavanje svog načina trčanja ili hodanja, generalno je važno za redovne trkače, jer vam pomaže pri odabiru udobne i optimalne patike za vas. Odabir prave patike za trčanje izuzetno je važan, jer sprečava bol koja se može javiti pri trčanju, i sprečava moguće povrede tokom trčanja.