Sadržaj

Biciklizam

Brdski biciklizam je sve popularnija sportska aktivnost i ukoliko želite da se oprobate u njoj, neophodno je da se pravilno opremite.

Cjelokupna oprema je vrlo važna, ali na prvo mjesto stavljamo biciklističku kacigu, koja će Vas zaštititi od povreda u slučaju pada.

Uprkos činjenici da je biciklistička kaciga obavezna samo do 18. godine, sve je više stručnjaka koji smatraju da je ona obavezan dio biciklističke opreme, bez obzira na starost.

To posebno važi za sve ljubitelje brdskog biciklizma, gdje je zbog zahtijevnog terena vjerovatnoća pada još veća.

Intersport ne zaboravlja na sve one koji se bave ovom aktivnošću i misli na Vašu bezbijednost.

Zbog toga smo Vam pripremili širok izbor najkvalitetnijih biciklističkih kaciga koje obezbjeđuju maksimalnu sigurnost.

U nastavku pogledajte naš izbor.

Alpina Tour 2.0

Udobna Inmold kaciga koja se ističe prvenstveno niskom težinom i odličnim prozračivanjem budući da ima čak 24 otvora za vazduh. Prilagođavanje glavi obezbjeđuje sistem prilagođavanja Run, a uz to kaciga ima odvojiv vizir i zaštitu od insekata.

Alpina Panoma 2.0

Biciklistička kaciga koja je prikladna za vožnju bicikla po gradu, kao i za biciklističke ture. Zahvaljujući svom vitkom obliku kaciga vrlo dobro pristaje, posebno uskim glavama. Pomoću sistema Run System Classic kaciga se prilagođava svakom obliku glave. 23 otvora osiguravaju optimalno prozračivanje. Mat premaz dodatno povećava atraktivnost kacige. Po želji kacigu možete dodatno opremiti svjetiljkom Multi-Fit Light.

Alpina Thunder 2.0

Udobna Inmold kaciga koja se ističe prvenstveno niskom težinom i odličnim prozračivanjem budući da ima 25 otvora za vazduh. Prednji otvori imaju mrežastu postavu koja učinkovito djeluje kao zaštita od ugriza insekata tokom vožnje i u vrućim ili vlažnim uslovima. Inmold izrada uključuje zagrijavanje spoljne i polikarbonatne ljuske na visoku temperaturu i “pečenje” na EPS okvir pod visokim pritiskom. Postupak uzrokuje trajnu vezu cijelom površinom spoljnih i unutrašnjih ljuski, što čini kacigu ekstremno laganom i stabilnom. Unutrašnji okvir kacige izrađen je od Hi-EPSa (rastegljiv polistiren). Ovaj materijal izrađen je od mikroskopski malih vazdušnih otvora koji učinkovito upijaju sile koje nastaju pri udarcu. Hi-EPS osigurava optimalnu zaštitu, a omogućuje i izuzetno tanke slojeve. Kaciga može osigurati prikladnu zaštitu samo kada ostane na svom mjestu u slučaju udarca. Pričvrščivač koji spaja obje trake pod ušima je izuzetno važan. Alpina Y-Clip osigurava savršeno pristajanje u samo nekoliko sekundi. Prilagođavanje glavi osigurava sistem prilagođavanja Run System Classic, a kaciga uz to ima odvojiv vizir.

Za svoje avanture na biciklu odaberite najkvalitetnije biciklističke kacige

Kao što smo već rekli, biciklistička kaciga je vrlo važan dio opreme ili čak obavezna ako želimo da izbjegnemo ozbiljne posledice padova.

Naravno, prilikom izbora je važno da pronađete dovoljno kvalitetnu kacigu koja će savršeno odgovarati Vašoj glavi.

Stoga Vas pozivamo da u našoj ponudi pogledate izbor najkvalitetnijih biciklističkih kaciga sa najboljim odnosom cijene i kvaliteta, a u to će se uvjeriti i najzahtjevniji zaljubljenici u  ovu aktivnost.