Trčanje

Energetics ulazi u svijet trkača

Ljubitelji sporta zasigurno znaju brend Energetics, čiji se proizvodi mogu pronaći u kutku za fitnes, isključivo u Intersportu. Ove godine proširiće svoju misiju i ući u svijet trkača s novom kolekcijom odjeće, obuće i dodataka za trčanje.

Brend Pro Touch dobro se nametnuo među ljubiteljima trčanja. Svojim je kvalitetnim proizvodima, pristupačnim cijenama i raznolikom ponudom impresionirao i trkače, i sve ostale sportiste u srcu. Ali svi obožavatelji brenda Pro Touch – ne brinite! Od ove godine novu trkačku kolekciju pronaći ćete pod pokroviteljstvom brenda Energetics.

Kako je sve počelo?

Energetics je jedan od najpopularnijih robnih marki Intersporta od 1992. godine. Najpoznatija je po svojoj fitnes opremi, dodacima, odjeći za trening, slobodno vrijeme i fitnes obući. Asortiman proizvoda izuzetno je raznolik i širok. To dokazuje i činjenica da Intersport trgovine u zemlji i širom svijeta svake godine prodaju više od milion komada svojih proizvoda koji se nalaze na policama Intersporta u više od 40 zemalja.

Energetics – nova prilika za trčanje

Iako Energetics na ovaj način preuzima potpuno novu ulogu, sa sobom i dalje nosi bogato nasljeđe brenda Pro Touch. Taj brend već dugi niz godina fascinira trkače rekreativce. Istovremeno sa sobom donosi novu svježinu, koja će svakom trkaču dati novu inspiraciju za trening. Tu su i alata i pomagala za njegov napredak i dodatnu motivaciju za postizanje njihovih atletskih ciljeva u trčanju.

Energetics se smatra modernim, dinamičnim i nadahnjujućiim sportskim brendom. On se neprestano prilagođava zahtjevima i potrebama mnogih sportista, koji njeguju zdrav način života. U tu svrhu misija brenda Energetics ostaje ista – pružiti svojim korisnicima kvalitetne i pristupačne proizvode koji nude najbolju funkcionalnost. Naravno, ne zaboravljajući mnoštvo dobrog stila s kojim se lako mogu poistovjetiti.

Što dobijate Energetics odjećom za trčanje?

Proizvode brenda Energetics odlikuje visok nivo kvaliteta, promišljen dizajn, ekološki prihvatljivi materijali i izvrstan odnos cijene i kvalitete. Sportska oprema dizajnirana s modernom tehnologijom i dizajnom, sinonim je za kvalitetan trening, pa će vam biti sjajan partner u postizanju ciljeva. Energetics  je u posljednjih 25 godina osvojio mnoga srca najšireg kruga korisnika, a uvjereni smo da će svojom svježinom i kvalitetom, i dalje udovoljavati zahtjevima i najzahtjevnijih trkača. O tome svjedoči ne samo kvaliteta, već i njihova svestranost i ekološka osviještenost ovog brenda.

Većina odjeće Energetics ima tehnologiju Dry Plus Eco. To je tkanina izrađena od ekološki prihvatljivih materijala, koji se brzo suše i dobro odvode vlagu. To pruža najbolju mjeru njihove prozračnosti, čineći trening ugodnijim. Materijali su izrađeni na bazi prirodnog biljnog ulja miDori®, što znači da sva odjeća od ovog materijala takođe udovoljava OEKO-TEX 100 standardu održivosti.

Energetics i Intersport – sada takođe ruku pod ruku u prevladavanju pretrčanih kilometara

Zajednička i izuzetno uspješna priča brenda Energetics i Intersporta traje već više od 25 godina, ali uprkos godinama, puna je inovacija i entuzijazma kako se još više približiti rekreativcima. Preuzimajući novu ulogu u trčanju, Energetics je poduzeo još jedan korak u smjeru da uskoro postane jedan od najpopularnijih brendova među trkačima.