Sadržaj

Kampovanje

Vrijeme je za piknik!

Pred nama je sezona lijepog i toplog vremena, pa se mnogi već raduju prvoj prilici da organizuju piknik. Ovo je sve popularniji način druženja u najljepšim djelovima prirode.

Kada odaberete odgovarajuću lokaciju, vrijeme je da se pobrinete za svu opremu koja će izlet učiniti savršenim. Koju opremu nikako ne biste trebali zaboraviti, da bi napravili piknik iz snova?

Torbe za lako nošenje hrane i svih ostalih potrepština

Nakon izbora idealnog mjesta, trebaće Vam odgovarajuća torba u koju možete spakovati sve stvari koje su Vam potrebne. Najvažnije je odabrati dovoljno veliku, prostranu i praktičnu torbu.

Postoje posebne vreće za piknik koje Vam omogućavaju da spakujete osnovni set dodatne opreme za 4 osobe. Takve vreće obično imaju posebne mehanizme za praktično nošenje tanjira, čaša, kašika i viljušaka. U isto vrijeme postoji centralni prostor u kome možete da nosite sve ostale potrepštine.

Izbor torbe za piknik, takođe, zavisi i od same lokacije. Ako ste se odlučili za mjesto koje je duboko u šumi, najprikladniji za tu situaciju bi bio ranac za piknik, zbog svoje lakoće i praktičnosti. Ako imate puno hrane, različita rješenja na točkovima su dobrodošla, a takodje se možete odlučiti i za korpu za piknik.

Hladne torbe održavaju hranu i piće svježim

Piknik nije potpun bez ukusne i raznovrsne hrane. Ako je hrana kvarljiva, rashladna torba je sastavni dio opreme za piknik. Pomoću nje će Vam hrana uvek biti svježa, a piće dovoljno hladno i osvježavajuće u toplim danima.

Rashladne torbe se međusobno razlikuju po veličini i materijalima od kojih su napravljene. Pored toga, važno je obratiti pažnju da oprema bude lagana za nošenje i praktična. Stoga, ove torbe obično imaju podesive naramenice, dizajnirane tako da olakšaju nošenje.

Šporet je dobrodošao kao dio svakog piknika

Tačno je da se većina jela za piknik priprema unaprijed, ali šporet takođe može biti koristan dio piknika, čak i ako ga koristite samo za kuvanje kafe, poslužiće Vam i biće od koristi.

Moderno dizajnirani šporeti su izuzetno praktični i laki za nošenje. Na njih se vrlo lako mogu ugraditi nastavci za gas, što Vam garantuje brzu i jednostavnu pripremu.

Pribor za piknik treba da bude izrađen od trajnih materijala

Bez odgovarajućeg posuđa, ne možemo da zamislimo piknik, pogotovo ako ne želite da ga provedete samo uz sendviče. Zbog toga će Vam trebati kvalitetan set pribora za jelo, tanjira i čaša.

Prilikom izbora posuđa najvažnije je da je napravljeno od trajnih materijala. Obzirom na to, sigurno nećete sa sobom ponijeti najnovije kristalne činije koje se lako mogu slomiti. Umesto toga, odaberite posuđe od aluminijuma, nerđajućeg čelika ili plastike koje ne sadrži BPA.

U Intersport ponudi imamo komplete pribora za jelo i tanjire sa šoljama. To su obično sklopivi setovi posuđa, koje se vrlo lako slaže i izuzetno su praktični za nošenje.

Podloga za piknik i jastuci koji štite od vlage i prljavštine

Ako ne planirate izlet na mjestu dizajniranom za te svrhe, trebaće Vam posebna podloga za piknik. Njena glavna uloga je da na nju odložite sve stvari koje ste poneli sa sobom. Takođe, podloga mora biti dovoljno velika i prostrana, kako bi svi imali dovoljno mjesta. Za još veću udobnost možete odabrati i samonaduvavajuće jastuke, koji su takođe izuzetno jednostavni za upotrebu i nošenje.

Podloga za piknik je najbolja zaštita vaše odjeće, takodje, štiti Vas od prljanja i vlage. Zbog toga su jastuci napravljeni od vodootpornog materijala ili su u potpunosti obloženi aluminijumskim premazom. To omogućava brže sušenje i lakše čišćenje u situacijama kada je pod mokar i prljav.

Kvalitetnom opremom za piknik učinićete atmosferu savršenom!

Opuštena atmosfera je najvažniji korak u organizovanju idealnog piknika. Ako koristite kvalitetnu opremu, dostupnu u našoj ponudi, sigurno ćete priuštiti najbolji piknik za svoju porodicu, prijatelje i poznanike.